Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jtinfo

2 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JT BLOG Ilyen volt 2016 a blogon 2016.12.31 02:53:00
Ebben az évben is szeretnék lezárásként kis visszatekintés írni az órákon belül elmúló évre. Az eddigiekhez képest más formában szeretném megtenni. Azért, hogy ne okozzak senkinek sem csalódást, előre jelzem miről lesz szó és ennek függvényében lehet dönteni az olvasásról vagy a nem…..
jtinfo 2017.01.04 15:18:32
Mint e blog alapítóinak az egyike a kettő közül, egy fontos tényt szeretnék megemlíteni, eme összefoglaló olvastán: a blog első bejegyzése 2008. március 25-én született.
Ez azt jelenti, hogy 2017. március 26-án lezárultnak tekinthető a kilencedik év és elkezdi a blog a 10. évét.

Amikor a blogot átadtuk neked, akkor azt gondoltuk majd 2-3 évig elírogatsz, aztán lesz ami lesz. Ehhez képest nem csupán ez a blog maradt életben, hanem sok másik is alakult és most is működnek. Ha 2008-ban valaki 8-10 magyar bloggerről beszélt volna, kinevettük volna, mint aki álmodozik.
Ehhez képest van már blogközösség is, saját gyártású tartalommal és nagyon sok helyen úgy kezelik a szervezeten belül is a blogokat, mint információforrásokat. Még a párom nagynénje is, aki keménykalapos testvérnő, ő is innen keres adatokat.
Ez tényleg nagy dolog, annak idején ekkora hatásról nem is mertünk gondolni!

Amikor néha belépünk a belső oldalakra, csak nézünk és eláll a szavunk annak láttán, milyen munka folyik a kulisszák mögött! Éreztük, hogy egy team kell egy ilyen blog mögé, de ennek a megvalósítása hihetetlen nagy munka lehetett, sajnos nekünk nem ment.

Ebben az egészben minden aktív közreműködőnek van érdeme és nem szeretném senkiét sem kicsinyíteni, sem más veterán bloggerek munkájáról elfeledkezni, de azt hiszem nagyon pontosan tudom mekkora áldozatvállalás van mindezekben a te részedről, melyért szeretnénk neked köszönetet mondani!

Nagyon őszintén köszönjük neked!
Arra vágyom, hogy mindenki, aki valaha is olvasta a blogot, az elolvassa ezt a bejegyzést is. A terjedelem és a személyem szerintem  ezt nem segíti elő, de hátha. Sajnos azt sem ígérem, hogy öröm lesz elolvasni. Szeretném benne feltárni a hallgatásom valódi okait. Először is…..
jtinfo 2013.08.24 18:23:23
"Először is emlékeztetni szeretnék arra, hogy ezt a blogot nem én kezdtem el. Egy házaspáré volt, akik szerettek volna nagyon sok belső információt előtárni. Visszaléptek és a visszalépésüket látva ajánlottam fel nekik, hogy ideiglenesen átvenném a blogot. Nekik folyamatosan van belépési jogosultságuk, méghozzá a legmagasabb szinten (adminok)."

Én vagyok az alapítók ötven százaléka. Gabi egy jó ideig ezen reg alól intézte a blog ügyeit, ezért soha nem mertem belépni sem. Most a fenti sorokból is kiderült, hogy az admin jogosultságunk a reg-gel együtt megmaradt.

Gabi blogvezetésével maximálisan elégedett voltam és a párom is. Tudomásom szerint soha nem moderált egyetlen kommentet sem.
Mint a blog adminjainak 1/3 része, ezen most változtatni kívánok és valakinek megszüntettem a kommentelési lehetőségét, mert visszaélt vele. Mivel az illető bebizonyította, hogy nem ért a leírt szóból és csak író üzemmódban képes üzemelni, ezért így láttam helyesnek.
Véleményem szerint bizonyos kommentjei az általa igazolni óhajtott politikai oldalt is lejáratták. Eddigi kommentjeit remélem nem töröltem egy véletlen kattintással, maradjon itt mementónak.

Ha Gabi visszaállítja a kommentelési jogát, nem fogom megváltoztatni ismét. Tiszteletben fogom tartani a döntését.

Nem mellesleg mindketten egy véleményen vagyunk Gabival, az itt kifejtett nézeteiben osztozunk. Három éves munkájával egy titkos álmunk valósította meg és szeretnénk a köszönetünket itt is kifejezni.

