Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fonill

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sört főzni nem is olyan nehéz. Ezt mindenki tudja, aki kipróbálta. De mi van azokkal, akik még nem próbálták? Amíg nincs felszerelésük, addig nem tudják kipróbálni. Majd minden leírásban 20-30 literes fazekak és 30 literes erjesztők szerepelnek. Ezek beszerzése sokakat elrettenthet a hobbi…..
Az előző cikkben megírtam, hogyan tudtok otthoni eszközökkel sört készíteni. Most kicsit menjünk bele az erjesztésbe és a palackozásba. Ezúttal is megpróbálok az átlagos konyhában elérhető eszközökre hagyatkozni. Mielőtt nekivágnánk szaladjunk előre az időben. Lássuk…..
fonill 2016.04.01 22:50:23
@acerola: Szia!
Köszi a gyors választ. Azt hiszem akkor palackozás előtt leviszem a pincébe néhány napra ahol kb 13 fok lehet.
fonill 2016.04.27 21:09:59
@acerola: Egy hete bontottam fel a sört, de csak most tudtam írni. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Az íze jó, a szénsav elegendő benne. Az az egy apróság tűnt fel, hogy egy kicsit túl fanyar a komlótól, pedig a recept szerinti mennyiséget raktam bele. A sör viszonylag lassan hűlt ki (kb. 3-4 óra alatt). Lehet, hogy itt is ugyanaz a hatás érvényesült, mint ami miatt a no chill módszernél kicsit kevesebb komlót érdemes használni az alfa-sav kiválás miatt?
Aki főzött már sört az tudja, hogy egy-egy sörstílust alapvetően meghatároz a felhasznált élesztő. Nagyon jó példa erre a német búzasör. Ennek a sörnek a banános, szegfűszeges jegyeit kizárólag az élesztőnek köszönhetjük. Nagy érték tehát egy olyan élesztő, amivel a…..