Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HuYacusa

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A hetedik kerület az áron alul eladott épületekkel, ledózerolt régi házakkal, és a helyükbe felhúzott igénytelen panelekkel betonozta be magát az építészeti közbeszédbe, úgyhogy amikor a Dob utcában megpillantottam a sárga és fehér falanszter, akkor egyből páradús…..
HuYacusa 2009.05.12 08:46:18
Ronda. Nagyjából olyan fantáziátlan, mint kevés kivétellel az összes új, amit építettek a környéken. A rondaságuknál már csak a lakások használhatatlansága mérhetetlenebb. Jó az alacsony belmagasság- egészségedre! Lakjál 2,3 magas lakásban. Ablaktalan, szellőztethetetlen, penészedő, szűk fürdőszobával, amerikai konyhával, ahonnan szaglik az egész lakás, mert a szellőztető úgy rossz, ahogy van; elcseszett, miniatűr hálószobával, ahová, ha beteszel egy rendes ágyat, akkor oldalazva kell a végénél átmenned a másik oldalára. A franciaerkélyt olyan helyekre találták ki, ahol valamilyen térre, panorámára látsz ki, nem oda, ahol átellenben 6 méternyire egy másik ház homlokzatát és ablakait bámulhatod egész nap. Hogy a régi épületek lepusztultak? Talán nem kellett volna 20 év részletfizetésre kiosztani a volt bérlakásokat 100-500e Ft-t az előtte 40 évig majdnem ingyen benne lakóknak, akik most ott ülnek a 10-50millás kéglikben és nem lehet tőlük havi 5000Ft közös költség emelést kiszavaztatni állagmegóvásra, mert "nincs rá pénzük". Ha meg el kellene adni a tetőteret, hogy a ház felújítódjon, akkor mindig van 2-3 hülye, aki ellene szavaz, szóval minden marad a régiben és a ház rohad tovább. Az, hogy esetleg fel lehetne venni hitelt a felújításra, az eszükbe sem jut, mert azt vissza kellene fizetni. A felújítás csak úgy és ott elérhető, ahol értelmes közös képviselő van, kevés az önkormányzati tulajdon és még így is csak akkor, ha a helyi és fővárosi önkormányzattól pályázaton megnyerik a felújítás 2/3 részét. Kaptak (majdnem) ingyen lakást és most közpénzből felújítják a magántulajdont. Röhej.
Azokban a - néhányatok szerint ronda- mára lepusztult házakban teljesen élhető, kellemes belső udvarocskával rendelkező, lichthofokra szellőztethető mellékhelységekkel ellátott, élhető méretű lakásokat lehet kialakítani és erre van is példa: csináltak ilyet a kerületben (Dohany u) és a kilencedikben is - csak nincs rajta akkora haszon, ezért inkább rombolnak. Abból lesz a 3 év múlva eldobható szupernagyképernyőstv, a mauritiusinyaralás, meg az újbömös az önkormányzatiaknak, a tervezőnek meg a fejlesztőnek. Hogy ezért szétvernek egy történelmi városnegyedet, ami miatt, esetleg- ha rendbe tennék - turisták tömegei jönnének!? Na de abból nekik nem lenne pénzük! Hát ezért.
A Lelenc Kutyamentő Egyesület honlapján olvastuk a minden év végén aktuálissá váló felhívást. Bár petárdázni 2005 óta tilos, ez sajnos nem akadályozza meg a durrogtatást kedvelőket abban, hogy ezzel az idétlen hülyeséggel hozzák a frászt emberre és állatra egyaránt.Hiába…..
Sumó -bár átkereszteltem egy rá jobban illő névre írásomban így fogom hívni- szóval Sumó hamar belopta mindenki szívébe magát elevenségével, kedvességével, játékosságával. Ekkor még nem sejtettem -akár Pelikán József a Tanúban- milyen feladat szakadt a nyakamba a…..
vörös betyár a kezdetek 2008.10.22 15:38:00
 Vörös betyár. Nagyanyám hívta így a falujában élő gyerekkori játszótársamat aki égetnivalóan rossz kölök volt. Kutyámra ennél találóbb jelzőt jelenleg nem tudok. A történet 1996-ban kezdődött. Egér, hörcsög és tengerimalac generációk gondozása és felnevelése…..
Tegnap megjelent az Urbanistán egy rövid szösszenet a felállványozás/reklámhálózás után is rondán maradt házakról. Azóta megszólalt a témában egy érintett is: BDzsH, aki nem csak egyik kedvenc blogunknak, a Városképpnek a bloggere, de épp ezen a területen is dolgozik. A…..
Nem sokat szarakodik, hanem helyből a lehúzás fővárosaként hirdeti Budapestet az easyHotel vírusszpotja, amire tegnap hívta fel figyelmünket a készítő ReVISION. Továbbgomb után a videó, de a reakciók az igazán fontosak az ügyben, nem a szpot: az ügyfél alig burkolt…..
DarkBlog Namivan? 2008.09.20 20:31:00
Jöttek nemzetet megváltani? Sikerült? Igen, az a mocsok ÁVH. Ja, meg azok a mocskos zsidók. Ott mind, igen, tudom. Sebaj, azért megmutattuk. Meg bizony. Majd legközelebb elseperjük ezt a zsidó söpredéket! Persze, hiszen ez csak erőpróba volt. Majd meglátjátok. Jaj de szép is volt…..
 A tegnap kirobbant, titkosszolgálati és nemzetbiztonsági elemekben gazdag ügyről ma újabb részleteket tudhattunk meg.  Szilvásy György invitálására ülésezett a nemzetbiztonsági kabinet, Dávid Ibolya pedig sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a trónjára törő…..
HuYacusa 2008.09.14 10:22:15
Annak idején láttam a videót, emlékszem a veszett dühre, ami eltöltött, amikor néztem. Maine Coon macskánk itt dorombol az ágyon mellettem. Jókora, másfél évesen is már 6 kilós, hiúzforma vadmacska, még a bojt is megvan a fülén, s nem is igazán "ölmacska",…..
HuYacusa 2008.08.24 18:32:37
Phaidros,
Ha még mindig van lelkiismeretfurdalásod, meg esetleg visszanézel ide, meg esetleg "fájdalommentesen" akarsz tenni valamit az állatokért:

