Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ubyegon2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Srácok, az van hogy nagyon kikészített már a Win10. Eleve nekem csak egy 2 GB RAM-ot tartalmazó Acer laptopom van, és ehhez alapból hozzá volt a 8.1-es 64 bites Windows. Első bekapcsolás felemésztett vagy 5 percet mire minden rendesen felállt. Aztán mire épp kezdtem megszokni a csempés kinézetet meg…..
ubyegon2 2016.03.29 12:47:45
@-Britpopper-: Gratula a választásodhoz! A leginkább felhasználóbarát disztrót sikerült kifognod. Jókat lehet mosolyogni azon hozzászólásokon, amikből kiderül, hogy halvány fogalmuk sincs a desktop Linuxról. Bő két éve váltottam én is W7-ről Mint Cinnamonra, asztali gépen, 2 GB memóval simán futott és mindenre tudom használni, mivel nem játszom és spéci grafikai programokat sem használok. Igaz nemsoká lehet, hogy renderelés alá fogok modellezést csinálni, arra van Linuxos program is.
SSD sokat dob a bootidőn, de a már 8 GB memóriával futó desktopon a rendszer futása gyorsabb ugyan Linuxon is, de igazán Winen van nagy különbség, a Linux szinte ugyanolyan gyors a WD1003FZEX-en is! A Mint egyébként minimálisan lassabb más disztrókhoz képest, de legalább egy out of box rendszert kapsz, terminalt is csak akkor kell használni, ha akarsz, minden telepítés GUI-s felületen is megy. A bootidő a GRUB2 választótól számolva 9-11 sec, ugyanez Debian Jessie-n 3,2 sec, Antergoson meg 2,7 sec Intel 520 120 GB SSD-vel.
Ha jobban meg akarod ismerni kezdőként a Linuxot, azon belül is a Mint-et, javaslok pár oldalt jó leírásokkal, fórummal:
linuxmint.hu/
Fórum, leírások, magyar nyelvű kézikönyv, etc.

logout.hu/tema/linux_mint/friss.html
logout.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/friss.html
Elég jó Összefoglaló van a két logout-os topikhoz rengeteg linkkel és lelkes segítőkkel!

Várunk szeretettel bárkit, aki úgy érzi, megérett a minőségi váltásra!

ubyegon