A kitiltással olyat tettem, ami nem fér össze az elveimmel, de gátat akartam venni annak, ami itt kezdett elszabadulni.
JT BLOG Apró változás 2010.11.09 06:20:41
Eddig a jtinfo nicknevet használtam, de azért, hogy ne kelljen belépni/átlépni mindig, ezért a saját nickem alól fogok írni, nem a blog neve alól. Továbbra sem fogja más használni a "jtinfo" nicknevet, csak azt nem én hoztam létre és így a levelezésem és a blog kezelése elég…..
jtinfo 2010.11.13 09:44:00
@Takacs Janos: Van értelme álnéven írni, gondolok olyan blogokra, mint Johnnyé. Úgy értem, hogy nem mernék olyanokat a saját nevemmel leírni, mint amiket ő ír le.
A jtinfo egyébként nem álnév, nem rejtőzködés, hanem ezen a néven lett regisztrálva a blog (nem rajtam keresztül) és nem akartam más nickjét használni.
Jehova Tanúinak igen kevés információjuk van a saját történelmi és irodalmi múltukról. Egyes vének nem ismerik a tényeket Russell testvérről, és azt kezdik bizonygatni, hogy nem ő volt a társulat igazi alapítója, nem vett részt benne szervesen, Rutheford volt az igazi alapító és hasonló…..
jtinfo 2010.11.07 23:02:05
@Johnny Joker: Van egy budapesti kutató, aki éppen egy ilyen teljes történelemkönyv összeállításán dolgozik. Ugyanazt panaszolta nekem, mint amit te itt igényként fogalmaztál meg Johnny: objektív és hiteles források hiányával küzd. Azért remélem, hogy valamelyikőtöknek vagy jobb esetben mindkettőtöknek sikerül.
jtinfo 2010.11.08 13:30:29
@Takacs Janos: Neki az a gondja, amit Johnny is írt az előbb: hiteles és tényszerű forrásokra van szüksége. Információi vannak, hiszen vérprofi kutató (engem tanított), csak nagyon nem megy a forrásokhoz való hozzáférés.
Ami ebben a posztban írva van, azok olyan információk, melyek megerősítik az adventista hatást. Vannak viszont más kiadványok, amelyek Russell másfele történő útkereséseiről szólnak. Sőt, apja és a többi családtagja hite is érdekes lenne. Ezekről kellene még elég sok minden. Amire ez a bejegyzés és a Russell sírja/próféciái is mutatják, a Bibliakutatók nem csupán az adventizmus egyik ágát képviselik.
Természetesen az üzenetet átadom.
A következő videóban láthatjátok Russell testvérünk  sírkövét és emlékművét. A videót lefordítottam nektek, a FELIRATOZÁST be lehet kapcsolni!    "Itt állok Pittsburg-ben, Russel lelkész sírhelyénél, aki az a személy volt, aki elindította Jehova Tanúit, és e sírkő…..
JT BLOG Esettanulmány 2010.10.26 01:57:36
Pszichológiából tanultuk, hogy a különleges jelenségeket, melyek csak nagyon ritkán megfigyelhetőek, esettanulmányban kell rögzíteni, hogy a szakmai publikum azon keresztül tanulmányozhassa a későbbiekben. Létezik a jelenben az a fajta ember, aki a névtelenségbe burkolózva,…..
jtinfo 2010.11.01 10:57:49
@Johnny Joker: Közben láttam, hogy találtál lefordítandókat :)
Nem tudom, hogy látod-e ezt, amit ide írok, majd más módon is megkérdezem:
Hogy csinálod, hogy a főoldalon, csak néhány sor jelenik meg és nem az egész poszt? Ezt akarom beállítani én is, de nem sikerül.
jtinfo 2010.11.07 19:44:14
@Hagrid: Milyen jó lenne egy önkritikus vallomás :)
Volt már amúgy ilyen, csak nem a Tanúknál.
Egy bejegyzéshez majdnem bele is vettem: a Tanú-szervezet egyik unokatesó-szervezetének a vezetője bukott le. Kiderült, hogy televíziós evangéliumhirdető mivolta ellenére prostituáltakhoz járt és a gyülekezete előtt sírva kért bocsánatot:
www.youtube.com/watch?v=pCpeeaIfF9c
Azért ezt megnéztem volna a Vezető Testület valamelyik tagjától (mármint így, publikum előtt).

