Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fusion vital

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi fél évszázadban a felnőttek alvásideje az Egyesült Államokban nyolc és félről hat-hét órára csökkent – holott biológiai szükségleteink változatlanok maradtak. Ennek ellenére sokan azt gondolják magukról, hogy napi hat óra alvás elég nekik, hiszen megszokták. Az egyre gyarapodó tudományos…..
fusion vital 2016.04.03 16:26:09
4 éve foglalkozunk stressz-feltöltődés-regeneráció témával Magyarországon a világ vezető HRV kutatójának (www.firstbeat.com) technológiájával. A képlet egyszerű, napközben kb. 50% stressz ér minket + fizikai aktivitással merítjük a szervezet energiáit. Ezt kellene napközbeni feltöltődésekkel, vagy megfelelő, min. 7 óra éjszakai regenerációval visszatölteni. Ha rossz a regenerációnk, nem fog menni. Ha ehhez keveset is alszunk, még inkább esélytelen. Itthon az átlagosan 7 óra alvás 61%-a valódi feltöltődés, vagyis alig 4,5 órával vegetálunk.

Ha a szervezetet folyamatosan merítjük, a stressz állandósul, a krónikus stressz következménye pedig a különböző szív- és érrendszeri, immunrendszeri-, emésztőrendszeri-, stb. betegségek. Ilyen egyszerű a képlet.

A megoldás min. 7 óra alvás, és a regenerációs képesség javítása:
- rendszeres, állóképességet növelő sporttal
- a késői étkezés-alkoholfogyasztás hanyagolásával (fusionvital.hu/egy-pohar-bor-alvas-elott-ellazit-vagy-megsem/)
- a lelki problémák kezelésével (magánéleti, munkahelyi problémák, halogatás), amelyek hihetetlen mértékben tönkreteszik az alvást
Ilyenkor hiába alszunk, a szervezet fiziológiásan stresszben van.

Ami még nagyon fontos, azért mert xy kevés alvással elvan, mi ne akarjuk az ő életét élni. Vagy genetikai csoda (1%), vagy a napközbeni feltöltődésekkel (flow élmény képzőművészeknél, feltalálóknál, informatikusoknál rendszeres) visszahozza a hiányzó alvást, vagy olyan sportmúltja van, amellyel bármilyen körülmény között kiválóan visszatöltődik.