Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csl.photography

39 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Búcsút intettünk a csodás Milford Sound-nak és elindultunk vissza, Te-Anau felé. Kezdett jobb és jobb idő kerekedni. A hó szállingózott ugyan és hideg is volt, de semmit sem bántunk, hiszen az eső elállt. Kanyargós utunk visszafelé hosszabbra sikeredett mint reggel, hiszen most már nem kellett…..
csl.photography 2019.02.11 11:05:43
@bolyak: Hát ha nem legenda akkor minden tiszteletem...
Hát ilyen reggeli nincs is… Az árát már meg sem mertem nézni… A reggelünket/reggelinket egy helyi kis kv-zóban töltöttük, költöttük el. Annyira jól nézett ki a szomszéd asztalra kihozott BIG breakfast néven aposztrofált kreálmány, hogy nem bírtam ellenállni a kísértésnek sem. A megtekintett…..
Korán reggel, reggel? Nem, inkább éjszaka indultunk útnak Milford Sound felé. Az út olyan 120 km, ami nem nagy távolság, cserébe nagyon sok a látnivaló, fotótéma útközben. Nagyon jól tettük, hogy időben indultuk, cserébe elkéstünk. De erről egy kicsit később. Vak sötétben vágtunk tehát neki újabb…..
Új-zélandi kalandjaink következő fejezeteként, Wanakából az utunk Queenstown-ba vezetett. Sajnos már reggel érezhető volt, hogy vége a csodálatos időjárásnak, közeleg az eső, a hideg. Megérkezésünk óta, bár az időjárás nagyon szeles volt, szikrázó napsütésben autókáztunk egészen idáig. Bizony, ezen…..
A Sydney Hobart vitorlás verseny az egyik legrangosabb, évente megrendezésre kerülő regatta. Minden évben december 26.-án dördülnek el a verseny kezdetét jelentő ágyuk a Sydney öbölben délután 1 órakor. A verseny szervezői a Cruising Yacht Club of Australia és a Royal Yacht Club of Tasmania. A…..
Burkes Pass aprócska kis település, úgy 22km-re fekszik keleti irányba Lake Tekapo-tól. Itt töltöttük első éjszakánkat. A napfelkeltéről lemaradtam, de talán megbocsátható, hiszen mire előző nap ágyba kerültünk addigra már vagy 40 órája voltunk talpon és jó 2000km-rel arrébb a földgolyón. A…..
csl.photography 2018.12.29 08:06:39
@Tehetséges ugandai buzi: Új Zéland, olvasd el az 1.részt ha érdekel abból sok minden kiderül...
csl.photography 2018.12.29 08:07:42
@oldalas: Sajnos nem láttunk.
Már nem emlékszem pontosan, de valaki egyszer azt mondta nekem, hogy Tasmánia az utolsó paradicsom, viszont Új Zéland az Isten lábnyoma. Egy másik találó meghatározás szerint: Új Zéland…? Ott nincs semmi, viszont az a semmi gyönyörű. Az igazat megvallva, alföldi gyerek lévén sosem gondoltam volna,…..
CSL PHOTOGRAPHY Grand Canyon 2018.11.12 08:40:55
Neem nem… nem az a Grand Canyon Arizónában, amire Te kedves olvasó gondolsz. Ez egy kicsit kisebb, de azért igen tekintélyes méretekkel büszkélkedhet ő is. Nem ásta a Jóisten olyan mélyre, szélesre, cserébe csodálatos burjánzó növényzettel, vegetációval tömte tele. Blackheat kis települése mellett…..
CSL PHOTOGRAPHY 08.20. 2018.08.28 11:43:32
Nagyon Sok Boldog Szülinapot Kívánok Anyukámnak! Bár elég sok km választ el tőle, mégis nagyon közel van hozzám... Auguszus 20.-a kicsiny hazánk történetének igen jelentős mérföldköve. Mint tudjuk, államalapításunkat ünnepeljük e jeles napon. Egész napos rendezvények szerte az országban és este az…..
CSL PHOTOGRAPHY Somersby Falls 2018.07.28 08:23:30
Csokigyár megnyitónak, gyár látogatásnak indult, vízesés fotózás lett belőle… Annyira nem volt kalandos, mint amennyire a beharangozó első mondat ígéri, de azért egész jó kis túra kerekedett belőle. Sydneytől északra, egy jó órányi autózásra található Gosford kicsiny városa. Nem túl nagy, nem túl…..
CSL PHOTOGRAPHY Pókica 2017.02.26 10:04:34
Egy csodálatosan napos, meleg nyári délután kis családommal elmentünk sétálni egy kicsit. Egy olyan kis öbölben császkáltunk, ahol gyermekemmel már korábban jártunk. Első kalandozásunk során találtunk egy korhadt farönköt, amin tisztességes lyuk tátongott. Kisgyerekkel meg is beszéltük, hogy na az…..
CSL PHOTOGRAPHY Szilveszter 2016.12.31 13:25:08
Eljött az év utolsó napja. Természetesen itt Sydneyben is óriási tűzijátékkal búcsúztatják az óévet, köszöntik az elkövetkezőt. Két tűzijátékot tartanak, egyet 21:00 órakor a gyerekeknek, merthogy ők nem igazán tudnak sokáig fent maradni. A másikat annak rendje és módja szerint éjfélkor lövik. Az…..
