Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alonzo Moseley

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Libera nos! 2008.03.25 05:30:00
A technikai elemzés stimmel, ám szükségszerűen jelenidejű. Ma és holnap még az a kérdés, lesz-e SZDSZ, vagy kiírják a szappanoperából, mint Buzimisit a Barátok köztből. De a pártpaletta nem az ország; az országban nem pártok élnek, hanem emberek. Akiknek egy részét…..
Alonzo Moseley 2008.03.27 12:01:09
to liidiiia:

"Szerintem itt párhuzamot vontál az amisok és a romák között, mert a romákkal kapcsolatban hoztad fel az amis példát, és szerintem az amisokat a társadalmi szocializáció területén nem lehet a romákhoz hasonlítani:"
nem, nem vontam párhuzamot, amit idéztél tőlem, az az árpádnak az "idegen szép" egydimenziós megközelítésére reagál (tudom, hogy 1000 kommentnél ez nem eccerű, de ha van kedved olvasd vissza a kezdeti kommentjeimet, vagy akár a témaadó cikk vonatkozó részét), és én csak azt akartam neki mondani, hogy az idegen szép megközelítése ritkán (többnyire egyáltalán nem) érvényesül az etnokulturális csoportokkal kapcsolatos kérdésekben. egy kommentem tért ki a romákra, de azt is írtam abban, hogy számomra biztos nem ez a megfelelő fórum ennek a kérdésnek a kitárgyalására. ha pedig az ámisok szocializációját hasonlítani akartam volna más közösségekhez, valszeg a romák lettek volna a legutolsók - a hutteritákkal és a mennonitákkal kezdtem volna.
az ámisok menteségeivel pedig az a baj, hogy egy a közösségből kilépő ámis aránytalanul nagy kölcségeket kénytelen elszenvedni, gondold el, nem jogosult eü-i ellátásra. szóval az egyénszemléletű liberális jogállam szempontjából nem olyan egyszerű, hogy ha nem használja hát nem is kell érte fizetnie (egy párhuzamos eset: a hutterita közösségből kilépő két tag pert indított a közösség ellen, mert a kilépéskor nincstelenként kellet volna elhagyniuk a közösséget - a hutteritáknál nincs magántulajdon- ezt a pert elvesztették, úgy kellett volna lelépniük, hogy még a rajtuk lévő ruha sem az övék! az ámisoknál létezik magántulajdon, de egy farmmal nem rendelkező ámis gyakorlatilag mélyszegényen tud csak lepattanni). ugyancsak nem nyerő a jogállam szempontjából, hogy az ámisok nem delegálnak tagokat az esküdtszékekbe, ha azz állammal szemben mindenki maga dönthetné el, hogy melyik kötelezettséget tartja magára kötelezőnek, nehezen lehetne intézményeket működtetni. nem csoda, hogy az ámisok ügyét az amerikai bíróságok nem ismerik el hivatkozási alapnak. ezek igenis a társadalom számára költségek, ha nem is feltétlenül materiálisak.
szép napot!