Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hargitaibalazs

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szcientológia, mint mozgalom és vallás, a következőt állítja magáról:- teljes mértékben ismeri az emberi elme és lélek mechanizmusait (az embert szellemi lénynek (thetán a neve) gondolja, aki egy testben lakik, és van egy elméje).- az életet szabályozó összes törvényt…..
hargitaibalazs 2008.03.22 16:02:47
A szabadságharcok margójára

A szabadságjogok gyakorta szerepelnek az egyházak zászlain. Számos vallás és szervezet tűzi ki célul, hogy a világ lakóinak elhozza, biztosítsa a szabad gondolkodás, szólás és cselekvés jogát. (Ameddig az nem csorbítja mások szabadságjogait.) Jóérzésű ember evvel nem is szállhat vitába.

Mégis van egy érdekes, személyes megfigyelésem, amit egy vallási kisebbség tagjaként az elmúlt 16 évben figyeltem meg. Soha nem tapasztaltam SEHOL, néha még a legvadabb vallási nézeteim hangoztatásakor sem, olyan ellenállást a külvilág (család, barátok) részéről, mint amilyen fanatikus ellnállással ÉN VISELTETTEM az ő értékrendjük iránt.

Volt, hogy találkoztam szarkazmussal, a hitem nevetségessé tételével – egy kezemen meg tudom számolni hányszor az elmúlt évek folyamán – de ez semmi volt ahhoz a degradáló, idióta, intoleranciával ahogy „mi” /benfenntesek/ viszonyultunk a hétköznapi emberekkel, „wogok” viselt dolgaival kapcsolatban.

A másik, a fennen hangoztatott „Emberi jogok” témája.

Mint tudjuk, az állampolgárnak vannak jogai és kötelezettségei. Sok vallási gyülekezet, a fentieken kívül avval vívja ki a külvilág nemtetszését, hogy a jogait hangoztatva elfeledkezik a kötelezettségeiről. A magam élete a legjobb példa erre. Míg napi 24 órában a szent tanokat követtem és megmentettem az emberiséget, elhanyagoltam a legelemibb kötelességeimet. (Adózás, TB fizetés, stb. ) Emellett azokat az íratlan kötelességeket, amik „isten és ember előtti” osztályrészünk, úgymint a szülők segítése, a szélesebb körben vett család és barátok támogatása stb.

Továbbra is vallom, hogy a Szcientológia jó, a tech tévedhetetetlen, amennyiben nem hamis próféták kezébe jut. Az E/O-k és a management általi boszorkányüldözések és túlkapások pedig nemcsak az emberi jogokat tiporják sárba, hanem mindent amit Ron valaha is leírt vagy elmondott. A magam részéről 16 év után és sok millió forint befektetett pénzzel a hátam mögött, azt kell hogy mondjam, elhatárolódom a módszereiktől. Ahogy a SO-sokkal bánnak az esetek 70%-ban, aminek szem és fültanúja volt külföldön és Mo-on az vérforraló. Gyalázat.

Ha olvasod ezeket a sorokat, GONDOLKODJ! Nézz és láss.