Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zizego

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       " Áder János egykori köztársasági elnök, aki jelenleg szociopata hazudozóként dolgozik az Orosz Föderáció Nyugati Területein, ellátogatott a kormányzósági székhelyen működő Trefort Gimnáziumba. " (vincentnews)..
zizego 2017.04.27 08:20:05
@viharangöntő:

Soha nem hittem a politikusok elszámoltathatóságában. Vissza lehet nézni a történelemben, milyen kevés az az újkori eset, amikor komolyabb büntetőjog következménye lett a korábbi aktív tevékenységüknek. S a kiszámítható jogalkalmazás is leginkább nyugatra jellemző, ott már lopott vagyon sem kell, elég pár ingyen utazás, vagy egy kitartott nő (vagy férfi), pár közpénzen vett utazás, repülőút.
Abban sincs kétségem, hogy Tiborc és Mészáros környezete hosszasan élvezni tudja azt a nyugati mértékkel is óriásinak számító vagyont, amit Orbán tevőleges ügyködésével összeharácsoltak.
Persze vannak végletes esetek, de én most kihagynám ezek elemzését.
Azok svájci állami intézmények, ahol pénzügyi szakértők nem publikus információkat gyűjtenek és elemeznek, kifejezetten belső felhasználásra gyúrnak, és soha nem lesznek publikusak az adataik. Ahogyan egyetlen szolgálat sem hoz direkt formában nyilvánosságra semmit abból, ami a rendelkezésére áll. Gyurcsány óvatosan betolt újkeletű információiban sem hiszek, és nem azért mert ő GyF.
Mindezek ellenére, ha egyszer Orbánra roppan ez a nagy népszerűsége, rengeteg minden lesz visszafejthető a gazemberségekből. Akkor sem az elszámoltathatóság lesz számomra a lényeges, hanem a dolgok egyszeri és talán végleges tisztázása. A felelősök nagyrészt futni fognak, - mint általában.
Amíg ez a folyamat nem fog bekövetkezni, a soha nem lesz itt normális világ. De ehhez nagy reveláció kell.
Szíjártó M. István ELTE BTK. docens tegnapi lázadása egy újabb megtérés az Orbán keltette ködből.
zizego 2017.04.27 16:52:46
@fortin:
Sütő Andrást egy végtelenül bölcs embernek tartottam. Számomra a nemzet élő lelkiismerete volt.
Nagy társaságban történt meg, - én is ott voltam - amikor Sütőtől soha nem látott őszinte haraggal gyávázta le Antallt. Nem kiabált, de mereven nézte Antall arcát, és többször megismételte. Később elmondta, hogy az általa megalkuvónak tartott, az MDF által történelminek nevezett kiegyezés miatt veszítette el az önuralmát.
Soha többé nem beszéltek erről.
zizego 2017.04.27 22:04:06
@mafi mushkila:

Alárírtam és pár embernek is elküldtem a petíciót.
     Ürge-Vorsatz Diána után most Matolcsi Máténak ugrottak neki, úgyhogy megpróbálom pár sorban vázolni azt, hogy egészen pontosan mi is a lényege a Matolcsi ügyének.     Bent Fuglede dán matematikus kérdezte a következőt. Ha A  n-dimenziós pozitív mértékű euklideszi halmazon van egy…..
zizego 2017.04.24 09:50:45
@Szindbad:
Pragmatika - szintaktika - szemiotika és persze a stílus.
Taníthatnád.
zizego 2017.04.24 10:55:01
@Érvsebész:
Valójában senkitől nem várható el semmi. És senki sem szeretne politikával foglalkozni, pont ezt írtam fentebb. Senkinek sem kell előadni teóriákat, s ha teszi akkor már óvatosan patikamérlegen mérjünk ki minden szavunkat, nehogy a frontok közé kerüljünk, vagy az ellenoldal öntse ránk az összes felhalmozódott fájdalmát.
De inkább jobb, ha mindenki hagyja a francba az egészet, ereszkedjen ránk végleg a köd.
Útkaparó, londoni IT-s mosogató, berlini magyar ápolónő oldja meg maga a saját baját. Mi meg elemezzünk szét egy attitűdöt, amiről valszeg semmit nem tudunk.
Nem szeretném magamat abba a helyzetbe navigálni, hogy én legyek bárkinek a szószólója, még csak az sincs, hogy szimpatizálnom kellene akárkivel is. Van véleményem, de nem tartom lényegesebbnek, mint a tiédet, vagy bárki másét, akik elemzik azt, ami nem érdemel ennyit energiát.
