Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Város Mindenkié csoport

216 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018 októberében a közvélemény egy részét nagyon megrázta, hogy életbe lépett az Alaptörvény legújabb módosítása alapján a hajléktalan embereket a korábbiaknál súlyosabban és következetesebben büntető jogszabály. Az életvitelszerű közterületen tartózkodás akár börtönnel való büntetése ellen az…..
Laura Colini, az URBACT program szakértője foglalja össze a Policy LAB, az URBACT Tudásközpont, a FEANTSA és a párizsi városháza által közösen szervezett egyeztetésük eredményeit. A 2018. decemberi találkozó célja a hajléktalansági elleni küzdelem érdekében az információk megosztása, a helyi jó…..
KILAKOLTATÁSOK RTL Klub  - VIDEÓ! ATV 1. - VIDEÓ ATV 2. - VIDEÓ! 24.hu ATV.hu Mérce EGYÉB Szabad Föld - üres lakások Nők Lapja Café - Jolán és családja lakhatást keres..
Szigeti Adrienn a hajléktalan emberek érdek -és jogvédő csoportjának, A Város Mindenkié csoportnak szinte a kezdetektől fogva a tagja volt. Érintettként megtapasztalta a legnehezebb élethelyzetet, a kitaszítás, kizárás, gyűlöletbeszéd/gyűlöletkeltés minden formáját. Bár élete vakvágányra futott, de…..
Jolán és Mihály négy közös gyermekükkel egy családok átmeneti otthonában él jelenleg. Az elmúlt két évben hosszú utat jártak be. Albérletük elvesztése után szinte nincstelenül kerültek vidékről az intézménybe, azóta azonban sikerült talpra állniuk, mindkét szülő bejelentetten dolgozik, és sikerült…..
Drága Tibi barátom! Ezúton szeretnek Tőled, mint az AVM tagja végső búcsút venni a könnyeimmel küszködve. Ezúton szeretnem Neked mint egyik legjobb Barátomnak is az AVM-ben végzett munkádat megköszönni, amit már sajnos személyesen nem tudok megtenni, mert a Jóisten magához szólított...
A Város Mindenkié megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériumának válaszát, miszerint Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr sajnos nem fog tudni személyesen találkozni a csoport aktivistáival a gyermekes családok kilakoltatása ügyében. Gyors válaszukban ugyanakkor ígéretet tettek arra, hogy a…..
Mennyből az angyal Mikor a jegyző, eljött hozzátokrendőrrel, rendőrrel!Papírt is hozott, lakást falazotterővel, erővel! Az egész eljárást, mind te fizetted,adódból, adódbólsokba is került, értelme sincsenhogy kiraktak, odúdból Minden embertárs, megérdemelneegy lakást, egy lakástUtcán ne lakjon,…..
Stopkilakoltatás! Legyen vége a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának! Írd alá te is a petíciót: https://terjed.ahang.hu/campaigns/stopkilakoltatas..
A Város Mindenkiét nagyon sokan keresik meg amiatt, hogy elvesztették a lakhatásukat vagy ez fenyegeti őket. Bár teljesen önkéntes alapon működő érdekvédelmi csoportként kevés eszköz áll a rendelkezésünkre, mindenkinek megpróbálunk tanáccsal vagy egyéb módon segíteni. A…..
A nemzetközi emberi jogok napjának alkalmából, a FEANSTA Youth - egy csoport aktivista, akik azért harcolnak, hogy a fiatalkori hajléktalanságnak véget vessenek Európában - rávilágított a nemrégiben végbe ment azirányú lépésekre, hogy kriminalizálják a hajléktalanságot Európában. Az aktivista…..
Tisztelt Prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter úr, Novák Katalin Államtitkár asszony és Fülöp Attila Államtitkár úr! Összesen 10 ezer ember és 10 civil szervezet nevében keressük meg Önöket. A Város Mindenkié lakhatási érdekvédelmi csoport Stopkilakoltatás címmel kampányt indított, melynek célja, hogy…..
A világot megismerni csodás dolog, talán csak megváltoztatni nagyszerűbb. A közügyeinket legalábbis biztosan nem figyelhetjük meg úgy, mintha rajtunk kívülállók lennének: akkor is alakítjuk a körülöttünk lévő világot, ha csukott szemmel járunk benne, és akkor is, ha érdeklődve szemléljük ugyan, hogy…..
Faragó Renáta vagyok, a Város Mindenkié csoport szövetséges aktivistája. Murányi László vagyok a Város Mindenkié csoport érintett aktivistája. A Város Mindenkié csoport 9 éve működik, érintett és szövetséges tagokból áll, A csoporttal azért dolgozunk, hogy mindenkinek legyen hol laknia...
2018. október 15 óta a sajtó és a közbeszéd sokat foglalkozik a hajléktalanság kérdésével. Felmerül, hogy vajon miért nem mennek be a szállókra az emberek? Sok indok van erre: egyfelől, a férőhelyek száma sem elegendő, de másrészt, a szállók sok probléma megoldására nem alkalmasak: a legtöbb…..
 A Város Mindenkié (AVM) 2018. november 4-én tüntetést tartott az Alkotmánybíróság épülete előtt több száz ember részvételével. Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők az Alkotmánybíróságtól emberséget, a kormányzattól pedig a hajléktalanság valós megoldását, vagyis a megfelelő lakhatást…..
Nem volt nehéz dolgom a mai beszédem megírásával, mivel az Alkotmánybíróság már megírta helyettem szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt. 2012. november 14-én kelt az az alkotmánybírósági határozat, amelyben a következő szöveg áll: “A Szabálysértési törvény azzal, hogy szabálysértéssé…..
A HAJLÉKTALANSÁG KRIMINALIZÁCIÓJA Hír Tv (18.15-től) VIDEÓ! Echo Tv (16.42-től) VIDEÓ! ATV - VIDEÓ! Hír Tv (21.18-tól) - VIDEÓ! Hvg 1. Hvg 2. Hvg 3. Hvg 4. Mérce 1. 444 Magyar Narancs Zoom Városi Kurir Népszava Index 1. Index 2. Klubrádió 24.hu 1. 24.hu…..
The City is for All organized the 8th March for Housing, a march for the right to housing on Saturday, September 29, 2018. About 1,500 people attended the event to draw attention to the housing crisis in Hungary, the massive eviction of families, and the laws that criminalize homeless people...
Október 15-én, hétfőn lép hatályba a szabálysértési törvény legutóbbi módosítása, amely minden eddiginél szigorúbban bünteti a közterületen élő hajléktalan embereket. A 2018 nyarán módosított Alaptörvény ugyanis kimondja: „Tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás.” Október 14-én, vasárnap…..