Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HoIsDe

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan kérdezik, hogy a gyerekeim hogyan tanultak meg franciául, milyen nehézségekkel kerültünk szembe, tudtam-e segíteni nekik? A továbbiakban egy dokumentált emberkísérlet következik, szereplői a Kicsi és a Nagy. A legkisebb még csak 12 éves, ő nem szerepel a történetben, viszont fellebbentem a…..
HoIsDe 2016.06.27 20:15:47
 No, ezért az írásért megint kapni fogok. De nem baj, mert legalább látszik, hogy gondolkoztok. Az se baj, ha mindenki máshogy látja a kérdést, mert ahogy próbáltam bizonyítékot vagy cáfolatot találni az elméletem igazolására, akkor jöttem rá, hogy a legnagyobb koponyák sem értenek egyet a…..
Valaki, kérem, árulja már el nekem, hogy tetszőleges lezuhant repülő, tengeri katasztrófa, robbantás, támadás vagy rablás beszámolójában miért hangzik el, hogy hány nő és csecsemő IS volt az áldozatok között. Ez fontos? Ettől rosszabb lesz egy merénylet? Ja, ha mind férfiak voltak, akkor az nem is…..
A 2001-ben George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon főszereplésével készült Ocean’s Eleven maga is remake volt, amiben az 1960-as, Frank Sinatra főszereplésével készült filmet gondolták újra Steven Soderbergh-ék. Az első film nagyot rabolt a mozipénztárakban is, így az Ocean’s 11-et trilógiává nőtt,…..
Javul az idő, egyre többen sétálnak a parkban, ezzel párhuzamosan egyre többször fordul elő, hogy potenciális veszélyhelyzeteket kell megelőzni kutyasétáltatás közben. A poén: a bátor, sőt, magukat kutyabarátnak tekintő járókelők gyakrabban kerülnek ilyen helyzetbe, mint azok, akik félnek.  Nem…..
Renee (68) száznegyvenhetedik vendégem New York Cityből 3 napra érkezett hozzám. Néhány alkalommal vendégeskedett másoknál, ő maga nem fogad couchsurfereket. Magas volt és furcsa, megpuszilt, mikor megérkezett, amerikaiak nem szoktak puszilkozni, ezt szóvá is tettem, erre azt mondta, ő igazából nem…..
CouchSurfing A monogámia halott? 2016.05.12 09:19:27
Kathy (30) megérkezett San Franciscóból, a száznegyvenkilencedik vendégemnek derékig érő szőke haja a feje tetejére volt csavarva. Négy estét volt a vendégem. Másnap megkérdezte, hogy van-e leszbikus bár Budapesten, ahova elmehetnénk. Utánaérdeklődtem online és offline csatornákon, de az derült ki,…..
HoIsDe 2016.05.13 12:07:37
@fesztiválozó: "mikor voltak boldogabbak az emberek?"
Ez nagyon érdekes kérdés, mindenesetre az is érdekes, hogyha annyira boldogok az emberek az ősközösségben, a törzsi társadalmakban akkor vajon miért ragadják meg az első alkalmat, hogy csatlakozzanak a modern életvitelhez, a modern társadalmakban. Mint pl Pápua-Új Guineában, ahol a sziget belsejében élő törzsek az 1950-es években láttak először fehér embert és pl a kannibalizmus is eléggé elterjedt volt közöttük.
Jared Diamond-nak van egy könyve erről (The world until yesterday, nem tudom, mi a magyar címe, ha van egyáltalán.)
Mindenesetre Diamond leírta, hogy a modern társadalmaknak egy nagyon nagy előnye van a törzsi társadalmakkal szemben: nincsenek törzsi háborúk, mert van központi rendfenntartó szervezete és központi bíráskodás a vitás ügyek intézésére. A törzsi társadalmakban nem volt ilyen, ami elintézze a szomszédos törzsek közötti konfliktusokat, így állandó törzsi háborúk voltak, ami azt eredményezte, hogy az átlag férfi erőszakos halált halt, az átlag nőt pedig életében általában többször is megerőszakolták, többször ment férjhez, esetleg megölték az előző férjétől származó gyerekét/eit.
Ez azért nem a tökéletes boldogság - szerintem.
HoIsDe 2016.05.13 16:46:23
@cso zsi:
1. Pápua-Új Guinea felfedezése már az 1650-es években megtörtént spanyol vagy portugál tengerészek által. Ők azonban nem hatoltak be mélyebbre, csak a part menti településekkel kereskedtek. A hatalmas sziget belseje egészen a XX-ik századig szinte teljesen felderítetlen maradt.
2. "A gyerekneveléshez mi köze van a házasságlevélnek?"
Nem értetted meg a kommentemet, a történelmi perspektívát néztem.
