Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarthRosenberg

36 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És most, mintha mi sem történt volna, folytatódjon a blogunk egy különleges bejegyzéssel. Egy olyan eseményről számolok most itt be, ami már régen történt. Persze nem nagyon régen, hiszen nem akarjuk (mi, írói többesben) megsérteni a bejegyzés tárgyának, okának, értelmének…..
(Ha esetleg véletlenül valahol ékezetek nélkül kezdenék el írni, bocsássátok meg, mostanában többnyire csak a mekis mutáns gépen billentyűztem, ahol nem létezik é és á, az ű-ről nem is beszélve, amiről szerintem azt hiszik, hogy valami földönkívüli betű. De legalábbis…..
A pár nappal (héttel?!) ezelőtti kis kedvcsinálóból már kiderült, természetesen a kutya kihozatal sem sikerült úgy, ahogy el volt tervezve… De végülis miért is sikerült volna, hiszen mi lenne ezzel a bloggal, ha velünk nem történnének mindig ilyen…..
LiLi & Judy menni Anglia 28 nap! 2008.11.20 19:37:00
Gyerekek most igazán nagyon boldogok vagyunk, egyben be is vagyunk szarva rendesen. Első állítás indoklása: JÖN A KUTYÁNK! Második állítás indoklása: ÉS MÉGIS MIBŐL LESZ RÁ PÉNZÜNK? Nos, azért nem annyira szörnyű a helyzet. Mindketten beálltunk a Mekibe kasszásnak. Minden…..
Hát helló drága olvasóink! Mostanra már biztos nagyon kíváncsiak vagytok, hogy mégis mi a rezes lópikulát csináltunk a cicával, úgyhogy elmesélem az egészet az elejétől. Váltsatok pizsire, csináljatok egy forró kakaót, üljetek kényelmes fotelbe vagy kuporodjatok az ágyba és…..
Gyerekek... találtunk egy macskát és most fent csücsül a szobában Judyval. Cirmos és van nyakörve, úgyhogy nagy erőfeszítésekkel keressük a gazdiját. Nagyon sovány és eszméletlenül kedves kislány. Ma este találtuk, kb. 2 órája, úgyhogy részleteket később. Most legyen ez is…..
Tegnap megnéztük egy újabb brighton-i hírességet. Olyan ez, mint elmenni a Brighton Pier-re vagy meglesni a Royal Pavilion-t. Szóval ellátogattunk a Brighton Pride-ra, Nagy-Britannia és talán Európa legnagyobb melegfelvonulására. Az egész fesztivál június 26-én kezdődött, az…..
Hogy is kezdjem... Szóval mint már Lili lelődözte az összes poént (tudom, tudom, ez vérlázító hazugság) tudtok róla, hogy trén ingen voltam. Már megint. Amiről mindig kiderül, hogy a játék lényege, hogy ki tud tovább ébren maradni, és hogy mekkorára tágulhat a koponyád, míg…..
Mielőtt azt hinnétek, hogy egy újabb gasztronómiai bejegyzést kell végig olvasnotok, vagy hogy újra a Tesco Vályúzás (igen, már ige alakban is elérhető) rejtelmeiről írok, a cím jelenesetben a bejegyzésem tartalmának soktémájúságára (ismét szóalkotói mivoltban tetszelgem)…..
Mint látjátok, el kezdtünk dolgozni a CSS és HTML rengetegben. Nem egyszerű. Én személy szerint tanultam ilyesmit egy keveset, de ebbe beletört a bicskám. Persze az esetek többségében kiderül utólag, hogy csak elnéztünk valamit. Például mint a naptárral... Minden vágyunk az…..
A tegnap esti "érzékszervek parádéja" bejegyzést annyival egészíteném ki, hogy az audio describe lényege, hogy a mozipénztárban kért fülhallgatón keresztül magyarázzák el a gyengén látók számára a cselekményt. És ez a hangsáv, amit ők hallanak végig ott van…..