Amúgy lenne egy kérdésem: Chitty hasonló kirohanásáról keresünk többen adatokat. Kicsi az esélye, hogy valakinek Magyarországon legyen, de nem soha nem lehet tudni.
JT BLOG Jelek teljesülése 1. 2010.10.26 14:02:00
Jehova Tanújaként sokáig visszafogta a kételyeimet az a hiedelem, hogy az úgynevezett jelek teljesednek. Jól emlékszem a jelet teljesülni látó szólamokra. Nagyon sajnálom, hogy ezeket nem vettem fel magnóra, mert ma milyen jó lenne lejátszani. Miközben lapozgattam a kiadványokat,…..
Valaki elküldött egy linket, amelyen el lehet érni az új "Vének könyvét". Elolvastam (http://www.msucity.ru/upload/files/3764/2010_ks10-E.pdf) és ugyanaz a véleményem, mint az elődjéről, az Ügyeljetek könyvről. Amikor azt elolvastam, nagyon meglepődtem, hogy mit is kellett annyira…..
jtinfo 2010.11.03 05:56:06
@koffein: A legújabb nem elérhető. A régebbi változat nehezen, de beszerezhető. Korábban az scbook.tar.hu oldalra volt magyarul feltöltve.
jtinfo 2010.11.07 19:30:51
@mjt: azt hiszem mások nevében nyugodtan mondhatom neked, hogy előre is ezer köszönet :)
jtinfo 2010.11.07 19:33:13
@Zsolt520: azt hiszem nálam is ilyen volt (meg másoknál is). Az ítélet megvolt, bár az okkal, a váddal elég sokat kellett ügyködni.
JT BLOG Lila háromszög 2010.11.02 09:31:00
Mivel szorít az idő, ez egy rövid bejegyzés lesz. Többen írták (a múltban is), hogy a koncentrációs táborokban lila háromszöggel jelölték meg Jehova Tanúit. Nagyjából mindig leírtam erre a válaszom, de leírom ide is, hogy majd tudjak erre hivatkozni. Kissé félrevezető a…..
jtinfo 2010.11.02 14:06:47
@Zsolt520: Illetve +1 alkalommal elismerték, hogy testületileg, szervezetként nem egyedül ők álltak ellen a rezsimnek.
jtinfo 2010.11.07 19:28:49
@Zsolt520: A wikipédiás gyűjtemény egész szép. Csodálom, hogy az internetszakosodott tanú-partizánok nem írták felül :)
Majd megpróbálom elküldeni nekik a bizonyító erejű szövegeket, hogy írják át a megfogalmazásokat. Tudom, én is átírhatom, de nincs szívem belenyúlni.
JT BLOG Lila háromszög 2. 2010.11.02 14:08:00
A lila háromszöggel kapcsolatos élményem egy bácsihoz kapcsolódik, akit Farádi Lászlónak hívtak. Egyik dédnagypapámmal voltak jó kapcsolatban. Ez a számomra csak halvány képi emlékekből felidézhető bácsi zsidó származása miatt volt koncentrációs táborban és a dédimmel…..
jtinfo 2010.11.07 19:21:31
@Zsolt520:
A dédim a dédnagypapám :)

Kaptam egy érdekes levelet. Az illető normális Tanú. Azt állítja, hogy Penton és Wrobel között nem úgy van a kapcsolat, ahogyan a bejegyzésben szerepel. Szerinte Penton írásaiból építette fel Wrobel a munkájának a vázát. Nem tudom hogy mi igaz ebből (újra elolvasom Penton könyvét). Az mindenesetre érdekes, hogy egy hithű szervezeti ember mondja azt, hogy Wrobel a "hitehagyott" Pentonra támaszkodott.

Wrobelről még egy hír (ezt is ez a testvér írta le és egyben kérte, hogy ide is írjam meg): a szervezet nyugdíjasa. Nem különült el, csak "visszavonult". Számomra ez ugyanazt jelenti, mint ami fentebb található a bejegyzésben. Akik személyesen ismerik azok megemlítik, hogy mennyi kritikus megjegyzése van, de ezt már csak Wrobel védelme miatt sem fogják írásba adni.

