Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az igazság hírnöke

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyülekezeti vének kinevezését körülveszi valami misztikum. Főleg azoknak, akik csak ismerkednek Jehova Tanúival. A társulat a vénekkel egyetemben szeretnék elhitetni a gyülekezet tagjaival, hogy a kinevezés Isten szelleme által, közvetlenül Jehovától származik. Vajon tényleg részt vesz Isten a…..
Az igazság hírnöke 2016.04.02 21:30:15
Jehova tanúi elítélik az összes vallást,ahogy kivettem a szavukból.Úgy gondolják,hogy nekik pontos ismeretük van Istennel kapcsolatban,a többi keresztény,akik más valláshoz tartoznak azok pedig tévednek.De nemcsak a tanításukkal nem értenek egyett,elítélik az egyházak igehirdetőit vagyis a papokat,lelkészeket és még az egyházfőt,a pápát is.A pappokat alkalmatlannak tartják.Szerintük az egyházi tanítók dúskálnak a pénzben és erkölcstelenek.Persze,hozzáteszem vannak kétes életű pappok,ezt nem vitatom,de nem lehet általánosítani.Nem lehet minden igehirdetőt rossznak beállítani,azért mert valahol egy távoli országban súlyos bűnt követett el egy papp.
Még azt is mondják,Isten nem lakik kézzel készített templomokban.Akkor felteszem a kérdést:
Az ő vallásukban nincsenek vallási vezetők? Az ő gyülekezetüket nem emberek építették?Az ő vallásukban mindenki alkalmas tanítónak? Jehova tanúi között nincs erkölcstelen személy?Hát,elég nehezen tudom elképzelni,hogy a Földön élő 8 millió tanúból mindenki szent életű,egy olyan világban,ahol a sátán uralkodik.Az ördög mindenhol ott van,nincs olyan hely,ahol ne lenne jelen,így van ez a vallások esetében is.A rossz emberek az életünk részét képezik,ez ellen nem lehet mit tenni.Egy másik bolygóra kellene mennünk,ahhoz,hogy megszabaduljunk tőlük.Teljesen mindegy,hogy valaki,milyen vallási felekezethez tartozik:Katolikus egyház,Református egyház,Baptista egyház,Jehova tanúi.Mindegyikben vannak bűnös emberek,de jók is.
Ez a címe Jehova Tanúi egyik kiadványának, amely Jézus földi életéről és szolgálatáról beszél. Egyet tudunk ezzel a címmel érteni, azt hiszem. Személyes tapasztalataim alapján nagyon sok Tanú hiszi ezt, és valóban tesz erőfeszítéseket azért, hogy Urunk értékrendje szerint élje az életét. Jehova…..
Az igazság hírnöke 2016.03.28 19:14:36
@CCW:Miért gondolja,hogy a katolikusok tehetnek arról,hogy az emberek nem ismerik Istent?Attól még,hogy a katolikus egyház hívői nem járják a utcákat és nem kopogtatnak a házak ajtaján,attól még beszélnek Istenről a templomokban.A templom ajtaja mindenki előtt nyitva áll,bűnösök és katolikusok valamint más vallású hívők előtt is.Csak el kéne menni a templomba az embereknek.De az,hogy elmennek-e,vagy sem,azt nekik kell eldönteni.Mindenkinek saját magának kell döntést hoznia.A saját életéért mindenki maga felel.A katolikusok,a protestánsok nem erőltetik rá magukat másokra.Isten szabad akaratot adott az embereknek,így a vallások is szabad akaratot adnak az embereknek.Ha az emberek nem hisznek az nem az egyház hibája.
Szerintem nem szép dolog ilyen csúnyán lehordani a katolikus egyházat.Én nem utálok egy vallást sem,csak nem értek mindegyikkel egyett.Elmondom,miben tévednek,de ezt is szeretetből teszem,hogy megismertessem az igazságot másokkal.Csúnyákat nem mondok más vallásokra,mert Isten nem tűri ezt el.Nem tudom,minek köszönhető,hogy Jehova tanúi ilyen rossz véleménnyel vannak a katolikusokról,de engem a saját vallásom(a katolikus vallás) nem arra tanított,hogy más vallásokat a sárba tiporjak.Még ha téved is a katolikus egyház,akkor sem illik így beszélni róla,főleg egy Jehova tanúnak,aki kereszténynek mondja magát.Még egy ateistától kitellik,hogy így beszéljen az egyházról.
Azt lehet mondani,a katolikusok,igenis foglalkoznak az emberekkel.Ferenc pápa most Húsvétkor bevándorlóknak vagyis muzulmánoknak,négereknek mosta meg a lábát.Ez egy szép gesztus tőle.Ebből is látszik,hogy azon van,hogy a migránsok,akik nem keresztények,megismerjék Jézust.Nem védem a saját vallásomat,mert tudom,hogy tévednek valamiben,de igenis vannak jó tetteik.Evvel a lábmosssal,bemutatta a pápa,hogy a katolikus egyház nem személyválogató.Nem is lehetett volna ennél jobban megmutatni a szeretetet és Jézus Krisztust.
k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com (Ez az első a blogtulajdonos fiókja, de ritkán olvassa.) columba [kukac] freemail.hu partijonas [kukac] gmail.com Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy…..
Az igazság hírnöke 2016.03.28 01:09:28
@CCW: Úgy látom,ön is/te is Jehova tanúja vagy.Én nem akarok vitatkozni,de amit én hiszek az a Bibliában van leírva.Nem mindenben értek egyet a katolikus vallással (pl:Szűz Máriához való imádkozás,Szűz Mária imádata),de azt lehet mondani,hogy egy-két dolgot kivéve,összhangban van a tanításuk a Szentírásban leírtakkal.
Szentháromság:Mivel EGY Isten van,ezért egyértelmű,hogy Jézusnak és a Szent Léleknek Istenhez kell tartoznia.Ha ezek nem tartoznának az egy Istenhez,akkor három Isten lenne a Bibliába írva.Egyébként is Jézus azt mondta:"Higgyétek,hogy én az Atyában vagyok és az Atya bennem".János evangélium 14:11 A Szent Lélekről pedig azt mondta az Isten:"Az én lelkemet adom belétek..."Ezékiel 36:27 Ez azt jelenti,hogy a Szent Lélek Isten lelke,ezért mindenképp Istenhez kell,hogy tartozzon.Szóval az egy Isten három személyből áll:Atya,Fiú,Szent Lélek.
Pokol:Mindenképp büntetést kell,hogy kapjanak a gonoszok,mert,ha nem kapnának csak úgy megsemmisülnének,akkor az olyan mintha megúszná azt amit tett.Jelenések könyve ír a pokolról:"A gyávák,hitetlenek,gonoszok,,gyilkosok,,kicsapongó,csalók,bálványiádók és hazugok mind a lánggal égőkénköves tóba kerülnek.Ez lesz a második halál."Jelenések könyve 21:8 "Aki nem volt beírva az Élet könyvébe,azt a tüzes tóba vetették." Jelenések könyve 20:15
Nagy Babilon:Nem a hamis vallsokat jelképezi,hanem az erköltelen világot,a pogányok világát.Mivel maga szajhát emlegetett ez pedig paráználkodót jelent.Ezt a szót semmiképpen nem lehet a vallásos emberekre érteni.Ebből a szóból látszik,hogy János mire is utal,mikor ezt írta.A kicsapongó emberkre gondol,akik az ateisták között vannak.
Én meg az ön helyében kiugranák a Jehova tanúja szervezetből,mert teljesen félreinformálták.Amit irtam az vallástól független,mert a Szentírásban található!!!!!!!!!!!!!