...hogy milyen 30 fokban karácsonyozni? ...hogy is fogalmazott kis feleségem? ...szürreális. Nincs hó, nem pustol a szél, nincs fenyő illat a lakásban. Bár a boltok az utcák vastagon karácsonyi díszben ragyognak, csodaszépen kivilágított környezetben költheted a pénzedet, de mégsem olyan...  A…..
CSL PHOTOGRAPHY BT 2016.11.21 10:40:09
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Tomi barátomnak, akitől olyan sokat tanultam arról, hogy miként tudom csapdába ejteni a fényeket, árnyékokat, színeket. A Malabar Nemzeti Parkban készült felvétel remélem egy kis melegséget csempész a hideg, didergős napokba. üdv csl   Az ezen a blogon…..
CSL PHOTOGRAPHY Captain Mike 2016.11.05 01:32:30
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok a leglazább funky metál dobosnak. üdv csl   Az ezen a blogon megjelenő képek, zenei szerzemények szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk előtt az alkotó előzetes hozzájárulása szükséges...
Na most repült csak igazán... A bálnás bejegyzésemben említettem, hogy mindenképp meg szeretném nézni kis kedvenceimet, mikor visszafelé lubickolnak az újszülött borjakkal. Eredetileg egyedül akartam menni erre a túrára, de a végén teljes családi kaland kerekedett a történetből. Ezúttal szebbik,…..
CSL PHOTOGRAPHY Esküvő fotózás 2016.09.25 12:37:04
Sydney az esküvő fotósok paradicsoma. Biztos nagyon sok szép helyszín van szerte e világon, de itt Sydney-ben, egy viszonylag könnyen bejárható, megközelíthető kis területen, gyakorlatilag mindenféle helyszínt meg lehet találni, amit csak a kedves, ifjú pár kíván. A romantikus homokos tengerparttól…..
CSL PHOTOGRAPHY The Spit 2016.09.18 05:00:59
Nándikám, mert reklamáltál (ööö jogosan). A nap süssön a golyó fejére... :-) Bocsi, egy kicsit eltűntem. Munkahelyet váltottam, ami teljesen átalakította az életemet, életünket és nem feltétlenül jobb irányba. Persze azért előnye is van az új munkahelynek, de nem sok, ennek fényében most megint…..
Az életem már-már az elviselhetetlenség peremvidékére sodródott a nagylátószögű optika hiánya miatt. Na jó ez egyáltalán nem igaz. :-) Végre beszereztem egy nagyot látó üveget. Megint kompromisszumot kellett kötnöm, mert az eredeti tervemhez maxi sok gubára lett volna szükségem.  Úgy gondoltam, hogy…..
CSL PHOTOGRAPHY CsA 2016.07.26 10:52:27
Nagyon nagyon sok boldog szülinapot szeretnék kívánni Csatáry Attila barátomnak. Beszéljenek most helyettem a képek. Tudjátok a repülők mennek, a barátság marad....   üdv csl   Az ezen a blogon megjelenő képek, zenei szerzemények szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk előtt az…..
CSL PHOTOGRAPHY Kacagó János 2016.07.16 06:10:20
A pelikános bejegyzésben említettem, hogy van még ötletem madarakkal kapcsolatban. Hát itt van a következő. A Kukabura (Kookaburra) vagy magyarul Kacagójancsi a kontinens egyik jelképe. Mindenhol megtalálható, nagyon jellegzetes hangjuk van. Engem speciál nem kacagásra emlékeztet, szerintem olyan a…..
CSL PHOTOGRAPHY Repül a bálna 2016.07.09 02:02:56
Nagy álmom teljesült, láttam bálnákat. Tavaly év végén véletlenül akadtam bele egy hirdetésbe, ami bálnanézőbe viszi a kedves érdeklődőt. Nagyon megtetszett, már akkor eldöntöttem, ha lehetőségem nyílik rá, kipróbálom. Leírom néhány mondatban, miről is van szó. A bálnák olyan állatok, amiket nem…..
CSL PHOTOGRAPHY Tééééél... 2016.07.02 11:01:22
Kiutazásunk előtt alaposan megvizsgáltam minden tényezőt, amit csak lehetett, próbáltam (persze ez lehetetlen) minden problémára felkészülni. Igyekeztem minden blogot elolvasni amit csak találtam, mert azt gondoltam, hogy ezekről a blogokról lehet a legtisztább képet kapni a kinti életről. Hát az a…..
CSL PHOTOGRAPHY VIVID 2016.06.18 05:50:28
2009-ben VIVID néven nagyszabású fesztivált rendezett Sydney. Az esemény olyan sikeres lett, hogy azóta minden évben megrendezik. Mint mindenből, ebből is óriási üzlet kerekedett. A VIVID szülőanyja Mary-Anne Kyriakou megálmodta, hogy óriási projektorokkal vetítsenek mindenféle színes, mozgó…..
CSL PHOTOGRAPHY Darling Harbour 2016.06.11 05:15:08
A Darling Harbour az első helyek egyike, amit a turisták felkeresnek itt Sydneyben. Van itt minden, ami csak kell a népnek, okosan kialakítva, hogy az ideérkező látogató biztos, hogy jó sok pénzt költsön el. Nem mindig volt ez így. Egykoron mint a neve is mutatja kikötőként funkcionált. Apropó a…..