Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danuck

96 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
danuck blogja_ éttermi dilemma 2013.05.08 18:29:59
ki mit vár? aki rák,figyel úszó halikrát.szarik rá, aki rakpetét az nem válogat,hogy mit eszik, kiveszikőt, ki süti, hát szíve nincs.de lelke kincs, és ennem iskéne már.....
Metafór áll 1. Rendesen  Csak a nap süthetne már rendesen. Egy percre sem maradna már, de egy félre még megáll azért, habár felhős égnek nagyja vár.  2. Előttem egy ház Előttem egy házHalott cukormáz A belseje Számomra Nem…..
megvárom a készebb véget álom az egész.megrágom az ébrenlétet,és csak megesz a penész. megvárom a készebb véget,vagy elrántom a leplet végleg. tanulság, hafásultságraszedett kapszulákbacsempésztem azéletet;nem lehetkésztetni avégzetet...
danuck blogja_ ki kopog 2012.10.13 17:02:48
Kipárolog az Álmokon átA húslé, Na huss még, Robog a vonat.Kopogva szopatA kalauz, vagy csakBalra húz a járműÉs eldőlt a farúd, Mit amúgy egyLeszálló ember elejtett?Mindkettő meglehet. /még Magyarországon/ DANUck..
danuck blogja_ Füles 2012.09.09 18:18:29
FülesFél fülem utánTompa ütemRezzent az agyba.Az egész világFéloldalra vanBefordítva.Egy egyensúly-érzékemSem hat így, maCsak a szatíva Szatírája,Ha szolidan leszitáljaAz elmét a fülesFéloldalúsága.Cseppet seHezitálva,Menten be-Levitáljad,Vagy csak vedd meg azÚjabbat, ha…..
danuck blogja_ "klasszikus f.s" 2012.08.29 16:52:10
Badacsony-szkit AlacsonyA magason,Nem pálya.KacsanyomA Badacsony,A sárbaMintázzaBele, aZihálvaLerogyóBerotyogóLátványba.BálványfaMárvány, haVolna,PárnáraFolynaElégedetten. --------------------------------------------------- --------------- ----------- ------ -  - - -  Má’…..
danuck blogja_ Piros 2012.08.29 14:01:47
Nézz a napba,Kicsit balra,Fel az égre. Héj szeméreMég szeméremSincs, és nincsMás szín, mintA piros!A tilos,Vagy a kínosPillanatok színe ez?Nevetsz, mikor kérdezek.Élénk egy szín, meleg leszÚgy az arcod, mint a kedved.Majd egy picit elrepkedA lelked Körülötted. A…..
danuck blogja_ Úristen 2012.08.29 00:11:36
Senki semKezeli a helyzetet.Szemeteket kergetnek...Sebtiben Kell rájönni mindenre.Örülnénk, ha lepihenneNéha az idő is,Csak az a baj,Hogy ilyen nincs, És nem is voltSosem. Kóválygunk aSemmiben.Senki nincs,Ki segítsen.Úristen. danuckdanuck 2012.08.25. ..
danuck blogja_ dementor-kedv 2012.07.26 23:26:46
Beszippantás Felkel az esti dementor-kedv.Meglovagolja a rettenet.Kiles mindenfelé, felszedettA földről házi epreket,De az sem segíthetett.Mikor épp lement, ott egyKis ideig elidőzve aFák között az esti nap,Az sem csalt szájára, csakMegfeszült mosolyokat. ..
A meteor, ami kicsinálta az emberiséget   Két évvel az emberiség után, Nem esik át már senki a kukán. Nem integet a pápa Az erkélye Korlátja mögött állva. Kajája Rohad a Kamrába Többmillió embernek. Zöld a mező, de még az Autókra is felmennek. Völgyben…..
danuck blogja_ szemét 2012.07.21 13:25:00
Összetört szemét a mezőn   Pont itt van Megnyitva Egy palack. Összetört, és Kék-panaszt   Súg a fülembe: Dobálgatták ütemre, Így hagyták őt kiütve.   „Sehol közel egy kapaszkodó. Körül rét, és…..
Ki ez a kis teremtmény Aki mindent efeledvén, És a múlton merengve Lesz most élve eltemetve?   Kit is ásunk tulajdonképpen? Az éj alatt el, a holdfényben? Ki kaparja ki a szemét, mert Reggelre mindent megelégelt,   Mikor megtalálták a…..
danuck blogja_ vákuum-yolk 2012.07.07 13:55:00
Pesti videóklipp    Busz robog el, de szelet nem kavar Az avar nem takar, a fa is árnyékot akar, A bérházak és üzletek Tán nekem is üzennek?Szembejön egy biciklis, egy aktatáskás, Ferde szemmel hunyorgom, de már a lámpás Kereszteződésben a kitartás Összeköt minden…..