Egyébként örömömre szolgált az udvarias, "kiegyensúlyozott tájékoztatást" kérő "helyreigazító" levél. Szívesen veszem bármelyik másik bejegyzéshez is :)
Relatív barátság "T egy nagyon kedves barátom. Amikor 13 évvel ezelőtt vidékre költöztünk, és egy gyülekezetbe kerültünk vele, ő 17 éves volt, középiskolába járt, és sok barátja volt a gyülekezetben. A fiammal is barátkozott, annak ellenére, hogy nem egy korosztályba…..
Igen kedves olvasóim! De hogyan jutott ez a tudomásomra? A látás csodájának köszönhetően. Pár év igaz eltelt azóta, de a mai napig is tisztán emlékszem arra az érzésre... Arra az érzésre amikor egy gyerek nem tudja, hogy mi történt vagy mi ez. B. |\/|ihály fiával Dáviddal…..
A következő videó szövegét fordítottam le nektek:    "Üdv Jehova Tanúi! Problémásnak találjátok a saját gondolkodást? Morálisan elfogadhatatlannak találjátok a gondolkodást az Őrtorony Társulattól függetlenül? Nehéznek találjátok, hogy az Őrtorony…..
Hogyan neveljük a gyermekeinket? A gyülekezeti vének követendő példát mutatnak és a cselekedeteikkel összhangban lévő tanácsokat adnak – ha éppen nincs problémás gyermekük. De akkor is, hogyha van.  Ezt fémjelzi az édesanyánkkal történt egyik eset. A Nagyúr és…..
jtinfo 2010.11.01 11:37:09
@Johnny Joker: szívesen :)
Nekem az az ember nagyon unszimpatikus. Nem arról van szó, hogy nem tetszik a stílusa, hanem nem értem, hogy mit keres a gyülekezetben!!! Amúgy nagy netező, biztos olvasta a róla szóló írásokat.
jtinfo 2010.11.01 11:50:01
@Johnny Joker: Ez jó :)
Érdeklődve várom a folytatást :)
Halottak napja alkalmából szeretnék megemlékezni mindazon emberek életéről, akik az Őrtorony társulatba vetett hitük miatt vesztették életüket. Azon emberek életéről is szeretnék megemlékezni, akik a társulat dogmarendszerének szeszélyes változásai következtében haltak…..
A következő videó szövegét fordítottam le nektek:  "A családi egység támadás alatt áll az Őrtorony társulat által. Azt fogom most nektek bemutatni, hogy hogyan állnak a Jehova tanú családok az Örtorony szervezet bombázása alatt. Nézzük meg ezt a levelet a véneknek…..
Ez a post a következő youtube videó leírásának fordítása, én készítettem: A nagy hatalommal nagy felelősség jár. Az Őrtorony elfojtotta/elnyomta a szellemi akaraterődet?  Sok Jehova Tanúja a „világot” félnivaló környezetként látja – és igazuk van. Nem…..
JT BLOG Kímélem az erőm 2010.10.21 22:00:56
Az, aki tudja, hogy mit tanulok és mi a kutatási területünk, az tudja, hogy éppen mivel mentek el a napjaim. Van, hogy napi 6,5 óra elment utazással, de szerencsére ezen a héten már kisbusszal mentünk, így össze tudtam szedni magam. Tehát legutoljára megírtam az 1975-ös bejegyzést…..
jtinfo 2010.10.26 01:12:46
@MV123456: vannak olyanok is az extanúk között, akik nagyon "beszédesek". Gondolok most elsősorban azokra a volt főhivatali vezetőkre, akik leírták és elmondták amiket megéltek. A legkedvesebb számomra ezek közül a Vezető Testület egykori tagja, Raymond Franz, de említhetném John Mitchellt, Barbara Andersont vagy Jim Pentont és még jó pár embert, akiknek elég komoly munkásságuk van. Ha csak mindezeket egyszer magyarra fordítanánk, akkor hihetetlen sok információ lenne magyar nyelven. Kissé szomorú vagyok amiatt, hogy a napokban megszűnt a christianwitnesses oldal, amely elég sok extra anyagot tartalmazott (fényképeket is).
Az idő persze más kérdés, nem mindenki olyan szerencsés, hogy tud időt fordítani ilyenekre.
jtinfo 2010.10.26 02:03:28