Nem vagyok hajlandó mélabús minősítésekkel bántani senkit. Aktívan dolgozom, dinamikusan elemzek és gondolkodom azért, hogy ez a korszak egyszer lezárható legyen. Ha én nem tudom tovább csinálni, akkor biztatok másokat folytassák ők. Ha a saját fájdalmam ápolásához elég egy jó konyak. A segítségre szorulóknak már más több kell. Együttműködés. Bárkivel, aki akár picivel is méltóbb a végletes megvetésemnél.
zizego 2017.04.27 06:22:45
@mafi mushkila:

Én sem voltam egyik pártnak sem a tagja soha, de még azt a luxust is megengedhettem magamnak, hogy KISZ tag se lehessek.
Antallt is távolról ismertem, és leginkább a környezete volt ami riasztott, - pl. Széles Gábor, - hadd ne írjak többet.
Volt alkalmam elég sokat beszélgetni akkori kiváló nyugat koponyákkal is, így hát adódott a kérdés amikor Szűrös M. ott az erkélyen bejelentette a Köztársaságot, hogyan fogják az emberek fejét kicserélni.
Később látható lett, feljebb sem lett "fejcsere".
Kavafisznek van egy verse a város elkísér: na minket a múltunk, a dogmáink, a néplélek hasonló módon.
       Tegnapelőtt jöttünk haza (?) Pestről. Csütörtökön még elmentünk a Nemzetibe, igen, jól értik, a Nemzetibe, és egy egészen különleges és számomra igen fontos Cyrano-t láttunk David Doiashvili rendezésében, öt Roxanne-nal és a műorr nélkül játszó Fehér Tiborral, akinek van egy olyan vicces…..
zizego 2017.04.24 22:18:14
@punkfrog:

Aztán még az sem biztos, hogy azzal rosszul járnak a tüntetők, ha nem közvetlenül a követség előtt vannak, mert mobilszkennerekel egészen biztos elemzik az oroszok a helyszínen lévő telefonok adatforgalmazását. Bár a tüntetők távolságát az épülettől nem ismerem.
        A horthysta kókler Molnár Attila Károly izéjét (jogi képviselőnk sápadtnak tűnik, nyugalom, az izé egy szép magyar szó, a legősibb magyar szavak egyike) Megadja Gábort uszította Orbán a kormánykritikus jobboldali értelmiségiekre. Megadja harmincezer forintért a zalaegerszegi…..
zizego 2017.04.21 22:29:36
@jotunder:
Matolcsi Máté bcsülettel megírt véleményt adott ki, és @seol sem volt szélsőséges vele szemben. Ahogy említettem én pedig a legnagyobb elismeréssel vagyok minden véleményét vállaló emberrel.
Azonban a személyétől már elvonatkoztva, nem fogja megúszni senki a lelkiismeretével való elszámolást egyik oldalon sem.
Mérhetetlenül tisztelek mindenkit aki kiáll ebben a zavaros légkörben a világ elé, kitéve magát idióta és eszetlen támadásoknak is, - s tudom sokan a dicséretet is nehezen viselik, nemhogy a nemtelen hangzavart.
Nagyon az elején vagyunk annak ami itt még hátravan.
zizego 2017.04.22 10:13:05
@Mister Gumpy:
Írtad volt: "Mindez onnan jutott az eszembe. . . ember a lelkiismeretével olyan nehezen tudna elszámolni. Szelektív a megértésünk, a memóriánk, minden."
Lehet te szerencsésebb fajta vagy.
Teoretikusan, így hát nem rólad beszélve: értelmes embernek az élete minden pillanatában kell tudnia, miként kell cselekedne a lelkiismerete szerint. A bátrabbak - vakmerőbbek (?) - akkor is a belső iránytűt követik, ha a fejükhöz fegyvert szegeznek.
Persze vannak pillanatok, - hosszabbak is akár, - amikor nem figyelünk bizonyos részletekre, és automatizmusok áldozatává válunk.
Amikor viszont lelopják a fejünk fölül az eget, és már az egyéni tisztességünk a tét, akkor nincs már "szelektív megértés"-féle mentség. Nem bújhatunk e mögé, mert mindenkit elsodor az a gaztett, ami a beláthatatlan távra tönkretette az országot, főképpen az egymáshoz való viszonyainkat. Itt nem lesz soha már az én életemben salzburgi nyári délutáni hangulat, - hogy nem mondjak San Moritzot.
