Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rezsöatya

19 bejegyzést írt és 2906 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mama, tudod, milyen férj kell nekem? Legyen olyan, mint apa Ne cigizzen Legyen nagyon erős Legyen kedves Ne használjon rossz minőségű parfümöket Legyen szép Szeressen   +1: legyen olyan, mint Bibi (az egyik nagynéni) férje, csak legyen kicsit magasabb    ..
rezsöatya 2021.08.09 11:33:55
Nesze!szer Reggeli Nesze 2020.07.30 06:49:30
    Nagymamám az ‘egy mozdulattal’ híve volt. Fiam, egy mozdulattal el teheted magad után a tányért. Gyermekem, egy mozdulattal meg igazíthatod a hajadat, hogy jól álljon. Egy mozdulattal elrendezheted az ágyterítőt. Ilyeneket mondott. Az “egy mozdulattal” életforma megmenthetné a világot. Egy…..
      Abszolute haza fogok most beszélni. A kifejezés mindneféle értelmében. A pizsama kérdéskör nálunk elég központi. Nagyon sokáig szenvedtem azzal, hogy kitakarózik a gyermek. Persze, ehhez arra is rá kellett jöjjek, hogy közte és köztem 15 fok különbség van. Az ő javára, ugyanis én amikor…..
Nesze!szer Vidám vasárnap 2020.02.22 20:50:26
        Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk. Helen Keller..
Nesze!szer Vidám vasárnap 2020.02.15 20:39:21
        Nevezd aminek akarod: istennőklubnak, női csoportnak, hölgyek összejövetelének, erőkülönítménynek, lánybandának - nem számít. Csak az számít, hogy nők vannak körülötted, akik kiállnak érted. Nők, akik visszaigazolják, hogy milyen sokat jelentesz, és milyen sok mindent megoszthatsz…..
rezsöatya 2020.02.18 13:56:52
      Anyád hoz a buliba? - kérdezik a kamaszok egymástól, amikor a Mutter már ciki lesz. Nincs ezzel semmi baj, mindenki megfelelően szégyellte a saját szüleit tiniként. Keanu Reeves most újabb szintre emelte a coolságát. Nem a barátnőjét hozta el az Oscarra magával, ő elég nagy utat járt be a…..
rezsöatya 2020.02.12 09:42:32
@beautyka: mondjuk, ezt gondoltam, de a poent nem hagyhattam... amugy sem vagyok fogyasztoja az ilyeneknek (a sportot es a szexet csinalni kell, nem nezni!).

Azt is tudom, sokan hasznalnak ellentetes ertelmu/hangulatu jelzot, de nekem valahogy furcsa. Hiszen, ha pl. orulunk, azt nem szornyen/iszonyuan eljuk meg...
Nesze!szer Reggeli Nesze 2020.02.10 20:18:03
      Az ember nem is tudja, mennyire kötődik egy helyhez, amíg el nem költözik onnan, és meg nem tapasztalja, mit jelent elszakadni és parafadugóként lebegni egy másik világ óceánján. Michelle Obama..
Nesze!szer Vidám vasárnap 2020.02.01 20:21:34
      Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot? Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? (...) Ha megpihensz, nem pihensz biztosabban, sem tartósabban, mint a vándor, aki megtöttyed az…..
Nesze!szer Reggeli Nesze 2020.01.30 20:48:23
    Van a nők között valamiféle kimondatlan segítség, szolidaritás, valami nagyon diszkrét, mégis egyértelmű összekapaszkodás. Pásztor Anna..
        Ma a Holocaustra emlékezünk. Nem lehet nem emlékezni. Ezért is hoztam ezt a postot.  Tudjátok, hogy az egyik mániám az elfogadás. Elképesztően érdekes példát találtam most erről a világból. Egy brazil fotós, akinek igen tarka a családjába (kb úgy, mint felénk itt a Kárpát-medencében),…..
Hajónapló Vasárnap. 2020.01.26 09:19:40
9:19 Na ezt mindjárt le is írom, mert annyira szürrealista az egész. Mindenesetre ha valaki komolyan elgondolkodik rajta mért megy sz@rrá alattunk a bolygó ezen is gondolkodhat. Imént raktam le a telefont, Máltán élő barátom hívott, többek közt megemlítette, hogy a múlt héten hazaugrott, mert …..
rezsöatya 2020.01.28 09:57:18
@A Tengerész: a magyar ember kimegy a strandra es eszik. Elmegy kirandulni (akàr csak pár orara) es eszik. Elmegy egy kezmuves, vagy karacsonyi vasarra es eszik. Ketnapos unnep elott puposra rakott bevasarlo kocsit tol maga elott a Tescoban, mert fel, hogy ehenhal. Eszik a teve elott, irodai munka kozben meg ahol csak lehet... :D
A repulon meg lehet olvasni, de hany embert latsz utazas kozben konyvvel/ebookkal a kezben?
rezsöatya 2020.01.28 10:57:53
@A Tengerész: tortenetesen Becsre, Pozsonyra gondoltam. Innen, Maltarol a repules az egyetlen logikus utazasi mod, autoval tobb, mint 2000 km lenne, plusz ket komp.
