Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monthy

22 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ egyik leghíresebb színésze fogta magát és egy forgatás magyarországi szünetében vett gyorsan egy biciklit, majd azzal Budapestről kitekert Kisorosziba. Ráadásul példátlan közvetlenséggel és minden allűr nélkül tette ezt. Budapest Kirososzi oda vissza 80 kilométer, Harrison Ford pedig 74…..
Két dologról érdemes szólni – mi van ha ellopják a bringát, és mi történik ha belemegyünk egy másik autóba / biciklibe. A paletta egyik esetben sem túl széles. Lopás cascót egyedül az Aegon kínál, míg balesetbiztosítást az Uniqa. Az Aegon évi 4 620 forintot kér és 50 ezret térít vagy év 11 220…..
Ha már biciklire ülünk, érdemes előtte átgondolni, mégis milyenre. A választék a következő: versenybicikli – új ár 120 000 ft montain bike – új ár 45 000 ft túra / trekking kerékpár – új ár 55 000 ft városi kerékpár – új ár 50 000 ft összecsukható bicikli – 50 000 ft bmx – 45 000 ft fat…..
Urban Games Ingyenes városi bicikliverseny lesz október elsején a Citadellánál a Budapest Urban Games szervezésében. Négy kategóriában lehet indulni - Bubi, csapat, kritérium és goldspint. Egy nyolcszáz méteres citadella kört kell megtenni van ahol csak háromszor, van ahol jóval többször.…..
Mindenki számára egyértelmű, hogy a városi biciklizés olcsóbb, mint az autózás. Na de mennyivel? Négy budapesti közlekedési formát hasonlítottunk össze költség oldalról: autós, robogó, motoros és gyalogos közlekedést. A jármű ára meghatározó. 60 ezer forintért már egész jól használható alap…..
A Kerékagyon megjelent egy hír miszerint - Vádat emeltek a bringást elgázoló BKV sofőr ellen. A büntetlen előéletű férfival szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban. A történet elég egyszerű, a Thökölyn tekert az áldozat,…..
 „Nem a nyugdíjpénztári vagyon beolvasztása miatt kellett meghozni ez a fájdalmas ámde szükséges lépést” jelentette ki Kósa Lajos a kormány képviseletében. Az aktív népesség fogyásával, az egyre sokasodó állami feladatokkal és a kitolódó élettartammal…..
„Az utóbbi időben több számos ellenőrünket megrongálták, néhány pedig el is tűnt, nem maradt más lehetőségünk GPS jeladót ültetni munkatársainkba.” Jelentette ki Kocsis István a BKV vezérigazgatója.A kiírt tender 6.8 milliárd forint értékű, és sajtóhírek…..
 A 14-ik cikkely szövegezése szerint 2014-től fogva kizárólag Orbán vezetéknevű és Viktor keresztnevű 1963-05-31-én született magyal állampolgár választható miniszterelnökké Magyarországon.Lázár János a Fidesz frakcióvezetője az új törvényben semmi kivetnivalót nem…..
Könnyes szemmel vette tudomásul Pálházai Lajosné a hírt, hogy ismét járni fog a zsákfaluban az 1952-ben megszüntetett vonal. „Így legalább könnyebben be tudok jutni Balmazújvárosra a lányomhoz, hálálkodott a 93 éves idős asszony. Gizi néni lesz a vonal egyetlen utasa, a…..
Pár napja megy itt a morfondírás, hogy milyen szerencsétlen az időzítése a kettős állampolgárság-törvénynek a szlovákiai választások miatt, miközben sokaknak nem tűnik fel, hogy semelyik másik ősi ellenség nem ugrál - ki ezért, ki azért. A románok például azért nem,…..
Monthy 2010.05.29 14:22:20
@Lone Star: AZ IMF pénzét gazdag országok (pl Usa, német, brit) adják össze acélból hogy a szegények kártyavára nem omoljon rájuk.
Amúgy hasznosak, mert ha hagynák bedőlni az országokat, az forradalommal, jó sok halottal és eltűnt bankbetétek százmilliárdjaival járna. Ja meg elvesztené mindenki az állását és éhen döglene.
AZ IMF egyfajta kontroll a populista igérgető politikusokkal (és a nekik bedőlő ostobákkal) szemben.

@anyadamedve: @gramercy:
Annak rossz a mostani rendszer, illetve az egykulcsos adó, aki béna ahhoz hogy érvényesüljön a munkaerőpiacon. Ha havi egymilliót keresek és 19% az adó akkor így is tízszer annyit fizetek adóba mint te aki 100 ezret. Fasznak van kedve eltartani a sok munkakerülő ingyenélőt.

Magyarorszgnak is olyan megszorítás kéne mint romániának. SOk kamarokkantnyugdíjas dögöljön éhen, közamalmazottakat kirúgni, de aki dolgozik az fizessen kevesebb adót. A munkának legyen becsülete ne a tüntetsnek meg az adókerülésnek.
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
Monthy 2010.03.17 18:35:59
@dal18:
Te csak egy kritérium alapján szavazol? Nekem van vagy 20 fontos kérdés, ezek némelyikére az lmp, másokra az mdf adja a legjobb választ.
Ez az egyik ok ami miatt 20 évig nem jutott be zöld párt a magyar parlamentbe, mert sok zöld szerint csak a zöld new deal a lényeg, aki ezt nem érti meg és más kérdéseket is fontosnak tart az barom.
Több környezetvédelmi szervezet munkájában részt vettem a két kezemmel, szedtem szemetet, építettem tanösvényt, kutattam visszatelepített hódot, kiemelten fontosak nekem a zöld ügyek, de a gazdaság is, ezen a vonalon meg olyan gyenge az lmp programja mint a szar.

