Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esztéta

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az ember elhagyja Tahitótfalut, nemsokára jön a híres S-kanyar a lovardával (kicsit beljebb az erdőben van egy bűbájos, apró, halszegény kilós tó), és a Tüzéppel, aztán kezdődik a több mint 2 kilométeres bogdányi egyenes, szinte az egyetlen hely a Kanyarban, ahol előzni…..
esztéta 2008.03.22 17:12:09
Én az érintett településen, Dunabogdányban lakom, de - bár lehet hogy ezt csak bűnös nemtörődömségemnek tulajdoníthatjuk - eddig fel se tűnt nekem a fasor hiánya. Ez a fasor egyébként megközelítőleg se hasonlít arra a képre, ami a tájat nem ismerők lelki szemei előtt megjelenik, ugyanis többnyire nyavalyás cseresznyefákból állt.
Hóátfúvástól meg hasonlóktól a jövőben sem kell tartani, mert valószínűleg töltés fog épülni a korábbi fasor helyén, ami már csak azért is praktikus lesz, mert így nem fogja az árvíz 2-3 évente elönteni az utat, így elvágva a települést közúton.
Technikailag biztos megoldható lett volna, hogy a "fasortól" beljebb építsenek töltést és bicikliutat, de ott már művelt földek terülnek el, ezek feltételezem magántulajdonban állnak, így egyszerűbb volt kivágni a fákat, és nem bajlódni a kisajátítással, + nem kivonni a művelés alól több négyzetkilóméternyi földet.
Hogyha ehhez hozzávesszük, hogy a dunaparti bicikliút-terv a minisztérium gáncsa miatt bukott el, akkor szerintem még ez a legegészségesebb megoldás, amit kitalálhattak.
Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy hogyan lehetséges az, hogy az ország egyik turisztikai központjában, a Dunakanyarban eddig nem épült bicikliút, holott nagy lett volna rá az igény. Biciklivel ugyanis Békásmegyerről egy könnyed napos program lenne elmenni Visegrádig, de ez ma csak úgy megoldható, hogy az út nagy részét kb. életveszélyes körülmények teszi meg az ember. Nem túl mókás dolog ha az embert - az egyébként festői szépségű vidéken - egy 40 tonnás kamion ken szét az aszfalton.
Néhány vén cseresznyefa nem nagy ár azért, hogy biztonságosan és kényelmesen lehessen biciklizni a Dunakanyarban.