Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gepardja

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki tűkön ülve várta a mai estét, annak nem lehetett könnyű kibekkelni ezt az egy évet, hiszen a jegyek már azóta figyelnek a komódfiókban, a naptárban pedig csak sokasodnak a pipák. De ez a nap is felvirradt, így a Metallica fanok tömött sorokban járulhatnak a Sportaréna bejáratához, hiszen a 8…..
Ahogy azt sejtettem, a címben említett írás, melyben egy joghallgató a magyar igazságszolgáltatást kritizálta, igencsak megosztotta az olvasókat. Most következzen egy bíró válasza. ..
Az alábbiakban olvasható gondolatok egy magyar joghallgatótól származnak. ..
Gepardja 2017.10.30 21:34:24
@látjátok feleim szümtükkel: aha. A másodfok. Figyelj, a másodfok gyakorlatilag a szocialista büntetőjog legtisztább továbbélése Magyarországon, a tökéletes kontraszelekció. Amikor a bírók minősítése a másodfoktól függ, és a másodfokú bírók korábbi minősítése szintén a másodfokú bíróktól függött, akkor elég könnyű belátni, hogy a népi ügyészségünknek mindig igaza van típusú gondolkodás a mai napig nem tudott kihalni. A magyar váderedményesség ténylegesen borzasztó, és azba szám csupán annyit jelent, hogy a bírónak kötelessége azt a bizonyítást levezetnie, ami a vád alátámasztásához kell. Ez részben azért is van így, mert 2012-ig az ügyek elég nagy részében nem kellett az ügyésznek részt vennie a tárgyaláson, így a büntetőeljárásban a bíró ügyész is volt. Azzal viszont, hogy minden tárgyalás ügyészes lett, semmi sem változott, gyakorlatilag ha végig kussban van, akkor is lemegy az eljárás. Az pedig csak hab a tortán, hogy a vádat alátámasztó nyomozásban a védő 2003 óta gyakorlatilag részt sem vehet (pl. egy felismerésre bemutatásnál nem lehetek ott, hogy nézzem, a rendőr megmutatja-e kit kell felismerni), a nyomozás törvényessége elleni panaszokat az az ügyész bírálja el, aki aztán a vádat képviseli, szóval néha vicc az egész.
Ugyanolyan Rolex-luxusórát hord a felesége, mint amiért a kormánynyalonc sajót hónapokig savazta Botkát...
Gepardja 2017.07.20 14:56:02
@a nemzet fogatlan provokátora: És ha más ugat? Egyébként ha Juhász ugat, és igaza van, akkor nincs igaza? Attól, hogy Juhász ugat, téged már nem is zavar? Aranyos vagy.
Gepardja 2017.07.20 14:56:38
@nyelv-ész: Botkánál is pörögtek, most is pöröghetnek.
 Kínában idén karácsonykor Bruce Lee-szobrokat öltöztettek be Mikulásnak. A Hollywoodi és a Hongkongi Hírességek sugárújtán saját csillaga van, Hongkongban még szobrot is emeltek neki. 37 filmet hagyott ránk összesen, ha beleszámoljuk azt a filmet is, amiben pár hónapos csecsemőként szerepelt. Egy…..
Amikor tegnap éjjel végigfutott George Michael halálhíre, hirtelen nem is tudtam, mit kezdjek magammal. Egyszerre voltam nagyon dühös - ha másra nem, akkor 2016-ra - ugyanakkor borzasztóan szomorú, mert zsinórban a harmadik olyan zenész ment el idén, aki nagyon fontos volt számomra. A brit énekes és…..
Minden olyan döntés, ami a jogállamot köpi telibe üzenetértékkel bír. Első fokon, nem jogerősen házi őrizetre változtatta a Buda-Cash brókerház alapítójának előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Buda-Cash-t 1995-ben alapító Pintér Zoltánt tavaly októberben, a brókercég…..
Gepardja 2016.03.28 19:47:49
@Punxsutawney Mormota: Mit szeretnél? Mit meséljek? A kérdésedből adódik, hogy van mit tanulnod a témában. Hogy okulj: nem átváltják. Beszámlítják. A törvényi feltételeket szerintem te is meg tudod nézni, de ha gondolod, kérdezz.
Gepardja 2016.03.28 19:52:51
Gepardja 2016.03.28 20:41:25
@Punxsutawney Mormota: Ejnye, no! Leírnád, hogy az előzetes letartóztatás átváltása, mint fogalom hol szerepel a magyar joganyagban? Szívesen tanulok, akár tőled is. Viszont szerintem nem fogod tudni leírni, nem azért mert nem tudsz írni, hanem mert az előzetes letartóztatás, mint kényszerintézkedés átváltása nem létezik. Innentől kezdve lehetsz például nagyon pici joghallgató, magát műveltnek gondoló laikus, de joghoz értő személy biztosan nem. De ha tévedek, és ezt bizonyítod, megkövetlek.