Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilárd bácsi

632 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú  volt  az  út  Londontól  Rióig,  de  sikeres. A  győztesnek  pedig  mindig  igaza  van! De  kezdjük  az  elején:  A  londoni  Olimpia  kudarca  után  Katinkának  volt  bátorsága  újrakezdeni,  űj  alapokra  építeni  az  életét  és  a  versenyzését.  Pedig  akkori  edzője  egészen  mást…..
Nekem  nyóc A  nyolcas  szám  végigkisért  az  életemben. Születésem éve. A  kínai  naptár  szerint  a  Tigris  éve. A  sors  fintora,  hogy  Halnak  születtem  A  kettő  nem  illik  össze. Mégis  barátságban  vannak  egymással: Ha  nem  „bántanak”, Hal  vagyok,  ha  megtámadnak, Tigris        …..
Szilárd bácsi 2016.02.28 20:03:53
@vénasszony: Az 1939-et amásolásnál automatikusan eggyel növelte a gép. Az eredeti dokumentumban 18-as szám szerepelt.

A fene se érti a számítógép rejtelmeit.
Sokak  Magyarországa Ez  a  program  magáért  beszél.  Bemutatja  a  Jövő  Magyarországát.  Azt  az  országot,  ahol  lehet  élni,  munkából  megélni.  Ez  a  Demokratikus  Koalíció  programja. És  aki  bemutatja,  Gyurcsány  Ferenc.  Az  a  Gyurcsány,  aki  még  mint  MSZP  elnök  elmondta az …..
Leltár – Egyenleg – Harakiri A  három  szónak  látszólag  semmi  köze  egymáshoz. A  végkimenetelt  tekintve  viszont  nagyonis  van. Ezt  az  írást  minden  ismerősömnek  ajánlom, akik  szeretnének  megismerni  közelebbről:  Miért  vagyok  ilyen,…..
Évértékelés Tíz  éves  az  Ultiszövetség,  de  10  év  alatt  nem  sikerült  összehangolni  a  MUOE  és  a  Szövetség  szabályzatát. Hibának  tartom, hogy  az  alakuláskor  az  új tagegyesületek nem a működő,  versenyeket  rendező  MUOE-ba  léptek …..
Hány  élete  van  egy  embernek? Valójában  egy. De  ha  a  Sors  kegyes  az  emberhez,  lehet  akár  több  is. Vannak  játékok,  ahol  eleve  három  „élettel”  indul  neki  a  játékos  a  feladatnak.  És  ha  sikerül  eljutnia  végcélig, …..
Nosztalgia Amikor az ember régi fényképek nézegetése  közben elérzékenyül,  akkor  döbben  rá  hogy milyen öreg,  hiszen a fényképen még előtte volt az  Élet,  most  meg  már  mögötte.  Megette a  fene,  kár  vele  foglalkozni,  az  Élet  már  csak …..
Összezárva  Gyurcsány Ferenccel Persze  a  műsor  címe  nem  ez: De  szerintem  tegnap  este  lehetett  volna  akár  ez  is. Két  szimpatikus  ember  beszélgetett  az  életről,  ahol  kiderült: Kicsoda  valójában  Gyurcsány  Ferenc. Ennyire  őszintén  még…..
  Klubtalálkozó  Dunaújvárosban Klubunk  fennállása  óta  nem  volt  olyan  találkozónk, amin  a  jelentkezettek  100 %-a  megjelent. Ez  volt  az  első. Bizonyítja, hogy  a  klub  életképes. Igaz,  a  törzsgárdából ketten  odaföntről  követhették …..
Gyurcsány Ferenc ma 9 éve nyerte meg a választás első fordulóját. Látva a közvéleménykutatási adatokat, inkább előbb, mint utóbb el kell kezdeni lamentálni azon, mi lesz a korábbi miniszterelnök szerepe Magyarország jövőjének újraformálásában. Merthogy lesz, az egyre…..
Kedves/kedvetlen Fidesz-szavazók! Ma egy éve, hogy újra felhatalmazást adtatok Orbán Viktornak, hogy eltorzított választási rendszere alapján tovább uralkodjon Magyarországon. Nem tudom, értitek-e, látjátok-e, mi lett a hazánkból? Nem az elmúlt egy év alatt, hanem az elmúlt öt…..
Szilárd bácsi 2015.04.06 10:44:21
@terlasz: Laci! A fideszes egy sem gondolkozik, szelektív a hallása, csak azt jegyzi meg, amit viktor mond, a többi ez egyik fülén be, a másikon ki...