Gyurcsánnyal ha nem haragszol nem foglalkozom. Ő egyszerűen nem akkor tette amit kellett (volna) tennie, amikor ott volt a lehetősége azt megtenni. Amit nem tett meg, azt meg már ne is legyen lehetősége. Elmúlt ember.
Majd talán a fiatalok magasabb szinten és a gyökereket is érintve elvégzik, amit neki kellett volna. Ha nem teszik meg . . .nos van olyan hely a világon, ahol ilyen, vagy még rosszabb létezni.
zizego 2017.04.22 13:10:29
@fortin:
Már a posztban említett Molnár Tamáshoz, és az utolsó mondatodhoz.
Sajnos nem csak a szaktörténészek foglalkoznak az általad említettekkel. Molnár Tamás etc. Máriabesnyőtől - Gödöllő melletti jobbikos keltető - a Közszolgálati Egyetemig elég hosszú utat tett meg.
S akkor a szólást idézve: nem csak a "jó kommunista ingadozik szilárdan együtt a párttal", hanem a párt is követi hűen ezeket a dinótojásból kikelt megváltókat.
        1963-ban mutatták be Várkonyi Zoltán Fotó Háber című filmjét. Négymillióan nézték meg. A film egy magyar kémről szól, aki beépül egy a nyugati hírszerzéssel együttműködő csoportba. A magyar kémet (értsd: KOMMUNISTA BELÜGYEST!!!) a Latinovits Zoltán játszotta. A filmben szerepelt az a Lőte…..
zizego 2016.10.23 22:14:42
@ATCG:
1976 és 1977-es évekből a BME-sek közül pár embert ismertem. Sokat kirúgtak ezek közül. Volt köztük egy-két különösen elszánt figura, és nem csak a balhé kedvéért csinálták.
Az 1977-es különösen kemény márc.15.-e volt. A Petőfi hídról bedobálták a vízbe az orosz zászlókat. Sok ember kirúgtak akkor.
zizego 2016.10.24 19:44:58
@fortin2:
Bocsánat neked írtam a zizego 2016.10.24. 07:13:11 kommentet, csak elbénáztam még túl reggel volt.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
zizego 2016.03.30 10:10:04
@ATCG:
Bocsánat a késői válaszért, kissé távol voltam a civilizációtól.
Nem az általad vázolt megoldásokra gondolok, sanyarú lehetett a kedved amikor leírtad amit.
Valamivel bonyolultabb játékszerre gondolok. Inkább egy mély merítésű interaktív adatbázisra, amelynek van látható kimenete is. Átbeszéltem néhány jóbaráttal. Nem az ő háborújuk ez, de vállalkozószelleműek. Szeretjük a kihívásokat.
@ipartelep:
Lényegileg ismét egyetértek sok általad leírt gondolattal.
A Conducator esete azért egyedi, különösen ha a más diktátor végjátékával összevetjük. Sok a restrikció tehát, leginkább azt tudom nehezen elképzelni, hogy egy Lázár, vagy egy Rogán kivégeztesse Orbánt. A Conducatort meg a másodvonal tette hidegre, ezért sima hablaty akármilyen szinten még csak emlegetni is az esetetet. A környezeti feltételekről ne is beszéljünk. Orbán körül van egy-két figura, aki másra nem is alkalmas, de figyelésre megfelel.
zizego 2016.03.30 15:11:20
@ATCG:
Megértelek, a motivációidat és egyáltalán a gondolati vergődést, amilyen szélsőségekbe képes turbózni magát valaki. Nem is tudod mennyire érzem amit írsz, és kicsi esélyt adok egy esetleges félreértésnek. Sokunk mindennapja hasonlóan zajlik.
Most az előbb visszaolvastam a "Godot megvár" poszthoz reggel írott mondataimat, és most délután vérömlengésnek látom a reggel odapörkölt mondataimat.
Akkor érkeztem meg, még a múlt napok vannak bennem egy jobb világból. Mert létezésemben, életérzéseimber sért az ami itthon zajlik, pedig csak beleolvastam az elmúlt napok híreibe akkor reggel prompt. Mert felemelő volt klorofill által linkelt facebook írás, költőiségében is keményen üvöltő kritikája és Jotunder posztja is megpendíti a fejemből kikandikáló lázadó érzéseket. Mert dühít, hogy tízezreknek el kell mennie innen, pusztán azért mert a szar ül tort a vergődésünkön, milliók energiája gurul szét, tetves galacsinhajtók által széthordva.
