Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlogJT admin

7 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Légy üdvözölve kedves olvasó!Ezen a blogon bárki kommentelhet, vagyis előzetes moderáció nélkül fejtheti ki a véleményét, de miközben ír, ügyelnie kell a következőkre:..
BlogJT admin 2018.04.21 20:14:54
@a századik juh:
Igazán nincs mit.
Egy nem régen indult blogot szeretnék azoknak az olvasóknak bemutatni, akik még nem ismerik. A neve "Téma". A blogger egy emlékünnepi posztot is írt, ami a fenti címen jelent meg. Nem másolnám be az írását, inkább csak a rá mutató linket osztanám meg. IDE kattintva olvasható is...
Egy dologgal még adósok vagyunk. Úgy döntöttünk (kivéve Egonymus), hogy közreadjuk azt a levelet, amit az állítólagos Gabi küldött olyan embereknek, akiket úgy érezte, hogy még manipulálhat. Voltak ezen kívül még más levelei is, amikben érzelmi zsarolással szorította magához a még benne bízó…..
  Hogy ki vagyok én? Hadd mutatkozzam be neked. A nevem X testvér. Persze ez nem az a nevem amiről felismernél, nem. Mint ahogy nem is ez szerepel a hírnökkártyámon. Természetesen van saját nevem is melynek hallatán sokakban talán félelemmel teljes tisztelet ébredne, de a valós énemet számodra…..
BlogJT admin 2017.03.26 11:57:09
@sefatias: Szabályzat:
6. Nem hangozhatnak el személyeskedő kijelentések (pl.: "nem vagy elég alázatos"; "ilyen vagy olyan vagy"; "túl büszke vagy" és hasonlók).

A posztban megfogalmazott személyek csoportját illetően tett, indulatos kijelentéseid miatt. Véleményt lehet mondani, de van egy határ.
BlogJT admin 2017.03.26 12:27:04
@sefatias:
"egy hazug, képmutató ember vagy, ... önimádó, egoista, hazug, ... " szavak használata.
Mint ahogy említettem, létező személyekről van szó és tevékenységük a sajátos ellenállásukat illetően pozitív megítélésű a blog szellemét is figyelembe véve, ezért ezek a jelzők sértőek számunkra és az effajta belső ellenállásra nézve. Mindenképpen megérdemlik a védelmünket és támogatásunkat a becsmérlő ,lealacsonyító jelzőkkel szemben.
BlogJT admin 2017.03.26 12:38:01
@sefatias: Az általad kiemelt gondolatok egyike sem hazugság, egyetlen egy pontja sem! Ezt megértem, ha nehéz elfogadni valakinek, azt viszont nem ha ezért valaki nekik megy ezeknek a személyeknek és a posztnak. Javaslom zárd le magadban a témát ha ez felkavar és fogad el, hogy vannak dolgok amik megtörténnek személyes nézeteink ellenére is.
  Az egyik kedves olvasónk ezt a kérdést tette fel nekünk:  "Sok mindenről olvastam a blogotokon ami segít a tisztán látáshoz, de mégis a prédikálással kapcsolatban szeretnem kérdezni, akkor mégis hogyan kell végezni és pontosan mit kell hirdetni? Nem részletezem hiszen tudjátok a tanúknál…..
  Kedves Olvasónk! Ezzel a cikkel egy állandó rovatot szeretnénk elindítani melynek célja, hogy az olvasóink felmerülő kérdéseire válaszoljunk. Miért? Azt tapasztaltuk, hogy az ébredező tanúkban speciális kérdések merülnek fel, amelyekre instant választ szeretnének kapni, és bizony ezekre a…..
BlogJT admin 2016.05.20 10:06:17
@sefatias: Üdvözlünk a blogon. Jogos az észrevételed a szerzetessel kapcsolatban örülünk,hogy feltetted ezt a kérdést.
Sajnos magyar oldalakon nem juthatunk vele és munkásságával kapcsolatban információkhoz, míg ezzel szemben a külföldi oldalakon bőven találhatók a nevével és az tetragrammal kapcsolatos 'beavatkozás'-áról információk. A szerzetest egész pontosan Raymundus Martini -nak hívták és bizonyíthatóan először az ő egyik művében PUGIO FIDEI (Dagger of faith) 1270-ben, fedezhető fel a tetragramm, ma is használatos latinos átírása a Jehova.

