Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabovilaga

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jehova Tanúi hittételeiben a hű és értelmes rabszolga az egyik olyan fő tanítás, amin keresztül rá lehet mutatni, hogy Jehova Tanúi nem lehetnek Isten egyedüli egyháza. A hű és értelmes rabszolga kifejezés Jehova Tanúi szerint a következőt jelenti: „Isten háznépének…..
gabovilaga 2016.09.01 22:00:26
@kingdom: hát ha látom..megfulladtam volna a röhögéstől..
„Semmitől sem kell annyira félni, mint a félelemtől" Henry David Thoreau 1817-1862 Fóbia: Kitartó, irracionális túlzott félelem valamilyen dologtól vagy helyzettől Azok az emberek akik már szenvedtek fóbiáktól, azok megértik, hogy az ilyen fóbiák immunisak a logikus elemzéssel…..
gabovilaga 2016.09.01 21:51:17
@kiterjesztett valóság: elmondanád hogy mire alapozod ezt a sok összehordott hülyeséget?? Persze..csak a tanuktól lehet a frankót megtudni! Tudod amíg élnek olyan befolyásolható gyenge akaratú emberek a földön mint te,addig az ilyen Amerikában kitalált egyedüli igaz vallásoknak mindig lesz jövőjük,és nem elsősorban Pénzük! Tudod a közel 30 elpazarolt évből és a rengeteg pofonból ami felnyitotta a szemem tudod mire jöttem rá? Isten nem létezik...te csak próbálj továbbra is megfelelni egy nem létező valaminek,mi meg élünk boldogan tovább és azzal foglalkozunk ami igazán fontos az életben. :)
                Úgy nyolc hónappal a kiközösítésem után, miután 13 évig voltam Jehova Tanúja, vén, általános úttörő, angol csoport vezetője, miegymás, meglehetősen depressziós állapotba kerültem. Addigra már kétszer kértem írásban a visszafogadásomat, de a Tisztelt Bírói Bizottság még csak válaszra…..
gabovilaga 2016.09.01 21:43:12
@kiterjesztett valóság: Neked barátom komoly problémáid vannak... :) Nem azt írták hogy minden szép és jó a világban..de van benne az is! Nem is kevés .Egy a feladat:-válogasd ki a szar közül a jót! Bár nem hiszem hogy neked könnyen menne.
Amikor Jehova Tanúja voltam, úgy gondoltam, hogy az evangélizáció, vagy prédikálás rossz, ha az nem Őrtorony-alapú. Ex-JT-ként hosszú éveken át meg voltam győződve, hogy bármilyen fajta vallásos térítői tevékenység semmi más, mint etikátlan győzködés. Így aztán a…..
gabovilaga 2016.06.05 11:52:24
@grindstone: Pont ez az amivel tökéletesen bebizonyítjátok hogy egy olyan dologba,szervezetbe hisztek ami az egész Biblia,Isten dolgot a saját képére formálta! Miért mondom ezt? Ha létezik az az Isten akibe ti hisztek,és Isten tényleg szeretet, akkor egy pillanatnyi rossz döntés végett elpusztít valakit??? Isten szemszögéből nézve az idő nem úgy telik mint nekünk,és nem ugyanazt jelenti mint nekünk.Ezért van az hogy Isten belelát a szívünkbe és látja az egyén döntése mögötti indokot,vagy élethelyzetet...Ő tudja miért utasította el az üzenetet amit ti vittetek neki-megjegyzem lehet hogy az üzenet átadója is hibás benne.Összegezve Isten mindent figyelembe vesz,és az alapján dönt. Nem egy Katonai Bíróságon vagyunk hogy ha nem velünk akkor ellenünk-ez is tipikus szekta ismertetőjel!-éppen ezért embereknek kijelenteni ilyet hogy meghalsz mert elutasítod az üzenetet,jogtalan.és egy olyan tévedés amiért lehet pont te fogsz a saját életeddel fizetni. PL.te a saját gyereked ha szerető szülő vagy semmilyen rossz dolog miatt nem fogod megtagadni!-miért mert kisbaba kora óta ismered és látod mi lehet a döntése mögött.Én soha nem dobnám el a gyermekeim bármit is tennének.Mivel mi Isten képére lettünk megalkotva,Istenben a szeretet sokkalta nagyobb mint bennünk-ebből következik hogy nem gyilkos Isten,hanem szerető. Ő csak akkor pusztít el valakit ha nincs már más Opció.... Viszont a túlzott magabiztosság a mi jellemzi Jehova tanuit,meg ide sorolhatnám a szeretet nélküliséget, okot ad Istennek hogy elgondolkodjon.... Tudod miért mondja a Biblia hogy szeresd felebarátodat mint magadat? Mert őt is az alkotta mint téged-érted?? Ha nem veszed emberszámba mert nem Jehova Tanuja, akkor már megdőlt az igaz vallás kérdése!
