Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszter Pálmai

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fenntartható fejlődés alatt többnyire azt értjük, hogy a GDP növekedése és a fogyasztás bővülése a földi erőforrások végessége ellenére tovább folytatódhat. Egészen addig, amíg a Föld pillanatnyilag összes, 7,5 milliárd lakójának jut élelem, víz, lakás, autó, laptop, nyaralás és a többi. Valahol…..
Eszter Pálmai 2017.03.31 17:54:30
@Untermensch4: @pitcairn2: Ami még eszembe jutott, tényleg nem volt más hozzáfűznivalótok, vagy gondolatotok a cikkbeli érvekhez, csak az, hogy nem tetszetős az anarchia szó...?
Eszter Pálmai 2017.04.09 12:33:03
@Untermensch4: Az embernek semmilyen alaptermészete nincsen, leszámítva talán azt, hogy mint minden élőlény, a lehető legnagyobb hasznot akarja a lehető legkevesebb befektetett erőforrásért cserébe. Ez a vágy a technológiai fejlődés mozgatórugója. A másik, hogy az ember ösztönzőkre reagál. Ha megemelkedik x termék ára, kevesebbet fognak belőle vásárolni, ha kifizetődő szennyezni a környezetet, és nincs negatv következménye, a környezetet szenyezni fogják. Ennyit erről.
Gondolod, hogy az anarchisták annyira utópisták, vagy annyira nem érdekli őket sem a környezet, sem az egészségügy se az igazságszolgáltatás, hogy nincsen versenyképes alternatív megoldásuk ezekre a problémákra? Vagy azt, hogy a minden megoldások lehető legjobbika egy csapat ismeretlen kezébe adni az erőszak önkényes használatának jogát, majd négy évig imádkozni, hogy ne csináljanak semmi végzetes baromságot az országgal, illetve ne pusztítsák el saját érdekeiket (minél nagyobb adók és minél nagobb hatalom) hajszolva a mi szabadságunk utolsó morzsáit is? Komolyan az volna az idősek támogatásának legjobb módja, hogy lehetőséget adunk egy tucat vadidegennek, hogy végtelen mennyiségű pénzt nyomtasson, vagy háborúba menjen?
Eszter Pálmai 2017.04.09 12:35:21
@pitcairn2: provokatívnak nevezni valamit nem ellenérv. Hallgatom a cáfolatot molyneux fejtegetéseiről, és időm engedi, belenézek a linkelt olvasmányba. :)
Kedves mindenki, ez a poszt most nem az én tollamból származik, egy olvasónk vendégposztját olvashatjátok. A posztban leírja, hogy már nagyon régóta "praktizáló" súlyos alkoholistaként hogyan kért segítséget, és hogyan kellett trükköznie ahhoz, hogy meg is kapja. Igen, sajnos kőkeményen trükköznie…..
Eszter Pálmai 2017.01.27 23:00:07
Az egészségügy évtizedek óta tartó hányattatása egyébként annak állami tulajdonlása miatt van, azért működik ilyen bürokratikus, korszerűtlen, korrupt módon, mert egy bürokratikus, korszerűtlen, korrupt szervezet irányítja, a finanszírozását pedig nem önkéntes, vásárlói, értéket értékért cserébe alapon, hanem egyoldalú kényszerített eltulajdonlás - adókból - fizetik. Ez a híres szovjet mondás remekül kifejezi az állami intézmények mentalitását: ,,Úgy tesznek, mintha fizetnének, mi pedig úgy teszünk, mintha dolgoznánk."
Az állami és a magánszektorbeli szolgáltatás égbekiáltó minőségbeli különbségeinek - miért van az, hogy a viszonylag állammentes szektorai az egészségügynek, például a magán szemészetek, fogászatok virágzanak, a szolgáltatás elsőrangú, a technológia egyre fejlődik ésa korszerű műszerek hozzáférhetőek, miközben az állam intézményeiben mintha megállt volna az idő a világháború óta - bővebb, részletekbe menő elemzése és magyarázata itt olvasható:
ellenpropaganda.com/az-allami-korhaz-halalos-erintese/

,,Amikor az orvos nem úgy kapja a fizetését, mint a vállalkozó vagy az eladó, tehát nem vásárlóitól, akik önként keresik fel őt, veszik igénybe szolgáltatásait és fizetnek érte, hanem fizetését az államtól kapja, az orvosnak többé nem kell megfelelnie “vásárlói” elvárásainak, hiszen kényszerítik őket a fizetésre. "