@Karcolt lendület:
Neked az karakteres aki beszól a másik hasonló cipőben járó kispártnak? Nekem az szimplán bunkó.
Azt már régóta tudjuk, hogy nem elég csak a THM-et figyelni, mert vannak egyéb költségek is, főleg lakáshitel igénylések esetében.Nem is ezzel van gond, hanem azzal, hogy a pénzintézetek gyakorlatilag minden költséget az ügyféllel akarnak megfizettetni. Nem tudom a PSZÁF-nak és…..
Kedves érdeklődő.Mivel jómagam amikor vásárolok, ígyekszem minél több információt összegyűjteni a lehetséges célpontról, eladóként is ezt az elvet tartottam szem előtt. A szöveges leírásokon kívül sok képet is tartalmaz ez az oldal az eladó területekről, ahogy a tulajdoni…..
Kint iszonyat orkán süvít, a tuják vége a földet nyaldossa, az eső meg csak kopog a tetőn. Siralmas minden odakint, mi meg itt bent a lakásban. Igaz, nem egy garzonban lakunk, de 1 hét alatt már kezdtem azt hinni ez mégiscsak 30m2. A gyerekek ( 1 és 2 éves ) már az összes…..
Internetes utalási problémánál a bank által elismert rendszerhiba kártérítési alap lehet. De fontos kérdés, hogy a bank milyen formában ismerte el a hibát, mert egy ügyintéző közlése nem elegendő a későbbi bizonyításhoz.Tisztelt Ügyvéd Úr!VIII. 24-én banki (forint)…..
Veronika 3  egész óráig azt hihette, hogy hamarosan nyaralni indul. Gondolta ezt joggal, azután hogy mindent megbeszélt az utazási irodával, sőt, ki is fizette az utat. De végül persze pofáraesett, mert valaki nagyon elszúrt valamit. Szeretnék megosztani veletek egy egészen…..
A Zugügyvéd belinkeli a magyar igazságszolgáltatás egyik gyöngyszemeként az alábbi ítéletet a sajtó és véleménynyilvánítás szabadságáról...
Néhány napja a blogon megjelent egy egyoldalú vélemény a vasutasok családtagjainak ingyen utazásáról. Nagyon megoszlottak a vélemények. Sokan azt mondták, vegyék el ezt a kedvezményt, mások azon a véleményen voltak, hogy maradjon. Jöjjön most egy vasutas véleménye: Kedves…..
Monthy 2009.05.02 20:59:55
A vasutasok nem keresnek túl jól, a baj nem az hogy extra juttatást kapnak amin dőzsölni fognak. Inkább az, hogy a máv iszonyat veszteségeket termel és emellett rossz szolgáltatást nyújt. Ha tiszta vonatokon udvarias vasutasokkal, logikus menetrenddel találkoznánk és nem termelne ennyi veszteséget a vasút más lenne a helyzet. Ha a kallerek zöme nem zsebre dolgozna, ha nem üzemeltetnének tök üresen futó fonatokat tök értelmetlen megállókkal, ha a vízfej foglalkoztatásának lenne értelme.

Így viszont családtagoknak nem adnék kedvezményt (versenyszférában nem is tudok családtagoknak szóló bármilyen kedvezményről) vasutasoknak 50 százalékosat.

@heliox:
A nyugdíjasoknak rosszabb lenne, az adózóknak viszont jobb, mert több vonalat lehetne bezárni.

@Lúzer Júzer:
Normális ha acég dotálja az alkalmazottját, ha nem állami és csont veszteséges, így ugyanis az adózó dotálja, így nekem igenis fáj. Gondolom te nem versenyférában dolgozol vagy nem fizetsz adót.

@Ákibard!:
Ha úgy van ahgy írod az még gázabb - pilótáknak is úgy szól a szabadjegyük ha van szabad ülőhely. Mávos ne utazgasson az ingyenjegyével elsőosztályon, de ha tele a kocsi a másodosztályon se üljön le.
A vasutasok nagy részét meg tényleg ki lehetne tenni, sok vonalat bezárni, a vízfejet meg leereszteni.

@Enemy2009:
Teljesen egyetértek

@Közöd??:
AZt nem látod, hogy az ilyen kétforintokra hányszáz milliárd megy el évente, amit hasznosabban értelmesebben és igazságosabban is el lehetne osztani. Pl adózó gyerekeseket támogatni, kutatás fejlesztést stb. Ha norvég életszinvonalunk lenne akkor nem fájna a Mari néni ingyen utazása.

Norinda a bő egy héttel ezelőtti autópályán végig belső sávban menős, ámde a világ minden kincséért sem jobbra tartós posztunk után gondolt egyet és megírta egy hasonló élményét, csak éppen a másik szemszögből. Neki viszont legalább volt egy többé-kevésbé elfogadható…..
 Vegyes érzelmekkel olvasom, hogy a VDSZSZ újabb sztrájkot kezdeményezett április 30-ára: „Az érdekvédelmi szervezet felhív minden munkavállalót: aki nem ért egyet a kormányzati csomagban szereplő megszorításokkal, csatlakozzon a vasutasokhoz, és éljen törvény adta…..