Az ég bekékül lassan.Trombita harsanvörösesen felénk.Reményül megnéznénk, meghallgatnánkakkordjait halkan,de nem találnánkcsak disszonanciáta dalban.Késik a segítség!Még ott a Hold,és a Nap fényefarsan aládanolt. danuck2012.06.23...
danuck blogja_ Gödörpörkölt 2012.06.21 23:30:00
Megpörkölt Gödör vizébe Lógatom a lábam. Volt, halott a bánat.   Az útszél sokasága Most idegyűlt, A tucat fák Kutatják, Hogy hova tűnt Körülük a mező, Az erdő, melyet benő A liánháló.   Csak egy kis tábla, jó Helyről mutatja, hogy Hol van a kijárat, meg…..
A rét téged kaszál   Ha fáj a nyár, Ha már a táj Elmosottnak lát Téged, ha már A rét téged kaszál;   Hagyjál csöndben a sarokban Rajzolgatni egymagamban Egy másik nyár képeit.   danuck  ..
Kánon az álomban   Variációk egy álomból, De visszhangzik e kánontól; Disszonáns hangoktól patakzik Az arcüregén, míg az alszik   Alig egy keveset. Felkelt, és keresett Valakit, csörgetett, Majd elnyeri kegyedet.   Nézd az összes éjszakát: Szinte semmit sem írtak…..
danuck blogja_ akarom én 2012.05.28 21:05:00
Akarom én, Hogy ismerj? Hogyan beszél Hozzám a kétely?   Nem kérem, Hogy nézd el, Ha már tudod, És olyan a hangulatod.   Csak állok, és vérzem Sosem lesz pénzem Ha mindet elszórom… Sok hülye cókmókom…..
danuck blogja_ nyár van már 2012.05.24 22:25:00
Nyár van márMegátkozott, batárNagy meleg, tikkadtEgyveleget szippant Az orrom lika: Mező szaga, Vadhús áhítata. Bogár zaja A feltámadó szél Hullámára eszmél. A naplemente hatására Kezdődik a fények tánca, Az izzadt homlok pálca-ránca: Kilyukadt a násznak ágya. A zivatar…..
Habot papolj, tetejére meggyet   Cseppet sem csöpörög a csapból alapból a bor. Habot papolj, tetejére meggyet, Kaporral ízesítsed.. Kényszeredetten kacag A már megfáradt kócsag A nádasban, toll csak Hat helyen áll ki belőle, Annyira nem volt Ideje, hogy belője. Annyira…..
danuck blogja_ tánga 2012.05.14 22:19:00
 Kánta A legjobb társaság a magad Részére mindig csak te vagy. Öklendezz, ha megszólítalak, De ujjonghatsz, ha meggyógyítanak.Hát nincs más. Hátra- Nézve még megjárja A látvány: járvány-tája, Megfelezett Bibliája. Csak egy szót kántálva Belefeledkezett Indiába...
danuck blogja_ szarnak jaj 2012.05.07 21:47:00
GalambszarKifáradt fejjelmutatom az utat magamnak, mert kérdeztem, hogy egy jó mély kutat hol találok mostanság errefelé, lemásznék és lehet, kilefetyelném az összes vizet ugyan… az összes vizet ugyan… Annyira, de annyira elkenődtem, mint egy darabka falatja hat…..
danuck blogja_ Fű alatt rettegni 2012.02.06 23:52:22
Fű alatt rettegni Fű alatt rettegni,halottnak tettetnijó volna magamat, de nyakamat el-tőrtem mert úgy igyekeztem, hogy elbújjakvadnyulakfészkébenszéltében. Félelem,Szépségem!Védj meg idejébenaz undorítókormánytól! Senkinek nincs…..
danuck blogja_ béna 2011.11.12 14:13:00
 BénaVíg a zöld tél.Rímes összkép.Rémes pödrésFényes bajuszból,Mely igazábólMeghazudtol,Mert csak fed,Felfal, el-Veszi az érzékeid,Benned a viccFel sem nyerít,Mert épp te isCsak állsz megbénultan...
danuck blogja_ éjszakai szörny 2011.11.05 20:39:58
Bennetek a kisgyereknek Készülődj, itt jön Az éjszakai szörny. Minden gyerek Egyik rémálma jön. Elodázza a készülődést, Kell a smink, a kész elfedés A kéznek kevés kitapogatni Más az arc, másmilyen a zokni. Másabb a fotó, mint a táj, Más bajuszban, mint anélkül,…..