Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szarvasp

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kivételesen nem magyarországi, hanem egy kaliforniai startupról lesz most szó. A Greener One-t félig Magyarországról, félig Kaliforniából fejleszti egy lelkes magyar programozói csapat. (Miért onnan? Kettőt találhattok.) A webes szolgáltatás alapvetően egy környezetvédelmi…..
szarvasp 2008.03.22 20:17:04
Regisztrálnom kellett , mert annyira felhúztam magam Kutacs bejegyzésein. Nem értem mi köze van a békák boncolásának a környezettudatos élethez? Nem hiszem, hogy a globális felmelegedés kérdését meg tudja oldani egy maroknyi biológus és kutató. Hiába láttak már szétszedve békát, attól az emberek még nem fognak papír csomagolású chips-et venni a műanyag helyett! Ezt a harcot nem csak a biológusoknak kell megvívniuk. Ha annak idején El Gore került volna 2001 ban Amerika élére a hülye Bush helyett, akkor ma más lenne a helyzet. Pedig szerintem ő se látott még szétszedve cserebogarat.

Az emberek tennének valamit ha tudnák mit vehetnek meg és mit nem, de ehhez kell egy nemzetközi kezdeményezés és egy összefogó szervezet aki kontrolálja a termékek green index-ét. És nem biztos, hogy tökéletes megoldásra van szükség, mert nem minden adat mérhető számokban. Nem szabad abba a hibába esni mint a mostani minőség biztosítások, amik csak termék minőségét és esetleg a gyár környezetvédelmi határértékeit vizsgálja. Sok olyan tényező is van, aminek semmi köze a békák boncolásához.

Pl. Jó pár éve a Green Peace-nek sikerült megakadályozni, hogy a Shell berobbantson egy komplett fúrótornyot a északi tengerbe. Ez úgy érte el, hogy kampányt hirdetett és rábeszélte az embereket, hogy ne tankoljanak Shell kutaknál. És amikor a szemét olajvállalt kezdte forintisítottan és érezni a kimutatásiban a kárt, akkor pusztán ÜZLETI ALAPON úgy döntöttek, mégsem robbantják bele. Én azóta sem tankolok Shell kútnál ha tehetem. Van belőle elég nem nagy lemondás, egy kis odafigyelés. Ha egyedül csinálom ezt, akkor nem sokra megyek vele, de ha elterjedne és bevonulna a közéletbe a tudatok vásárlás, akkor olyan folyamat indítható el ami élhetőbbé teszi ezt a földet. Egy ilyen összefogás segíthet figyelembe venni ezeket a tényezőket is. Ha pl. kiderül, hogy az Exxon mobil lefizette és eltusolta a környezetvédelmi hatástanulmányt ami az EU számára készítettek, akkor az összes a cég által gyártott termék indexét csökkenteni kellene x hónapra büntetésből.

Én sajnos még mindig azt látom, hogy az embereknek halvány fogalmuk sincs mi folyik ezek a földön, mit fog okozni a mértéktelen túlszaporodás és a nem megújuló energiaforrások pocsékolás, a fogyasztói társadalom. Azt hiszik, ez a globális felmelegedés dolog valami vallás, amiben vagy hisz valaki vagy nem. Pedig ezek tények, nem hit kérdése. Ha beszélgetek ezekről a dolgokról, akkor 10 emberből 8 nak fogalma sincs milyen következményekkel ját ha csak 2 fokkal emelkedik az átlag hőmérséklet. Sajnos még a kampány időszakában vagyunk…

Ajánlom mindenkinek a következő két filmet:

Utolsó óra:
wwws.hu.warnerbros.com/11thhour/

Kellemetlen igazság:
www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=6008

ui: Egyébként a site jól átlátható, és szépre sikerült. Gratulálok!

Péter