Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mr_robot

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Körömi Mária Amikor valaki utazásra készül, úti céljául az érdeklődési körének megfelelően választ célországot. Van, aki csendes pihenésre vágyik, van, aki a tengerpartot választja; olyan is van, aki dzsungelkalandra vágyik, és van, aki a múlt örökségeit kutatja. Itt, Peruban, mindenki…..
mr_robot 2016.04.01 08:07:43
@Eni Gazdikam: igen, gyógyszertár általában sarkonként kb. 4, utcánként 10-15 van :D lehet, hogy azért, mert a gyógyszert általában darabszámra adják és nem dobozra, így sokszor kell mennie az embernek. :)
Körömi Mária Lima, Miraflores… gyönyörű modern épületek, előkelő klubok, mesés parkok, pálmafák tövében padok tengeri kilátással. Luxus éttermek, melynek falait a tenger hullámai korbácsolják… De mit találunk a turista negyed határait átlépve?..
mr_robot 2016.03.31 22:25:21
Megkérdezhetem a szerzőt, hogy pontosan merre lakott/lakik Limában? Mert a leírás alapján valami nagyon rossz környéken (pl. Callao) lakik, vagy folyamatosan rémes balszerencséje van. Nekem a feleségem perui, így az elmúlt másfél évben összesen négy hónapot volt alkalmam ott tölteni. És nem Mirafloresben, hanem egy teljesen középosztálybeli környéken. Egyszer sem ért semmilyen kellemetlenség, pedig külsőre igencsak turistának néztem ki. Ës nem csak a gazdag negyedekben voltunk, hanem mindenfelé, Limán belul is, az ország más részein is. Szóval az sem igaz, hogy a turistáknak csak Mirafloresben szabad maradni. Az is jó hely, ha valaki szereti a felhőkarcolókat, de ott van még pl. Barranco, ami kb. olyan mint itthon a hetedik kerület, tele is van turistákkal. Vagy a történelmi városközpont, amire pl. pont hogy nem igaz, hogy romlott volna a közbiztonság, mert korábban ugyan veszélyes volt, de jelenleg teljesen nyugodtan lehet (és igencsak érdemes) turistáskodni ott is.
Ës a korábbi hozzászólóknak teljesen igaza van, a perui konyha zseniális, illetve Chilével osszehasonlítani mint turistacélpont, az egy vicc. Amellett, hogy Chilében nem sok minden van, még az összes állítólagos kajájukat meg italukat is a peruiaktól nyúlták le.
Szóval senkinek se szegje kedvét ez az írás, nagyon-nagyon ajánlott elutazni Peruba, és ha betartunk pár egyszerű óvintézkedést, akkor nem lesz semmi bajunk!
mr_robot 2016.04.01 00:16:08
@Zelig 2010: a perui konyhának óriási a híre, viszont a legfontosabb alapanyagok más országokban beszerezhetetlenek, így nehezen tud elterjedni. akik viszont kóstolták, azok imádják.