Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foka76

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vettem egy katonai lőszertároló ládát, azért hogy a Lipo akkumulátoraimat biztonságban tárolhassam. Sokan azt mondják, hogy „overkill”, meg hogy minek biztosítom magam túl ennyire, de aki már látott akkumulátort tüzet, az tudja, hogy, nem olyan egyszerű eloltani . Ezt a…..
A mostani cikket Kimista bocsájtotta rendelkezésemre, amelyet kisebb-nagyobb változtatásokkal, illetve magyarázatokkal közlök le. Egyúttal köszönöm neki is és mindenki másnak is, aki él vagy élt cikkek, teszt termékek felajánlásával, ez nekem nagy könnyebbség, és így mások is…..
foka76 2018.05.29 15:10:24
@Jackal_: Abból is teli lehetett volna pakolni, főleg kábelekkel.
A Bayangtoys X21 brushless kamera drón egy meglehetősen népszerű drón, amit én személy szerint részben érdemtelennek tartottam. Aztán egy közeli barátom ráment a termékre, mert nagyon jó volt az ára, és jellemzően ez szokott lenni az egyik döntő érv a vásárlás mellett. Persze a különálló, 1080p…..
Megépítettem első micro drónomat, de úgy is fogalmazhatnék, hogy a sok rossz 2 colos gépből csináltam egy jó 3 colosat, amiben csak a motorokat és az ESC-t hagytam meg, illetve a saját ízlésemre hagyatkoztam, és választottam egy nekem tetsző karbon vázat is, meglátjuk nektek is bejön-e...
Páran már tapasztalhattuk, hogy amióta a Betaflight nevű bughalmaz konfigurációs felülete 3.2-re frissült, módszeresen elcseszi azon repvezérlők beállításait, amelyek 3.1-nél öregebb Betaflightot futtatnak, ezáltal hozva agyérgörcsöt és szemrángást azokra, akik nem időmilliomosok, például: Hogy…..
Bebizonyosodott, hogy valóban átjönnek a vámon a Kínából rendelt termékek, gyakorlatilag száz százalékban. Már írtam erről régebben, viszont akkor ez inkább még egy kérdőjel volt, ami mára kiegyenesedett, és felkiáltójellé alakult. Hogy ez mennyit számít? Volt aki 100.000…..
FRISSÍTVE: A GÉP ELKELT 2017.09.06 Sajnos semmi jó nem tart örökké, van amikor más elfoglaltságok miatt bizony abba kell hagynunk szeretett tevékenységünket. Most Marciart döntött így, ami miatt szomorú vagyok, mert remek 4K videókat csinált olyan helyekről, amelyek a legtöbbünk számára…..
A tesztem első felében eléggé tetszett az Emax Babyhawk, azonban nem voltam elragadtatva az erejétől. Erről a dögnehéz propellervédők tehetnek, amik azonban 1,3mm-es imbusz csavarokkal vannak rögzítve a vázon keresztül a motorokhoz. Beszereztem tehát egy 37 darabos szerszámkészletet amiben a 0,7mm…..
Nem szoktam önmagukban videókat kitenni az oldalra, mert nem akarom, hogy a blog színvonala a Youtube macskás vicces összeállításainak szintjére essen vissza. Eddig talán ha kétszer tettem kivételt, és ez most egy újabb lesz, ugyanis a helyszínről követhettem végig a lenti mű elkészültét. Az biztos,…..
foka76 2017.03.01 19:36:09
Mostanában nagyon lelkesek vagytok, és rengeteg történetet küldtök arról, hogy hogyan kezdtetek el drónokkal foglalkozni. Ne felejtsétek, hogy minden ilyen bejegyzésnek a célja, hogy aki ugyanezt az utat szeretné bejárni, az a bejegyzés végén megtalálja a linkeket a gépekhez és az…..
Egy kedves olvasómtól kaptam a lenti alkatrészeket, ugyanis neki nem volt rá szüksége. Majdnem minden rendelkezésre áll, egy vázra és leszállólábakra van szükségem, hogy felélesszem a madárkát. Úgy döntöttem, hogy ezt meg is fogom tenni, hiszen egyrészt móka, és lehet…..
Már nagyon régóta itt állt az asztalom mellett a Flysky FS-i6X távirányító. Annyira rossz volt az idő (most éppen havazik), hogy semmi kedvem nem volt repülni, és a sok víz miatt nem is lett volna biztonságos. De aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha csinálnék egy száraz tesztet a távról, hiszen…..
Azon gondolkodtam, hogy mikor hallottam először a Gopro márkanevet. Nagyjából 10 éve, az ismerőseim ekkor kezdték el venni az első példányokat, jellemzően síeléshez. Engem nem nagyon izgatott a dolog, amíg nem kezdtem el drónokkal repkedni, azóta viszont elég sok kamera tesztet olvashattatok a…..