Csaloka, mert nekem a telora van letoltve a Kindle app es szamtalan konyv, barmikor varnom kell csak elokapom es olvasok... :-)
rezsöatya 2020.01.28 12:29:52
@A Tengerész: nos, itt van az oktatas es a szülők felelossege. Túl azon, hogy "regen minden jobb volt", meg hogy "bezzeg az en koromban", el kell fogadnunk a vilag valtozasat. De ha megmutatjuk gyermekeinknek a szepet, akkor van esely ra, hogy vevok lesznek ra es fogyasztoi annak.
Tudnek meselni a gyermekeimrol, de sem az eszt nem akarom osztani, sem dicsekedni nem szeretnék... :-)
Hajónapló Szombat. 2019.12.28 17:54:04
Elszoktam a téltől. Merthogy idáig nem volt. Ma viszont 1,4 °C volt reggel és kegyetlen viharos szél. De hát a kutyával menni kell! Egyébként is nem felejtettem el, hogy egyszer egy szívgyógyász azt mondta egy rádióműsorban, hogy "A kutyát szívügy, hogy naponta kétszer el kell vinni sétálni. Még…..
      Váratlan fordulattal Kaia Gerber megint az arca Jimmy Choo kampányának (is). Ahogy látjuk, a sportos vonal erősen bejön most tavasszal is, nyilván ez erősen piaci döntés, én még nehezen barátkozom vele. Craig McDean fotózta a kampányt. Egyébként a Jimmy táskákra is épp leértékelés van,…..
rezsöatya 2020.01.24 21:07:29
     A plasztika, már megint - szokás szerint ezt mondjuk, ha az egyik kedvencünk nem úgy fest, ahogy szerintünk kéne. Most valaki elképzelte, milyen is az, ha a sztárok fiatalkoruk után nem figyelnek annyira magukra, nem botoxoltatnak. Látványos képek demonstrálják ezt. Anistonnál például…..
    Tegye fel a kezét, aki nem szereti a Hunter gumicsizmát? Oké, egyet sem látok, szóval mondom is tovább. Sylvie McDonald és Alistair Waterfield az idei karácsonyi arcok a kampányban. Daniel Benson fotózta a mágikus erdőben fán rekedt lányokat, Hannah Elwell stylingjával. Mondjuk, a nyulakat…..
rezsöatya 2020.01.07 18:25:49
Nesze!szer A kiút 2020.01.05 17:46:04
    Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne.Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédjait, hogy…..
rezsöatya 2020.01.07 18:25:42
      Ahány ház, annyi szem, mondta egyszer egy bölcs ember, aki igen messziről jött. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem télen is alapdarab a napszemüveg a táskámban, egyszerűen vagyok fényérzékeny annyira, hogy télen is kell és kész. A Dolce maradt a kaptafánál, bár ebben a szezonban már…..
    Ha meg akarod érteni az okát, odaragasztod magad a helyzetbe, felelősséget vállalsz valakiért, aki nem a te felelősséged. Ahelyett, hogy keresnél magadnak valaki mást, aki már úgy viselkedik, ahogy te szeretnéd, ahogy neked is jó. Akiről nem kell gondoskodni, hanem esetleg gondoskodik rólad.…..
Hajónapló Szerda. 2019.12.25 11:17:07
Van töltött káposzta, kocsonya, bejgli, túrótorta, kőrözött, halászlé, narancs, banán, alma, három darab kitömött hűtőszekrény az egyebekkel és lesz még ma kaszinótojás is. Miközben a főzés illatai lengenek be mindent a kis házban ( sose értem amikor valakinek baja van a "konyhaszaggal", biztos…..
      Neked milyen éved volt? Nekem már rég volt ennyire fárasztó évem, azt kell mondjam. Egyáltalán nem volt könnyű kis mismásoló esztendő, sokkal inkább annyira beletolta az ember arcába azt, amit addig nem látott meg, hogy dupla bőrradir kellett hozzá, hogy elengedjük. Ez pedig hozta magával…..
rezsöatya 2019.12.27 17:51:52
      Ez az év szokásos postja. Néhány tuti ajándéktippet szeretnék adni nektek, hisz annyit kerestek ezzel a témával, hogy nekem mi és hogyan vált be. Ezek azok, amiket biztonságtechnikusként rakhattok a fa alá, csalódás nem lesz.. bár, ha hintalovat harangoztatok be, akkor…..
      Mindegy, hogy a test fiatal vagy idős, amìg èlünk, arra a bizonyos talàlkozàsra, pillanatra vàgyunk, ami felforgatja ès megvàltoztatja az egèsz eddigi èletünket, mert amìg èlünk, a lèlek Szerelemre vàgyik.. Szántó Brigitta..
Nesze!szer Reggeli Nesze 2019.12.17 19:34:33
      Mi a hűség? Könnyű felelni rá. Az, ami nem változik. "Tégy engem, mint egy pecsétet a te szívedre!" - mondja az Énekek éneke. A hűség: pecsét a szíven. Müller Péter..
rezsöatya 2019.12.20 15:58:14
      A mókusok cukiságához nem férhet kétség. Igaz, én olyan helyen gyerekeskedtem félig-meddig, ahol nagy fenyők voltak, tehát az ablakból csodáltam őket. Ez a cukika Oroszországban lakik, 28 éves gazdája találta-mentette meg őt. Igort Chippy naponta megmosolyogtatja, főleg, hogy igazán nagy…..