Miért ne érezném talán pontosan benned is, mint minden hasonlóan gondolkodóban, hogy James Joyce's Ulysses-ének egy-egy napján kínozzuk végig magunkat, abból is a Hádész szakaszt nyeljük nehezen.
Nem azért érzem magam vacakul, - és talán te sem, - mert mások, Fidesz közelben lévők, könnyen szereznek aznap is vagyonokat, hanem azért mert az ország és sok millió polgárának a gyógyulási, tanulási stb. esélyeit lopják el éppen most. Tudom, hogy sarkított helyzetekben ezért az életével játszana a tolvaj, most meg a pofánkba röhög. Mi meg tablázatokon gondolkodunk és kínodban fantáziálsz te is és hidd el én is.
De én egy kicsit nehezen viselem, ha a pofámba röhögnek, még akkor is, ha a röhögő éppen azt sem tudja, hogy pont én a világon vagyok-e avagy sem.
Csak tudod olyanok ezek mint a színész a pódiumon, aki tudja ugyan hogy ott a közönség amikor játszik a reflektorfényben, csak a fejek összeolvadnak egyetlen masszába, az egyén nem számít. De a deszkákról lelépve a művészbejárón egy ugyanolyan szarcsimbók lép ki, mint aki a villamos kapaszkodóját fogja a külvárosban, vagy a marhák alól lapátolja a trágyát falun, vagy amilyen én is vagyok. Emberek ezek a mi nagyszerű vezetőink, csak teljesen szétrohadtak, a saját múltjuk sem azonos már velük, nemhogy a mai valójuk azzal a képzelt szereppel amit éppen játszanak.
Kell tehát egy szerszám, ami összegzi és kulminálja a galádságot. Ennyi.
zizego 2016.03.30 15:21:58
@ijontichy:
A kommunikációját kell csak nézni, a testbeszédét és befelé néző tekintetét miközben hadar. Valósággal tolja az információt. Tényleg egy "fékmérnök" csak azon a biciklin most épp nincs fék amit vele hajtatnak.
De nagyot derültem a "fékmérnök" találmányodon.
Örülünk, Vincent? Godot megvár 2016.03.27 00:15:13
  Az elmúlt négy napban láttam az Ahogy tetsziket és a Hét Asszonyát a Kamrában, ma a Godot-ra várvát a Katonában. És igen, ha minden igaz, meg fogom nézni a Bajnokot is, ami miatt annyit pattognak a rezsimszolgák. Én színházazni jövök Pestre, és a színház igen gyakran jelenti a Katonát. Amit talán…..
zizego 2016.03.30 10:45:25
@klorofilll:
Köszönöm a linket. Olvasása jóleső érzésekkel töltött fel. Mára kávé mellé elég.
Nem ismerem jotunder életét és munkásságát, csak futólag néztem meg a pletykarovatokat amikor rátaláltam erre a blogra, A gondolataid jotunder ugyanolyan szellemi élményt jelentenek, mint bármikor.
Köszönöm ezt a posztot is. A távolból szemlélt haza kritikai érzéseit jól ismerem, és ezt a szemüvegemet tettem fel most, amikor olvastam ezt a posztot is. A kicsengésében érzem leginkább a messziség józan távolságtartásának a mindegy-ségét.
Akármennyit voltam távol, bármennyi gyilkos szemétséget éltem át, valamiért megmaradt bennem a törődő szeretet haza-irányba. Remélem nem értettem félre, ez a poszt is most valami hasonló azért?!
       " Miért folyik a politikai harc? Miért? Az erőforrások birtoklásáért. És az természetes, hogy az erőforrások működtetésében a párt a híveinek kedvez. Ne legyünk hipokriták! Ez a lényege az egész dolognak. "       (Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott 17 00-tól)        Ez a lényege…..
zizego 2016.03.24 02:03:31
@Érvsebész:
Nem kisebbítve az e téren eddig elkövetettek súlyát, megvárnám a 30.-a utáni napok eseményeit. Szerintem raknak még a meglévőkhöz.
zizego 2016.03.25 20:12:19
@ipartelep:
www.vg.hu/penzugy/biztositas/rekordmeretu-vagyonzarat-rendelt-el-a-korrupcioellenes-ugyeszseg-az-astra-ugyben-467677

Sajnos csak akkor tartom elképzelhetőnek a fent linkelt írásodban is vázolt elszámoltatást, ha nagyon összehangolt akarattal egy romániai példában is dolgozó ügyészséget vagy hasonló mindenki feje felett is működni tudó más hatóságot hoznak létre.