Az igazi fideszes nem is a földön jér, hanem egy méterrel felette és meg sem látja azt, hogy milyen nagy bajopk vannak.

A vérfideszes még akkor is habzó szájjal védi orbánt, amikor már mindenki a pokolba kívánja küldeni.

Ezt tapasztalatból tudom. A kórházban együtt feküdtzem eggyel. Menthetetlenek. Az agyuk úgy ki van mosva, hogy azon nem segít már senki.

De amúgy egyetértünk!
Önéletrajz?  Végrendelet? Egyik  sem:  Csakazértis  ulti!  Mindhalálig   Van  egy fájó  pontja  az  életemnek, e  nélkül  nehéz  megérteni, miért  vagyok  néha  letört, pesszimista  és  miért  fáj  jobban  az Élet,  mint  másoknak.…..
Szilárd bácsi 2015.02.06 13:13:02
@Noszticzius Judit: Kösz, Judit, hogy MINDENT elolvastál.

Köszönöm a bíztatást a jövőre nézve.
Szilárd bácsi 2015.02.06 13:16:52
@Bubuci: Nem gondolkodok rajta: Élem az életet addig, amíg a Sors engedi. De a lehetőségeim minden nappal szűkösebbek.

Erre mondják: Ember tervez, Isten végez. A terv megvan. hogy mi valósul meg belőle, az a jövő zenéje, amihez már nem lesz beleszólásom. ...
„Egy  gondolat  bánt  engemet, ágyban  párnák  közt halni  meg”  Egy  rövid  kiegészítés  idekívánkozik: Január  10-én  közelről  érintett meg  a  „kaszás”.  Olyan  ramaty  állapotban  talált,  hogy  nem  tartott  méltónak  arra, hogy …..
Boldog  Új  Évet,  kedves  ultis  Barátaim! 2015  első nemhivatalos, Baráti ultiversenyét  Szupermaratoni  címmel  a  Goldba szerveztem. Hogy  miért  épp  oda? Mert  az  esik  közel  a  pesti  kiruccanásaim  alkalmi  szálláshelyéhez. És  miért  pont  egy …..
Eppur si muove - és mégis mozog a föld. A  NAV  botrány  és  a  Netadó  óta  az  elégedetlenség  egyre  fokozódik. Megtelt  a  pohár, és  a  Nép  egyre  kevésbé  akarja  elfogadni  a  Fidesz  maffiakormányának  abbéli  ténykedését, hogy  hazánk …..
Szikszai  Lajosra  emlékeztünk… Debrecen  mindig  híres  volt  a  vendéglátásáról. Ez  igaz  az  ultisokra  is.         Mi  kell  egy  jólszervezett  verseny  lebonyolításához? Két szervező, akik beleadnak apait-anyait. Nagy Pista és Ladányi Zoli megtette…..
Helyzetkép  Magyarországról,  ahogy  én  látom. Darázsfészek,  vagy  öngól?   Amerika úgy gondolta, itt az idő feltárni a világ előtt, korrupciós  botrányoktól  súlyos a magyar kormány és kiszolgáló szervezetei. Darázsfészek  a  magyar  közélet.  A …..
Egy  héttel  a  választások után 2014 a választások éve volt. „Hármat egy csapásra”! - nyert  meg  a  Fidesz úgy, hogy szavazói nagyrészét elvesztette, mégis kétharmaddal  győzött  mindhárom  voksolás  alkalmával. Ez  csak  egy  módon  történhetett  meg:…..
A  harmadik  pofon  után… Azt,  hogy  valamilyen  átok  ül  ezen  a  népen,  azt  tudtam, - tudtuk – de  hogy  ennyire  hülye  ez  az  ország,  azt  elképzelni sem  tudtam  volna  eddig. Tegnap  bebizonyosodott:  Minden  képzeletet  felülmúlt  a  magyar …..
Szilárd bácsi 2014.10.13 18:37:09
Köszönöm a sok építő jellegü hozzászólást. Most itt egy más helyre betett véleményemmel válaszolok.