Csak a modern időkben a feminizmus győzelme óta lehetséges az, hogy egy anya egyedül felnevelje a gyerekét és az állam ezért fizessen neki azonkívül a (feltételezett) apát tartásdíjra kötelezze.
Régebben komoly tragédia volt úgy teherbe esni, hogy nem volt férjed, mert senki normális férfi nem vett el feleségül és állami eltartás sem volt, mehettél a szegényházba, vagy a gyereket beadtad árvaházba. Ezért RÉGEBBEN igenis számított a "papír".
Egyébként, ha a jóléti államnak egyszer vége lesz, megint számítani fog.
Pár hete elégedetlenkedtem egy kicsit a Dalai Lámával kapcsolatban, aztán vegyes érzelmeket keltettek bennem a kommentelők, amennyiben egyszerre voltak szórakoztatóak és elszomorítóak. Persze nem mindegyikük. Kaptam pár hasznos hozzászólást is. Egyikük elkövetője, Máté, felvetette, hogy…..
HoIsDe 2016.04.29 10:49:13
@exterminador: Ismered azt a mondást, hogy a zuhanó repülőn nincsenek ateisták?
Valószínű még nem voltál "zuhanó repülőn".
HoIsDe 2016.04.29 11:03:46
@Translator +X+: Igen, TERMÉSZETESEN van értelme, nyílván nem akkor, ha hazugság, és őszintén megbánod a bűneidet.
PL ott van a jobb lator esete.
Lk 23,39-43
39. A felfüggesztett gonosztevők közül pedig az egyik szidalmazá őt, mondván: Ha te vagy a Krisztus, szabadítsd meg magadat, minket is! 40. Felelvén pedig a másik, megdorgálá őt, mondván: Az Istent sem féled-e te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy! 41. És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett. 42. És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban! 43. És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
A-lista menni tévé 1233. rész: két veterán színész, a 65 éves Kurt Russell és a 60 éves Mel Gibson is a tévé felé kacsingat, ahogy mondani szokták (vagy nem szokták, de kit érdekel). Már szerepeltek együtt, a Tequila Sunrise (Az utolsó csepp) című 1988-as krimiben, de az film volt, ez meg sorozat…..
James Hansen klimatológus és aktivista, a NASA korábbi munkatársa tizenhat társával együtt március közepén egy új tanulmányt publikált, mely a korábbi jelentéseknél is sokkal sötétebb képet fest a jövőről. A jelenlegi legpesszimistább forgatókönyveknél is nagyobb léptékű tengerszint-emelkedést,…..
HoIsDe 2016.04.19 11:54:48
@monddazigazatmar: new orleansban is voltak gátak, aztán mire mentek vele...
Szerencsés Hella A következő listát olyan érdekességekből állítottam össze, amikre egy magyar turista felhúzhatja a szemöldökét, akár először – akár sokadszorra jár Párizsban… vagy az is lehet, hogy éppen örömmel tölti el. ..
HoIsDe 2016.04.18 15:14:58
@Ildiko Cserhati: az biztos, hogy az angolok max még franciául beszélnek, de azt is csak nagyon rosszul, viszont az angol azért mégiscsak az új "lingua franca" a XXI szd-ban. Ugyanúgy, ahogyan 150-200 éve nem számítottál műveltnek, ha nem beszélsz latinul, ma nem számítasz műveltnek, ha nem beszélsz angolul.
Ha mellette még tudsz néhány nyelven, az már bónusz.
Ave Cézár! Hail, Caesar!2016 Coenékben az a jó, hogy amikor nem csinálnak jó filmet, még valahogy akkor is jól sül el a végeredmény Clooney, a bolond Kár is lenne tagadnom, hogy elfogult vagyok a tesók filmjeivel kapcsolatban. Elég hamar közeli kapcsolatba kerültem a munkásságukkal és azóta…..
Egyre többet és egyre sűrűbben isznak a fiatalok — derül ki egy felmérésből. Az Országos Mentőszolgálatnak évente 29 ezer esetben kell kivonulnia részegség miatt, azoknak a riasztásoknak a száma pedig, amelyekben valaki meg is sérül, 16 500-ra rúg. Az iskolás gyermekek alkohol- és drogfogyasztását…..
A rosszindulatú daganatos megbetegedések hazánkban is népbetegségnek számítanak, a szív- és érrendszeri problémák mellett a vezető halálokok közé tartoznak. Ennek ellenére nagyon keveset tudunk a kialakulásuk körülményeiről - itt az ideje, hogy egy kicsit elmerüljünk a…..
Teljesen olyan az egész, mintha csak arra várnának, mikor alszik el örökre, hogy aztán azt lehessen mondani, már nem tudtak tenni érte semmit. Tisztelt Praxis!   Teljes kétségbeesésemben fordulok önökhöz. Édesapámról nemrég kiderült, hogy agyi áttétes tüdődaganat támadta meg a szervezetét, minden…..