Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izga Betyár

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszokhattuk, hogy a különböző tüzelőanyagoknak megvan az ára, és azt megfizetjük értük. Azonban ez egyáltalán nem egyenlő azzal a költséggel, amit eltüzelésükkor a társadalom egészére rovunk. Azaz a fűtés sokkal többe fájhat, mint amennyibe kerül...
Izga Betyár 2017.02.08 00:03:19
Szevasztok fotel-környezetvédők.. Zöldek.. Ér(t)etlenek? Élni olyan helyen, ahol nincs gáz, ivóvíz, korlátozottan van villany, a tél meg jön.. ..s én is ugyanúgy fizetek adót, mint "bárki" más. Büdipesten bulikából hazafelé kinyitod az ajtót otthon, s örülsz a termosztátodnak, mert belőtted 21 fokra, leveszed a cipőd, kabátod, és simogat az otthonod melege. Kényelmes, mert életvitel szerűen tapasztaltam.
Hazamegyek, viszek vizet a kútról, hogy reggel legyen meleg teám. Nem gondolnád, de nagyjából 1 kubikméter ivóvizet használok el évente. (főzés, befőzés, ivás, fogmosás..) Te mennyi ivóvizet küldesz le a fajanszon egy év alatt? Mennyit mosogatással? Nekem fúrt kutam van, nem ivóvíz minőség, szóval k@kszit kergetek ezzel a vízzel, mosogatok, s utána serényen törölgetek.
Igen, fával fűtök. CSAK fával! Szenet is dobhatnék a tűzre, kényelmesebb lenne, de a füstjéből visszaszáll a kertemre a.. a kén-mittomén-hanyad-oxid. Tudod, talaj, meg palánta, végül paradicsomlé, amit épp kortyolgatok a pincéből felhozott üvegből. Ehhez szili-szalicilt se használok, kifőzöm az üveget, a termésemet, s dunsztolom.
A tüzifámat olyan helyről szerzem be, ahol területet kapok, hogy tartsam rendben. Mérnöki létesítmény mellől, ahol a Te biztonságod érdekében irtom a "susnyát", a munkám fizetsége az, hogy a kitermelt cuccokat hazavihetem. Kéz - kezet mos.(Egy közlekedési létesítmény alépítménye mentén gátlom a túlburjánzást) Ez nem az üzemeltető költségét terheli, azaz Téged (tudod - adó)
E mellet 3* melegszik meg a paraszt: 1., kitermel, hazavisz (megjegyzem költség), 2., felaprít, besarangol. 3., begyújt, meleg van odabenn.
Reggel (neked hajnalban) bicikli, s munkahely (nem képzek akármilyen mittomén vegyületeket az autómmal) Megtehetném.. ..de kerékpár. Lehetne még sorolni.. de van egy arány PARIZERZABÁLÓ.. mert normális húskészítményt, pölö kolbászt csak hírből hallottál.. Nem a lehetőségeidet fikázom, csak.. Nézd meg egy éven mennyi szén-dioxidot termelsz a tüp-türüpp gépjárműveddel, meg mit teszek meg én PARASZT, hogy törekedjek az egyensúlyra