" Van, amivel egyetértek, van, amivel nem. amit fontosnak tartok leszögezni: Ez a választás VERESÉG VOLT A JAVÁBÓL. amit nem lehet semmiképp gyúzelemnek feltüntetni. viszont a VERESÉGÉRT nem egyforma súllyal felelnek a különböző pártok. Van aki próbálta a LEHETETLENT is elérni, van, aki a LEHETSÉGESTŐL is távoltartotta magát. Így nem értek egyet azokkal, akik szerint a vereség MINDENKIÉ EGYFORMÁN az ellenzéki oldalon. Amivel egyetértek: A VERESÉGBŐL IS LE LEHET VONNI A TANULSÁGOKAT. Amit Gyurcsány és a DK már le is vont. VAN MIBŐL ÉPÍTKEZNI. /a jövőt tekintve/ Viszont ne feledjük: Az én korosztályomnak már NINCS JÖVŐJE. Ezért fáj tulzottan a vereség, mert már a SIKER REMÉNYE NÉLKÜL tudunk csak résztvenni a jövő Magyarországának újrateremtésében. De akkor is "tesszük a dolgunk", ha másért nem, a jövő generációkért/ Ha nem aktívan, féltő gondoskodással.. Megértem Andrea elkeseredését is. Beletett apait, anyait, és tessék... MI LETT BELŐLE? De Neki még van ideje az "újratrrvezésre". Nekem már nincs. Ezért bízom Rá a klubvezetést és maradok a hátsó sorban, csendben. Meg másért is. De azt nem fogom most kiteregetni. Az átszervezés alatt kaptam épp eleget azoktól, akiktől nem vártam. De nem baj: Ezt még tólélem. Abban viszont nem bízok, hpgy elérem a "szép, Új Magyarország megszületését." Ez nem pesszimizmus, ez realitás. De hogy megszülethessen, tenni fogom a dolgom addig is. Csak nem úgy, mint eddig. Csak annyit, amit elbírok. És addig, amíg tehetem. Ha ez nem elég, akkor felejtsetek el."
Folyamatosan émelygek, jó ideje. Vagy terhes vagyok, vagy mérgezésem van, vagy valami vírus lehet. Vannak a hívők, minden oldalon. Mármint nem a "bevett" egyházak, hanem a pártok hívei. Akik azért ezt, vagy azért azt, mert csak. Abban hisznek, ezzel nem lehet, nem is érdemes vitába…..
Egy  hét  krónikája -  dióhéjban   Hogy  mi  történt  velem,  azt  már  a  madarak  is  csiripelik.  Röviden:  Olyat  csináltam,  amit  tök  fölösleges.  Meg  is  lett  az  eredménye!  Egy  hét  kényszerpihenő,  kimaradtam  egy  országos …..
Egy  lépéssel  közelebb… 2014-08-23  mérföldkő  az  életemben.  Választanom  kellett:                      Melyik  eseményen  vegyek  részt? Ugyanis  egy  napra  esett  a  családi  esemény,  a  Novák-találkozó  és  a  Sportulti …..
Szilárd bácsi 2014.08.24 19:22:16
@vénasszony: Ez nem depresszió, ez a realitás. Amin nem szándékozok változtatni, de nem is tudnék.