www.membersproject.com/project/view/H6PLUB

Lehet, hogy nem lesz belőle semmi, de ha nem kap pénzt, akkor biztosan nem.

(A sertés okosabb, tanulékonyabb mint a kutya. Egyszer tarthatnál- sohse ennéd meg többet. Onnan már csak egy lépés, hogy semmit.) üdv!
Tékozló Homár Betelt a DigiTV? 2008.08.08 13:00:00
Vagy annyira sok pénzük van, hogy már nem létszükséglet az új ügyfelek bekötése, vagy elfogyott az anyag a DigiTV-nél. Akárhogyis, Vandáék hónapok óta hiába várják, hogy a bekössék a tévéjüket. A Homár nem hisz az elavult műsorszóró médiában, de érti, hogy az internet…..
Geekblog 14 - előzetes 2008.07.18 15:43:00
"Hogyan nem szabad egy Rejtő regényt adaptálni, és hogyan lehet még mindezt tovább tetézni egy borzalmas trélerrel?" - című rovatunkat olvassátok éppen. A képi világ mint a Szomszédoké csodásan letisztult, a hangulat a Megy a gőzösét idézi fergeteges, a casting…..
Mandiner blog Gyűjtsünk kínait! 2008.07.11 10:01:00
 Önök utálják a kínaiakat. Esetleg kedvelik őket. Vagy rettegnek tőlük. Netán rajonganak értük. Vagy félelemmel vegyes tisztelettel tekintenek rájuk. Mindenesetre az biztos, hogy Önök a kínaiakra en bloc gondolnak; olyan csak nagyon ritkán fordul elő, hogy egy alkalommal…..
NA VÉGRE!Nemzeti önvédelem lett hirdetve. Elolvastam a nagyfőnök beszédét amit a parlament előtt mondott el. Lássuk... először is észre kell venni benne a lényeget! Itt igazat mond sok dologban:...polgárok millióinak van elege abból, hogy egy pár ezres rendkívül erőszakos csoport…..
Rövid híreink:Újra álruhás kommunista provokátorok árasztották el Budapest utcáit. Igaz hazafinak álcázva titkosrendőrök támadtak a provokatívan lélegezni merészelő homoszekszuálisokat védelmező békés rendőrökre. A támadólag fellépő álarcos provokátorok azonban túl…..
Nem szeretnék rendőrblogot csinálni ebből a kétségkívül jobb sorsra érdemes "Oszt' gyün, ami gyün"-ből, de a tegnapi rendőrlevél után kénytelen vagyok még egy poszt erejéig visszatérni a mai eseményekre, természetesen (?) ismét csak a rendőrök szemszögéből. Én…..
Van egy csapat, amely jó pár éve minden szabadidejét arra áldozza, hogy az Illatos útról kimentse és rendbehozza, majd örökbe adja azokat a kutyákat, akikre pillanatnyi rossz állapotuk miatt altatás várna. Vannak nagy sikerek, és szomorú történetek is.Évekig magánemberként…..