Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SassyInSantaMonica

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a nyugati kultúrkörben egyre nagyobb hangsúlyt kap a munka és magánélet megfelelő viszonya, addig Japánban egyre komolyabb problémát jelent a „karoshi”, ami nem más, mint amikor az emberek konkrétan belehalnak a túl sok munkába...
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
YDEA Egy vega naplója, 2016.05.05 19:18:04
A magyar ember rendkívül erősen rabja a tradícióknak. Ilyen hagyomány az is, hogy hús nélkül nem lehet jókat enni. Éppen ezért, mikor a vegetáriánus életmód mellett döntöttem, nagyon változatos reakciókkal szembesültem. Van néhány kérdés, amit ez alatt az egy év alatt már vagy százszor megkaptam,…..
A VIASAT3-on nemrég indult el Magyarország első meztelen valóságshow-ja, az Ádám keresi Évát, ahol a szereplőknek anyaszült meztelenül kell randizniuk egymással. Ennek kapcsán készült egy nem reprezentatív kutatás, amelyben több mint ezer embert kérdeztek arról, hogyan…..
Bedöglött a 3 napja vásárolt mosógép? Nem akarják garanciában javítani a telót? Bunkó volt a pincér? Bármelyiknél több veszélyt jelenthet, ezért sokkal kiakasztóbb, ha gyógyszertárban fut bele az ember valami Homárra való esetbe, pláne, ha az oltás és a gyerek szavak is szerepelnek a sztoriban. Hát…..
SassyInSantaMonica 2016.04.26 19:32:01
@Rotoxis: OK, de latod, a Tied egy erdemi hozzaszolas volt, ami maga a vasarlas es a gyogyszertar eljarasanak a korulmenyeivel foglalkozik es ilyen szempontbol teljesen ul, es ilyen eszmecserek illenek ide. Pl. lehetett volna az orvos korultekintobb? Igen. Lehetett volna maga a vasarlo kicsit figyelmesebb? Igen. Lehetett volna a gyogyszeresz legalabb annyira professzionalis hogy legalabb figyelmezteti a vevot? Igen. Ezeknek a megvitatasa teljesen korrekt. En azoktol vagyok kibukva, akik elkezdik osztani az eszet hogy MIERT akarta beoltatni, hogy tudott ilyen hulye lenni, stb, stb.
SassyInSantaMonica 2016.04.26 20:53:21
@Rotoxis: Elmeletileg egy olyan szolgaltatas ami az azt igenybevevok egeszsegebe/eletebe kerulhet, ugy illene hogy mukodjon, hogy azok is bizalommal hasznalhassak, akik mondjuk nem ertenek hozza. Ha egy tanulatlan, idos, analfabeta ember megy el kivaltani akarmilyen oltast, mert az orvos azt felirta es neki eszebe sem jut barmit is megkerdojelezni, akkor abbol ne az kovetkezzen, hogy aki hulye haljon meg. Attol mert mi fasza gyerekek vagyunk es lazan meghackeljuk az eletet (mondjuk en is nagyjabol kepben vagyok ilyenekben), a Nancsi neni, szomszed Joska, vagy egy rohano tobbgyerekes szulo esetleg nem ilyen alapos. Es en ugy erzem hogy a patikaban dolgozoktol el lehetne varni hogy kicsit jobban odafigyeljenek az esetleges ilyen problemakra. De ez csak az en szemelyes velemenyem.
SassyInSantaMonica 2016.04.27 20:21:39
@ööö,izé: Hehe. Ez nagyon ul. Nem az ocsem vagy veletlenul? :-)
A világ nagyvárosai közül egyre több kénytelen szembenézni az ingatlanpiaci válsággal. Ilyen hely például London, vagy az Egyesült Államokban San Francisco, ahol a gondok már egészen szélsőséges méreteket öltenek. Amire az emberek szélsőséges válaszokat adnak. Itt egy ember…..
Attól függően, hogy milyen szinten van valaki egy adott idegennyelvből, érdemes rágyúrni az állásinterjús helyzetre. Sokan stresszhelyzetben a tudásukhoz képest rosszabbul teljesítenek vagy le is blokkolhatnak. Tehát nem árt egy kicsit gyakorolni. Pályakezdőknek pedig erősen ajánlott. Angol nyelvű…..
Köszönjük szépen Honvédkórház, soha többet nem megyünk feléd - csak ha maga Don Corleone tart pisztolyt a halántékunkhoz! Tisztelt Praxis!   Húgom 2016. február 26-án  pénteken 13.38- kor borzalmas deréktáji fájdalommal(saját mérce szerint 10-ből 7-es) jobb lábfej és lábszár zsibbadással…..
SassyInSantaMonica 2016.04.04 19:35:54
Gondolom ahany gerincserv annyi fele. Olvastam hogy sokunknak vannak meglevo gerinservei,de az csak akkor kezd el kellemetlenkedni ha olyan helyen van es annyira no hogy egy ideget elkezd nyomni, ami megtortenhet lassan es fokozatosan, illetve egyik pillanatrol a masikra. Az enyem kb egy het alatt jutott el attol hogy "Hu egy kicsit furcsa erzesem van a csipom es a derekam kozt" odaig hogy "Ha leulok megorulok a fajdalomtol" majd ujabb par nap alatt hogy "Akarmit csinalok megorulok a fajdalomtol." En az USA-ban elek es jo az orvosi ellatasunk, ennek ellenere itt is vartak jo darabig es vegigprobaltak minden mas esetleges megoldast mielott megmutottek volna. Miert? Mert a gerincmutetnek nagyon sulyos esetleges szovodmenyei lehetnek es ha nem MUSZAJ akkor nem akarjak kockaztatni. Harom es fel honapot toltottem a pokol tornacan, szinte minden pillanatom kin volt, kozben gyogytorna, ultrahangos kezeles, epiduralis kortizon injekcios kezeles es rengeteg fajdalomcsillapito. Viszont nagyon szepen beszeltek velem, probaltak mindig elmagyarazni mit miert tesznek ill. nem tesznek es minden pillanataban a folyamatnak kepben voltam. A mutet lassn tize eve volt es rogton nagyon sokat segitett. Sajnos a varakozasi ido alatt tenyleg serult annyira a sciatic idegem hogy soha nem leszek mar a regi, mindig valamennyire erezni fogom, de tudom hogy megprobaltak a legatgondoltabb, leglelkiismeretesebb donteseket hozni. Talan ez hianyzik a magyar egszsegugyi tapasztalatbol, a torodes erzese. A paciensnek uzenem, innentol fogva ne hanyagolja el a napi hat- es derektornat, mert azzal a kiujaulas megelozheto! Sok szerencset!
"Két ember genomja átlagosan 3 millió ponton különbözik egymástól, ami elsőre soknak tűnhet, ezért nem árt kontextusba helyezni egy kicsit: 3 milliárd bázispárból álló genomunknak ez mindössze 0.1%-a (azaz egy ezreléke). Hogy ez az állatvilág normái között mennyire kevésnek számít, azt jól…..
SassyInSantaMonica 2016.03.30 08:27:24
@Toadwart66: Itt egy jo kis halalozasi osszehasonlitas (sajnos csak angolul, de a szamok szamok). waitbutwhy.com/2013/08/the-death-toll-comparison-breakdown.html