@Johnny Joker: Johnny, nagyon örültem a posztodnak, bár még mindig forrongok a két ember miatt.
Amúgy tényleg jó kérdés, hogy minek olvasnak ilyen oldalakat és kezdenek álszemélyiség mögül levelezésbe, ha a szervezet tiltja. Soha nem lehet tudni, hogy milyen érzelmi folyamatok mennek végbe bennük.
Tényleg nem akarok senkit sem megbántani, mert annak idején nekem is rosszul esett volna, ha leleplezik a dolgaimat, pedig XY vén lánya vagyok, hogyan is tehetnék olyanokat - ezért nem akarok belőlük gúnyt űzni.
A helyzet viszont elég abszurd, lehet, hogy a troll-lista csúcsán állók megérdemelnének egy posztot - csak esettanulmány céljából (sőt, ez nem lehet, hanem innen kezdve biztos).
Köszönöm az ajánlást neked és várok mindent, ami arról a két emberről szól. Az én top5 listámon szerepel mindkét alak és nem ok nélkül.
JT BLOG Rutherfordnak írt levél 2010.07.07 15:58:48
Jöjjön egy levél. Nem fordítottam le szóról-szóra, mert sok olyan része volt, amit nem éreztem lényegesnek. A levél feladója Walter F. Salter, aki akkor a kanadai fiók felvigyázója volt. A levél 1937. április 1.-én született. Címzett: JF Rutherford 4140 Braeburn Road,…..
jtinfo 2010.07.07 23:35:18
@Zsolt520: Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de nem nagyon találom mi lett Walter F. Salterrel később. Tudom mit ír a Hirdetők könyv róla és az Évkönyv (talán 1975-ös), de külső helyekről nagyon kevés, amit megtaláltam. Azonnal kiközösítették és megvádolták azzal, hogy MINDENKIT kritizál, holott csak Rutherford életmódját bírálta. Nagyon érdekelne, hogy hova került, mi lett vele.
jtinfo 2010.10.25 02:09:21
@Zsolt520: Még nem késő :) Érdekes lenne, ha megtenné a mostani Vezető Testület.
GKS, vagyis God's Kingdom Society, magyarul kb. "Isten Királysága Társulat" zavarba ejtheti azokat, akik Jehova Tanújaként, a saját szervezetük szempontjai alapján, elfogulatlanul keresik az igaz vallást. Természetesen nem ez az egyetlen szervezet, amelyiket példának lehetne felhozni, de…..
jtinfo 2010.10.25 02:05:10
@Hagrid: Igen, ez JT-vallás fekete stílusban és kissé szabadabban. Azért tartottam érdekesnek őket, mert a Tanús azonosító-szempontok alapján simán kijönnének ők is igaznak.
Igen, Erdélyben is vannak ilyen kiszakadt csoportok.
Magyarországon is volt kettő, de nem jut eszembe a nevük. Annak idején egy B. M. nevű testvér mesélt sokat, aki 1956-ban a szervezet egyik vezetője volt. Tényleg, Magyarországon volt olyan az ötvenes években, hogy egyszerre két szervezet létezett. Most, hogy már egyik érintett sem él (sajnos) meg is lehetne írni.
Az alábbi 1975-öt bemutató írás egy korábban már szóba hozott hosszú gyűjtés eredménye. Amint kiderült, sokan nem ismerik, ezért összeszedtem és megpróbáltam időrendi sorrendbe állítani azokat a kulisszák mögötti eseményeket, melyek segítenek látni, hogy mi is volt 1975 Jehova Tanúi között. Az itt…..
jtinfo 2010.10.03 18:38:09
@Zsolt520: Tényleg szeretem az oda tartozó embereket, örülök, hogy ez érződik. Reménykedem, hogy a lehető legtöbben megértik, hogy a szervezet és Isten nem egyenlő.
JT BLOG Helyesbítés 2010.10.02 19:41:30
Köszönöm a sok-sok levelet, üzenetet. Ígérem, hogy mindenkinek reagálok, sorban, időrendi sorrendben haladok. Mindent elolvastam és két dolgot azonnal szeretnék ide is leírni. Az egyik, hogy a 168 óra cikkét vettem alapul, amelyben nem Szakcsi Lakatos Béla nyilatkozott, hanem róla…..
jtinfo 2010.10.03 11:58:58
@Zsolt520: Sokan írták, hogy a cikk, amit olvastam, az nem pontos. Köszönöm a javítást! A cikk sikerült amire ígéretet tettem :)