Érdekes, hogy ez a tény elismerik a Jehova Tanúi is, például az Aid to Bible Understanding című lexikon 885 oldalán). Ez azért meglepő, mert a Jehova Tanúi nem szimpatizálnak a katolikus egyházzal, és megtettek minden tőlük telhetőt, hogy a katolicizmushoz a legcsekélyebb hasonlóságok is fellelhetőek legyenek náluk. Mindezek ellenére meglepő módon a fentiek alapján elmondhatjuk a szervezetük neve is, melyben megtalálható a Jehova név, igazából bizonyíthatóan egy katolikus "találmány".

Néhány idegennyelvű link a témában:
www.catholic.com/quickquestions/is-gods-name-yahweh-or-jehovah

www.yhwh.com/jehovah.htm

withalliamgod.wordpress.com/2012/11/06/tetragrammation-and-jehovahs-witnesses/

A szerzetesről egy kicsit konkrétabb:
de.wikipedia.org/wiki/Raymundus_Martinus
BlogJT admin 2016.05.20 10:25:45
@sefatias: "Azt írjátok, hogy a keresztények nem használják a nevet, viszont a katolikus dogmatika következetesen és sokszor használja a Jahve formát."

A katolikusok és a többi nagy egyház előtt valóban nem ismeretlen a JHWH Jahve vagy Jehova név,már a fentiek miatt sem, esetleg csak a laikusok között. Azonban, hogy ezt ők következetesen napi szinten használják nem vagyok meggyőződve, noha személyesen nagyon sok istentiszteletet tudhatok magam mögött. Ugyan ez elmondható az általad 'más' kereszténynek nevezett csoportokról is. Ha jól megfigyeljük alapvetően elmondható, hogy napjainkban Jehova Tanúi az a csoport, akik következetesen alkalmazzák a napi imádatuk során a tetragramm katolikus eredetű 'Jehova' -kénti átiratát.
BlogJT admin 2016.05.20 13:52:25
@sefatias:
Találatok Jehova Tanúi magyar nyelvű kiadványaiban a Raymundus Martini szerzetesre és munkásságára:

w80 10/1 9. o. ***Az isteni név a későbbi időkben***

"A „JEHOVA” NÉV KÖZISMERTTÉ LESZ
Érdekes, hogy az isteni nevet „Jehova” alakjában egy spanyol domonkosrendi szerzetes, Raymundus Martini használta először. Ebben a formában jelenik meg a név a Pugeo Fidei című könyvében i. sz. 1270-ben — több mint 700 évvel ezelőtt."
Valamint még :
*** na 17. o. Isten neve és a Biblia fordítói ***
"Idővel Istennek a nevét újra használni kezdték. 1278-ban Raymundus Martininek, egy spanyol szerzetesnek latinul megírt Pugio fidei című müvében" ...
Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Blogközösség Jehova Tanúiért oldalon!   Bizonyára kíváncsi vagy rá hová is tévedtél, és arra is, hogy kik vagyunk és miért hoztuk létre ezt az oldalt? Ha figyelmesen elolvasod a blog megnevezése, 'valakikért' van. Ők nem mások, mint Jehova Tanúi, akik leginkább a…..
BlogJT admin 2016.03.19 19:18:11
@leslie07: @a századik juh:

Kedves leslie07 és századik juh!

Engedjétek meg, hogy blogközösségünk megszólítson benneteket.
Ugyanis hozzászólásaitok és viselkedésetek a bloggal és a blog mögött álló személyekkel kapcsolatban ezt kívánja. Igaz nem mindjárt reagáltunk, inkább vártunk egy kicsit, ne a történtek hevében szólítsunk meg benneteket.

Megszeretnénk kérni mindkettőtöket, hogy a továbbiakban tartózkodjatok a fentiekben megfigyelhető megnyilvánulásoktól, viselkedésektől. Az ilyen viselkedés nem egyeztethető össze a blog céljával, mely egyesíteni, segíteni szeretne, nem pedig megosztani és ellenségeket generálni. Úgy gondoljuk, hogy a tevékenységetek éppen mindennek az ellenkezőjét képviseli. Természetesen ez a kérés nem csupán hozzátok szól, de a jövőben esetlegesen hasonlóan megnyilvánuló személyekhez is.
Ezért még egyszer kérünk benneteket, hogy hagyjatok fel ezen romboló tevékenységgel a blogon, különben megfosztunk benneteket a blogon történő kommentelés lehetőségétől!

Megértéseteket köszönjük és reméljük ez a felhívás nem egy újabb ámokfutásotoknak lesz a kezdete. Ha igen, életbe léptetjük a figyelmeztetésünket.

Valóban tisztelettel: blogközösségünk