Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Le Kieu

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Le Kieu 2016.09.06 07:43:12
@mrbloodbunny:
Bagatel konfliktustol...... pl mikre gondolsz? :) Khmer rouge ( Cambodia ) Kozel 3 millio halott... Vietnam kozel 3 millio halott.... Koreai haboru? 3 millio kornyeke szinten.... Sajnos meg lehetne sorolni. Reszben igazad van. Beketeremto, masreszrol pont ezert teret hagy a hagyomanyos hadviselesnek a kor legmodernebb vagy eppen regi de hatekony feyvereinek amik tizen millok eletet koveteltek es kovetelik mind a mai napig. Csak egy ropke gondolat Vietnambol :) A post egyebkent jo de a tema k...ra bonyolult, nem egyszeru ezt oszeallitani es merlegre teni a temat. A szavazatom elkuldve :) Szep napot mindenkinek.
Le Kieu 2016.09.06 07:52:26
@mrbloodbunny:
Elnezest csak meg egy szosszenet a cicaharcokrol. Vietnam-Korea-Kambodzs-Irak- Arab Izraeli haboruk - szerintem a cicaharcoknal kicsit komolyabbak voltak mind idoben mind aldozatok szamaban. Afrika mai napi is nyogi az evtizedes konfliktusokat sok sok tizen millio aldozattal.
Cicaharc kb = Falkland Szigetek. Tobbet nem erdemelt mint hagyomanyos fegyverek," par" nap es ""par" tucat halott.

Nem az Atomot vitatom mert valoban amilyen szar es szomoru, hogy van annyira muszaly lennie mivel mindenkinek van aki szamit ezen a kek planetan. A cicaharcokat talalom kicsit alulertekeltnek :)

A Vietnami haboru utan volt nemi eszak Vietnami es Kinai hatar villongas csak 2-3 honap, de ez a cicaharc is kozel 300-400 ezer eletet kovetelt :).....
Szep napot mindenkinek. Ja es szebb jovot ami lehetettlen ugye fegyverek nelkul de egyszer hatha :)
Le Kieu 2016.09.06 14:33:53
@mrbloodbunny:

Az atomot nem vitattam egy percig sem :) Viszont parmillio emberelet esetenkent messze van a cicazastol, fuggetlenul attol milyen "nezetelteresrol" konfliktusrol van szo. Legyen az orszagok kozotti vagy polgarhaboru. Cicaharc az en ertekrendem szerint 2 macska kozott lehetseges:) 1 ember elet is sok, de ha kategorizaljuk akkor meg mindig ( az Izraeliek kedvenc ovezete, Falkland es hasonlok ) jelentik ezt a kategoriat. Vietnam esete pedig igen tavol van mindenfele cicaharctol. Igen az Franciak elotti idoszakot nem szamitva, gyakorlatilag utan volt itt minden es mindenki. Hozzatartozik meg laosz es Kambo akik ugye ezerrel benne voltak a konfliktusba, plusz a Viet haboru vegevel majd egyidoben jott egy kis kina es ugye a jo oreg Pol Pot seggberugasa. Ez ugy osszesegeben kb 5-7 millio emberelet. Valaki egy hozzaszolasban emlitette a vegyi es biologiai fegyvereket is. A BV hadviseles is eleg jelentos szerepet jatszott az elso VH-ota. Itt Vietben mai napig lathato a nyoma. Mind a kornyezetben, mind a haboru ota mar masodik generacional oroklodo betegsegekben.

Eleg konkret terkepeket es adatokat sikerult szereznem mekkora teruleten irtottak ki a Dzsungit it Vietben. Magyarorszag parszor elferne a gyakorlatilag fogpiszkalova es nem tulzok, alakitott dzsungel helyen. Amig nem lattam kepeket, nem hittem el, hogy az amugy "csak" lombhullato vegyszerek mit udtak muvelni a 20-35 meter magas gigantikus fakkal tuzdelt dzsungelben.
Ccak egy velemeny :)

Mindenesetre az ATMOT amig a tokos nemzetek birtokoljak nem lessz nagy gond. Amikor rossz helyre kerul majd akkor kell kezdeni zizegni:) Szoval egyet ertek tovabbra is, hogy pusztan a letezesevel is egyenlore segiti a ""BEKET"" Mas fegyver egyenlore nem tudja ezt, hogy a puszta letezesevel es elrettento erejevel blokkoljon nagyobb knfliktust. Szep napot mindenkinek.
Egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a Juhász Péter Bekussoltatása-hadművelet, a tegnapi napon éppen a tragikomikum volt soron. Kezdődött ugye minden azzal, hogy A Tények riportere, Kunfalvi Nóra igyekezett kicsit tendenciózusra vágott riportjában Juhászra rábizonyítani, hogy lopcsalhazudik -…..
Le Kieu 2016.03.21 10:07:35
@Bartszat:

Tokeletesen egyet ertek. Higgadt velemeny ami a tenyek alapjan szuletett. Megertheto a riporter. Ilyen vilagban el a Magyar. Van munkaja. Ilyen aron. Melle pê kell nemi butasag is dêz van. Vagy van munkad vagy nincs. A legborzasztobb. hogy ezt neha nem csak a nem hozzaertes. lustasag dobja van e munkad vagy sem. Merlegen a valosag!!!!! Ha csaladja van. Bankhitele van. Kivagtak más mediaktol mindegy miert de ma leginkabb az a merce merre csap az alany a nyelvevel......nem egyszeru. Ha nincs má valasztasa .... ott fog dolgozni. hogy eltartson egy csaladot ahol tud! Nem lennek a helyeben. Sajnos ez ma Magyarorszsag. Attol fuggetlenul mi a velemenye. Milyen nezeteket vall. Ez kvazi igaz minden kozszferaban dolgozora. A sật magunk alltal megvalasztott politikusaink az aki nincs velunk az nincs elven menetelve ennyire megosztottak és kompromisszumokba kenyszeritettek az embereket!
Szanalmas. Az lenne a minimum. hogy aki nem ert velunk egyutt azt is tamogassuk hiszen sajat foldink.
Sajnos mót nem ez az idil a nagy demokraciankban. Nezze meg mindenki mit jelent a demokracia svajcban.
Ott valoban maguk dontenek az emberek sajat sorsukrol es valasztott vezetoik ezt tiszteletben tartjak.

Magyarorszagon a legnagyobb baj. hogy az emberek mả amikor valasztani mennek " tisztelet a kivetelnek" nem tudjak mit jelent a MINISZTER szo!!!!!

Szolgalo!

A mi derus nepunk szolgalokat valaszt a valasztasok idejen. !!!! Mutasson valaki nekem egy igazi szolgalot a Magyar parlamentben.

Amig nem tudatosul az emberekben kik ulnek é kiket miert ultetnek a parlamentbe addig senki ne csodalkozzon a hasonlo eseteken. Ez az eset is sajnos mindenkinek az erdeket szolgalja csak a Magyar valasztopolgaret nem.

Vege? Tyukper. Filleres jatszma. Az igazi problemak elfedese amire az inetrju alany ís ravilagitott FB-os valaszaban.

Szep napot mindenkinek

Bocs de Azsiai geprol toltam ....helyesirasi hibak