Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szonya

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
myjesus szmájli a bibliában 2009.04.01 09:24:00
reggelente használhatatlan vagyok. se-lát-se-hall dömötörként fura dolgok történtek már meg velem. egyszer például kaptam egy esemest, hogy szia, megyek hollandiába, átadjam üdvözletedet a hollandoknak? visszaírtam, hogy igen, és jó utat. majd pár hét múlva megkérdeztem szabi…..
…ezt a mondatot nemrég olvastam, és nagyon elgondolkodtatott. végül is igaz. ha azt mondod, mindenben hiszel, mert mindenben van igazság, akkor könnyen ellentmondásba kerülsz. hiszen jézus azt mondta, ő az út, az igazság, az élet, és senki nem jut a mennybe, csakis őáltala.…..
valahol külföldiában most zajlik egy bonyolult kísérlet. fizikusok arra akarnak rájönni, hogyan keletkezett a föld, s rajta az élet. iszonyatos pénzeket emészt el, és, ahogy hallottam, le is kellett állniuk, mert elromlott a részecskegyorsítójuk. (még szerencse, hogy istennek…..
myjesus jesus for pres(id)ent! 2008.09.22 10:32:00
egy dolog miatt vártam már, hogy ősz legyen: újra mehettem iskolába. esett az eső, ilyenkor a „legjobb” biciklizni, úgyhogy eltekertem a benczúr utcába. idén újra tanít az a tanár, akinek már a megjelenésétől is rettegek, de a tudása előtt meg csodálattal állok.…..
myjesus válasz 2008.08.21 10:47:50
isten sokféleképpen tud válaszolni problémáinkra, kérdéseinkre. ritkán üvölt le a mennyből egy igent vagy egy nemet, helyette embereket, szituációkat küld, vagy egy egyértelmű "megérzést" ültet a szívbe, esetleg nagy-nagy békét ad valamilyen kérdés kapcsán. nemrég…..
minden negyedik vasárnap közös étkezés van a bárka gyülekezetben. mások, gondolom, kirázzák a kisujjukból a finomabbnál finomabb falatokat, de nekem még kihívás minden egyes étel elkészítése. szégyen szemre még élmény, ha édes drágám befalja az általam kreált…..
myjesus déjavu - javítva 2008.07.17 11:15:20
nemrég voltam tahiban. életemben először. ez egy nagy baptista hely, táborokat rendeznek itt, meg hasonlók. a szabadban tartott istentisztelet előtt arra bátorítottak minket, hogy azért is adjunk hálát, amit nem kaptunk meg istentől, vagy ami egy ideig a mienk volt, de aztán vissza…..
megint indul valami szédületes valóságsó. (valóság? show?) a lényeg, hogy valami celebet (hires embert, vagyis valakit, akit valamiért sokat mutogatnak a tévében) belevisznek értelmetlen helyzetekbe, ahonnan ki kell szabadulnia. pókokat dobnak rá, vagy patkányokkal a nyakában kell…..
myjesus több, mint testőr 2008.07.15 12:11:00
tázláron kaptam egy könyvet. josh mcdowell írta, és az a címe, hogy "több mint ács". idézek belőle (és ajánlom mindenkinek):"jézus bizonyítékokkal tudta igazolni azt az állítását, mely szerint ő a messiás, az isten fia. (...) az ószövetségben hatvan…..
myjesus cseresznye 2008.06.02 10:06:00
amíg én osztálytalálkozón voltam, apám és édes drágám szorgoskodtak. :) például megetették a kutyákat, meg leszedték otthon a cseresznyét. nagyon megörültem neki, és elkezdtem kiválogatni a lexebbeket. "emlékszel még, amikor kicsi voltál, hány szem cseresznyét engedtem,…..
myjesus ahol mindenki győz 2008.06.03 10:20:00
ma olvastam a villamoson: "néhány éve egy speciális olimpián a versenyzők felsorakoztak a százméteres síkfutáshoz. mindenki elindult, de ahogy a fordulóhoz értek, az egyik versenyző elesett és sírva fakadt. hirtelen a többiek is megálltak, visszajöttek, felsegítették,…..
myjesus (l)étkészlet 2008.04.30 14:51:00
a margitszigetről jöttünk vissza biciklivel édes drágámmal, mikor megcsörrent a telefon. tesóm volt az, és azt kérdezte: "miért mondtad tegnap este, hogy ne nézzük az uri geller show-t?" a bicikliút közepén, orrfújás után röviden vázoltam neki a dolgokat, már…..
myjesus leánybúcsú 2008.04.28 10:31:00
a leánybúcsú időpontja ki volt tűzve: három nappal az esküvő előtt, szerdán este hatra. hétfőn a sztrájk miatt biciklivel mentem a bányába. hazafelé iszonyatosan eláztam, kedd estére már magas lázam volt, és tűrhetetlen hasgörcsöm is éppen rám talált. szerda reggel…..
rámjött a harmadik "miért?" korszak.miért van az, hogy megtérünk, megismerjük, mit akar az életünkkel isten, mégsem tudunk tiszta életet élni, pletyka, paráznaság, és káromkodásmentesen létezni? miért van az, hogy egy csomó ember félreérti a másikat, és ezáltal azt…..
myjesus nagy könyvek 2008.03.13 16:08:56
íme az a könyvlista, amelyet keresztény ismerősök/ismeretlenek ajánlanak (én meg elkezdem olvasni őket)adrian plass könyvei biblia billy graham: békesség istennel bruce olson: bruchko c.s.lewis: keresztény vagyok c.s lewis: prón c.s. lewis: csűrcsavar levelei corrie ten boom: menedék…..