DarthRosenberg 2008.07.25 09:22:57
Jaj, mekkora idióták vagyunk, mindketten, karöltve! Az audio described nem egyenlő a subtitleddel! Míg az utóbbi feliratosat jelent, az audio described hangalámondásos vagy mi, gyengén látóknak, fülhallgatóba. Ami azt jelenti, hogy hallják, de nem látják, és ehhez kapnak…..
Először is, mint nálam oly sokszor, egy kis címmagyarázat: a Magyarországon hű, de nagy népszerűségnek örvendő Megasztár és Csillag születik nyugat-európai illetve amerikai társait mi kevéssé ismertük meg név szerint. Esetleg egy-egy youtube-on terjedő videón keresztül…..
Nos, mielőtt vádló tekintetek kereszttűzébe fognátok kedves olvasóink, el kell mondjam, hogy már tegnap is megvolt a szándék, hogy írjak, de éppen olyan csiga tempóban haladt a wi-fi, hogy nem tudtam egyszerűen megjeleníteni az admint. Volt is grrr-zés és blááá-zás…..
Biztos néhányatok számára nem ismeretlen az a kis e-mailen terjedő szösszenet, hogy "Mit tehetünk az egészséges őrültségi szint fenntartásáért?". Egyes olvasóimról tudom is, hogy nem ismeretlen számukra, de ez most más kérdés. Szóval ebben a néhány pontos…..
Nos, a beígért tájékoztatás a sors szerű munka elhagyásomról és találásomról egy kicsit eltolódott, de lényeg a lényeg, hogy megtörténik. Most. Szóval történt, hogy a Charles Street-en már nagyon fogyott nálam a cérna: heti 52 óra, napfénytelenség, pince, magány,…..
Egyik megbecsült olvasónkra hivatkozván, szeretném kifejteni, hogy mi a helyzet a szupermarketen polcain. Ugyanis utolsó bejegyzésem az éttermek, pubok kínálatával foglalkozott, de ha már így felmerült, górcső alá veszem a Tesco, Aldi, Woolworth, Asda, Somerfield és társainak…..
Jelentem, azóta Judy visszakapta a személyijét, szóval mostmár nem egy szál gatyában van Angliában. Hanem egy szál gatyában és egy személyiben, amit nem tudom pontosan, hogy hogy aggat magára, vagy hogy hogy bújik bele, de ő biztosan tudja. Szóval a nagy szünetről, amíg nem…..
LiLi & Judy menni Anglia Ajajajjj! 2008.05.14 23:37:00
Csak haladunk affelé a Blair Witch Procets-es eltűnés felé.... Most ott tartunk, hogy 1. Judy nem kap addig fizetést, amíg be nem fizeti a Home Office (belügyminisztérium) regisztrációt, ami 90 font. (Ó igen, ugye bennetek is az a kérdés merül fel, hogy mégis hogy a lókukiba…..
Oké, az ember hamar alkalmazkodik. Már az új szobából írok, mert hogy itt legalább a wi-fi jelerősség remek, nem úgy mint a kis vackunkban, ahol általában a "rossz", "nagyon rossz", "szégyenletes" és "borzadványos" jelzőket kaptuk a hálózati…..
Rossz hírek... mert ilyenek is vannak. De mielőtt, bárki azt mondaná, hogy "Nánánánáááá, Angliában is nehéz, bebebeeee!", ettől még ez most nekünk a legjobb hely a világon. Szóval, a rossz hírről: Tegnap Satish(faction) (a háziúr), miközben szokásos esti mikrós…..
No igen, aki látta a Sweeney Todd-ot és tetszett is neki, annak biztosan eszébe jut Helena Bonham Carter dala, ami talán a film egyik csúcspontja volt. Az volt egyetlen jelenet a filmben, ami minden nagyon színes volt, eltúlzottan színes. Na ezt éreztük mi is tegnap...  Mivel mi is…..
A dolgozó lány jelenti: örült a tésztának nagyon! :)BTW (ahogy az angolok a rövidítés mániájukkal mondják azt, hogy mellesleg) ma is sokan voltak az étteremben, pedig azt hittem, hogy mindenki elköltötte minden pénzét a bank holiday alatt és mindenkinek megvolt a kötelező…..