Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Máté Nóra

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BEKIÁLTÁS Barbárok az uszodában 2016.04.08 02:21:36
Egy normális országban azonnal minimálisra kellene csökkenteni az élsport állami támogatását. A napokban a nagy nyilvánosság is tudomást szerezhetett arról, hogy Kiss Lászlót, az úszóválogatott szövetségi kapitányát 1961-ben csoportos nemi erőszak miatt börtönbüntetésre ítélték. Az ügy méltán…..
Máté Nóra 2016.04.08 22:07:57
@Philip F. Queeg: "Sok normális, okos ember szerint ab ovo kizárt, hogy valaki megfelelő életvitellel kiharcolja, hogy megint a társadalom alkotó, sikeres tagja lehessen. Ha ez ki van zárva, az baj."

IGEN, az baj. DE: a megfelelő életvitel egy ilyen súlyú bűncselekmény elkövetése után az én meglátásom szerint egészen másképp néz ki. Akit igazán bánt a bűne, az tesz valamit a témában. Úgy értem, a nemi erőszak témakörében, és nem csak az úszó élsport területén.

Mit lehet tenni?

Mindenekelőtt a nyilvánosság előtt felvállalni és nem elsunnyogni a bűncselekményt.

Nyilván nem lehet az áldozatot érdemben kárpótolni, egy ilyen súlyú tetthez képest minden kompenzáció kevés. Szimbólikus gesztusként lehet neki életjáradékot fizetni. Lehet egy nemi erőszak ellen küzdő szervezetet támogatni, pl. a NANE-t, anyagi eszközökkel vagy önkéntes munkával.

Leginkább pedig: zéró toleranciát tanúsítani minden szexuális visszaéléssel kapcsolatban. Olyan légkört teremteni, ahol a sportolók mernek szólni, van kinek szólni, és ahol az ilyen cselekmények elkövetőit megbüntetik és kiközösítik.
Kiss László olyan pozíciót töltött be évtizedeken keresztül, hogy hatékonyan felléphetett volna az úszósportot átszövő szexuális bűncselekményekkel szemben.

Nem tette meg.
Máté Nóra 2016.04.09 13:58:04
@manager2008: Furcsa, hogy a kutyák nem pusztulnak ki nemi erőszak nélkül sem. De érdekes.