gabovilaga 2016.06.06 21:37:09
@grindstone: könnyűvé teszi???? Ő lehet csak a ZRT nem a saját kitalált hulyesegeikkel,amit betakarnak kiragadott bibliaversekkel ahogy te is kiragadtal a hozzászólásombol egy két dolgot. Ami a JT nal van az egyenlő azzal a fogalommal hogy: Istenkáromlás!! Jól vesd az eszedbe. A világ nem pusztul el,ez egy szokásos és általános félelemkeltés a vallások körében..ki pokollal ki armagedonnal fenyegetőzik. A biblia meg egy olyan könyv ami egyfajta tartalom jegyzék valamihez amit még nem tudunk...de hidd el mihelyst megtudjuk honnan és kik hozták ide az emberi fajnak több fajtáját,bedol a vilagvegahangulatod, és felebredsz a rózsaszín kodbol amivel elborították az agyad!
G Jackson írása A hű és értelmes rabszolga, amelyet a Máté 24:45 említ, egy alak Jézus egyik példázatában. Jehova Tanúi profetikusnak tartják ezt a példázatot, a hű és értelmes rabszolga személyét pedig jelképesnek. Ez az alak központi helyet foglal el a Jehova Tanúi hitében. Miért? Mert ez a…..
gabovilaga 2016.05.16 09:18:18
Egy bekövetkeznetom jött el hozzám a múltkor,mivel tudja hogy teljesen más már a nezopontom a vallások az illetően,főleg Jt-it illetően. Már régóta nem vettem a kezembe semmilyen irodalmat,meg a 3 évtized alatt se voltam az a késő estig kutató emberke.Valami mindig zavart itt,de a többi vallasnal is. Majd elkezdett érdekelni a körülöttünk lévő dolgoknak a tudományos mivoltja,és most nem az evolúcióra gondolom. Lényeg hogy minden fekete foltot elé tartam amit a szervezetről találtam az évek alatt,persze bizonyítékokkal, és nem bírt érvelni hanem azt mondogatta hogy "az más volt,akkor más volt". A beszélgetés végén azt a kérdést tettem fel neki hogy szerinte hogy reagalna a világ vallásos felé egy olyan esemenyre- és most konkrétan azokra gondolok akik az életüket tették fel a szervezetre,elfordultak a világi csaladtagjaiktol, vagy olyan nyomorult helyzetben élnek hogy csak Armaggedonba bíznak ami véget vetne sanyarú életüknek?-tehát jönne egy esemény ami pontot rakna arra a kérdésre hogy létezik e rajtunk kívül értelmes élet az univerzumban? Erre az volt a válasz hogy ilyen nem lessz mert nincs! Vissza kérdeztem -hogy lehetsz ennyire beképzelt és gőgös hogy egy végtelen univerzumban azt gondolod hogy csak mi létezünk? Jelenleg más fajok létezésére több a bizonyíték mint bármelyik vallás tanaira- főleg a milyenkre. Tehát ha ez bekövetkezne, annyi temetkezési szertartást kellene tartani az Királyság Termekben hogy nem férne bele az idokeretbe az ortoronytanulmanyozas és társai! Miért? A rengeteg öngyilkosság miatt amit az a felismerés okozna,hogy mire pazaroltuk el az életünket és milyen áldozatok árán.... Nos itt jött a mély hallgatás, nézett mereven maga elé, majd gyorsan témát ugrott hogy neki mennie kell mert pinpongoznak ma este a tesokkal... Pedig mennyi mindenről tudtam volna neki mesélni...
Az alábbi cikk századik juh blogján is megjelent ezen a linken. A teljes táblázatot szöveggé formázva tudtam csak teljesen beilleszteni a cikkbe. Ez megtalálható még egyrészt századik juh előző cikkében, másrészt az eredeti angol cikkben is. Lista Jehova Tanúi vérrel kapcsolatos tanításának…..
Sziasztok. Régóta úgy érzem, hogy le kell írjam, amit érzek JT-val kapcsolatban. El is kezdtem vagy 2 hónappal ezelőtt egy személyesen JT-nak szóló levelet írni, ahol megfogalmaztam mi miért hogyan alakult, hogy otthagytam őket. De meggondoltam magam, mert úgy hiszem, nem mennék vele semmire sem max…..
gabovilaga 2016.04.27 00:06:20
@ORION: Nem vagyok Ateista ☺ csak én sem hiszem el vaktában már a dolgokat. 1984 óta vártam gyulibe.és történt egy olyan reccsenes az életemben egy akkora pofon amit hidd el senkinek sem kivannek. Talán egyszer beszélek majd erről. Rövid idő alatt atértékelődött bennem minden,sokat kutattam és arra sokkal több bizonyítékot találtam amibe jelenleg hiszek,mint arra amit a ZRT próbál a Tanukba sulykolni...
A hírrel kapcsolatos legfontosabb információk az alábbi hivatkozásokon érhetőek el: http://index.hu/nagykep/2016/04/22/azt_hittuk_orokke_elni_fog/ http://jtinfo.blog.hu/2016/04/21/elhunyt_prince Korábbi cikkünk a blogon…..