Nem kezdenék abba most, hogy amiben most ez a réteg él és tobzódik, az lassan olyan már mint a falpenész. Kívül is látszik, de irdatlanul mélyre hat a rothadás.
A mai példa: aláírt egy dokumentumot, nyílt levelet nagy sok vazullus (!), és szimpatizáns (?), hogy a liget projektet végre kell hajtani, majd egy igen béna youtube filmet is bedobtak. Ezek az aláírók, tulajdonképpen azoknak a személyeknek a felhajtói, kijáróemberei, akik majd az irdatlan építés közbeni lenyúlásokból a legtöbbet profitálják majd. Amikor elő lenne szedve ez a háttérben tolvajló csapat, kizártnak tartom, hogy ezek egy elszámoltatásnál ne hoznák fel: csak közfelkiáltásra építettük vágtuk ki csináltuk meg. (Nem Baán szintű tagokról beszélek, ő csak egy előretolt helyőrség, inicializátor.) Az elkövetők az építőipari bárók nyilván.
Persze Mészáros és a főkolompos Orbán nyilvánvalóan tettestársként elkövetők, ez olyan tiszta mint a patikaszesz. De még ebben az esetben is elcsúszhat minden, ha nincs bizonyíték, felvétel írás komoly logikai rendbe rakott történetiség megfeleltetve az időskálával.
Ezt a végtelen pofátlansággal végrehajtott országrablást pedig valahogy okosan le kell verni rajtuk. Ebben mélységesen egyetértek, de ez talán látható volt eddig is. Azt tartom a legbotrányosabbnak, hogy két ilyen paraszt-zigóta butatrunkó, mint Orbán és Mészáros alá betolja a csapatuk a jövőnket, a jelen komplett eü.rendszer megújítási pénzét, az oktatást, és nem sorolom még, mi mindent.
Összegzem: honnan lesz mindehhez, jogász, hatalom, bizonyíték, végrehajtó személyzet.
Nem ismerem a hazai helyzetet ennyire, van ehhez elég muníció a baloldalon és/vagy középen akár még egy komoly szintézis esetén is? Mert don Juhász Quixote, és Hadházi balettjén kívül nem nagyon látok mást a színpadon.
Magam sokkal egyszerűbb megoldások híve tudnék lenni, de abból még nem jönne vissza semmi rekultivált pénzmennyiség.
Magyarul kérdezem: a diszkréció megtartásával, mennyire megalapozott a vehemenciád és az elszámoltatási lendületed? Mert hinni én is szeretek, csak közben menetelni is szoktam a célom felé.
zizego 2016.03.30 10:20:26
@WiteNoir:
Bocs távol voltam sokáig.
Csodálkoznál rajta mennyi ilyen "képzett" embert, egyetemi tanárt, professzorkát ismerek, aki felvállalta, lefeküdt, eszmét cserélt. stb., - a Fidesz által terjesztett ideológiák szolgájává vált. Meg kell mondjam sokkal rosszabbnak, destruktívabbnak tartom ezt a réteget, mint az alacsonyabb képzettségű emberek világát.
Nekem mondjuk még nem jött soha a számra a birkanép szó. Annyira nem, hogy pont azt gondolom, hogy a polgárok fognak egyszer rendet tenni, az idő, a mikor a kérdés csak itt. Kicsit idealistának tűnhet, de itt írtam erről. @zizego: .
          Nem.        **************************************************        P.S  És akkor mi van?  Csak és kizárólag az Orbán-kormány megbuktatása lehet az egyetlen méltányolható törekvés? Személy szerint biztos vagyok benne, hogy nem tudom megbuktatni az Orbán-kormányt, tehát nem is…..
    "Valódi elitet kell kialakítani, nem az értelmiségre kell kacsintani. Ebben a fiatalokra kell építeni, mert noha tapasztalatlanok, gyakran önhittek és az előző generációk nevelték, átörökítve a hamis vagy téves nézeteiket és gyakorlataikat, mégis a kis elmozdulások elkerülhetetlenek, így a…..
zizego 2016.03.18 20:39:26
@netukki:
Sikerült is nekik lemásolni a páholyt, csak az avatást és szeánszokat is elhagyták puszta üzleti megfontolásból és időtakarékosságból.
Az összekacsintásból is értik már egymást.