Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Döncib9dy4k

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig mindenki csak legyintett a Google Apps-ra, vagyis a Google webes irodai alkalmazáscsomagjára, mondván, nagyvállalati környezetben nem tudja felvenni a versenyt a Microsoft Office-szal vagy a Lotus Notes-szal. Dehogynem. A Google ma jelentette be, hogy megállapodott a Capgeminivel. Vagyis…..
Döncib9dy4k 2008.04.12 09:10:33
Halli, hadd meséljek a saját munkafolyamatról is az irodai szoftver vitában. Félig szabadúszóként elemzői munkát végzek egy nagy-nagy cégnél.
Én H,K, Sz a cégnél dolgozom központilag támogatott és kontrollált gépen, amire semmit sem telepíthetek fel, Cs,P (és Szo, V) itthon, a saját gépemen, amire bármit feltehetnék.
H,K,Sz a központi szerverre dolgozom, az adott hét dátuma nevű könyvtárba, hazahozom pendrive-on és feltöltöm az itthoni gépre, munka-specifikus nevű könyvtárakba szétosztva. Kollégáim Word-ben kapják a lektorálni valót, abban küldik vissza azonos, csak épp monogrammal kiegészített fájlnévvel. Egyszerre, "virutálisan egymás ülében ülve" nem szerkesztünk dokumentumot. Ha közösen dolgozunk, az H,K,Sz történik, ülünk a képernyő előtt, megbeszéljük és egyikünk beírja/módosítja.
Lehet, hogy a munkamegosztást fejezetenként meg lehetne csinálni, ha mindenkinek van egy aktuális témája, azt írja. De amíg a csoportmunka támogatás a Word jellegű formázás elvesztését jelenti a kölcsönös frissítések során, addig nem akarok átállni a Google online szövegszerkesztőjére.
Jelenleg jegyzetfüzetnek a bárhonnan elérhető levelesládámat használom, soha el nem küldendő draft-ként elmentve a fontosabb dolgokat. Nem kell ehhez pendrive sem. Közös munkára pedig van egy kvázi-céges freemail címem, ötünknek van hozzá ua. jelszava, ebben hagyunk üzenetet, részanyagot, vázlatot egymásnak.
Összefoglalva: pénzkereső, rendszeres munkám során még egy darabig nem kell a Google Apps nekem.