  A piac azon része, amely tényleg komolyan vehető, az elmúlt két évben a DJI-ról szólt. Kijött a GoPro a Karmával, hatalmas bukás, már vissza is hívták az összest. Próbálkozik a Xiaomi, már fél éve voltak teszt videók a Mi Drone-ról, de még csak most érkezik, ráadásul…..
Egy ideje már gondolkodom egy elfogadható árú tablet vásárlásán. A laptopom elmúlt 4 éves, bármikor behalhat valamelyik fő egység, amely már jelentős kiadással járhat és egy alaplap vagy kijelző cserét nem biztos, hogy szeretnék megfinanszírozni. Egy drágább fődarab cseréje akár bruttó 50-60.000…..
UPDATE: 2016.11.16. GEARBEST levitte az árát a távnak 59 USD-re A Flysky FS-i6S az a távirányító, amire azt ígérte a Flysky, hogy megváltoztatja az eddig róla kialakult képet. Azt gondolom, ez részben sikerült is, hiszen a Flysky eddig a szegény ember Frsky Taranisa volt. A Flysky volt a…..
foka76 2016.11.07 21:26:44
Néhány észrevétel:
Ez a távirányító konkrétan ez a konfigurációjú típus:
www.banggood.com/Flysky-FS-i6S-2_4G-10CH-AFHDS-2A-Transmitter-With-FS-iA10B-Receiver-p-1061496.html
Nem a hatcsatornás vevővel lehet kapni, hanem az FS-iA10B, ténylegesen 10 csatornás (PWM-ben és PPM-ben is) vevővel. Mindez kapható pont ugyanannyiért mint a cikkben linkelt legdrágább verzió (ugyancsak a Banggoodon).
Alapból jár hozzá a self-centering átalakító készlet, ami beépítve a gáz (throttle) is self centering (középre beálló) lesz.
Ehhez a változathoz a nagyobbik és erősebbik képernyő/telefon/tablet tartó jár, nem rugós, hanem szorítócsavaros a rögzítése, valamint a középső tartófület kicsavarozva már 10"-os tablet is felhelyezhető rá.
A dupla gombos be/kikapcsolás logikája: mivel egyszerre kell a két gombot megnyomni, elkerülhető a véletlen ki és bekapcsolása a távnak magunktól, vagy konkrétan amikor valaki ismerős/"jóakaró" viccből vagy merő "jóindulatból" benyúl és lekattintja a táv főkapcsolóját.
Újabb hétvége, újabb mókázás, 4 ágú propellerekkel, versenymotorcsaláddal, torzításmentes kamerával és egy hatalmas, 750 mm-es drónnal. Ezt fújta mára össze a szél, hiszen itt van az ősz újra, nem csak a hideg jött meg, hanem az e heti újdonságok is. Az árak pedig zuhanórepülésbe kezdtek és már nem…..
A dróntervezésnek van egy olyan varázsa, hogy az ember sosem tudhatja, hogy amit épít, az igazán jó lesz-e. Még ha az optimális esetet vesszük is, akkor is lehetnek buktatók olyan helyeken, ahol nem is várjuk: nem valós paraméterek, túlbecsült alkatrészek és persze az építő is hibázhat, hiszen mi…..
foka76 2016.11.04 10:44:34
Ha csak motor forgásirányt és ESC bekötést, propeller felfogatást (központos-e) akar valaki tesztelni arra ez bőven elegendő, nem kell táv és vevő hozzá:
www.ebay.com/itm/Multi-Servo-Tester-3CH-ECS-Consistency-Speed-Controler-Channels-CCPM-Meter-PY-/142120036585?hash=item211703a8e9:g:74UAAOSwAuZX3JaD
Ezzel nem csak motort, hanem szervót is lehet tesztelni, három üzemmódja is van: 1. manuál kézzel tekerve a potmétert, 2. a szervó semleges állásának keresése, 3. automata, a motort felpörgeti-lelassítja periodikusan, a szervót meg mozgatja oda-vissza mint az ablaktörlőt.
Több mint három motor/szervó esetén kell egy ilyen elosztó:
www.ebay.com/itm/8-in1-Throttle-Calibration-Hub-for-RC-Multirotor-ESC-Speed-Controller-I-/391208712053?hash=item5b15db3775:g:9HwAAOSwLVZV0u-p

Egyébként az olcsóbbik tesztpad felkeltette a kíváncsiságomat.
Ezt is megéltük, 1 éves lett a blog. Ha visszatekintek arra, hogy hogyan is indult ez az egész 365 nappal ezelőtt, nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül bárkit is érdekelni fog a blog, hogy egyáltalán egy évig fogja húzni, sőt azt sem, hogy ennyi idő alatt a legnagyobb ilyen témájú oldallá növi ki…..
Kaptam néhány levelet a Banggood VIP rendszerével kapcsolatban és a legtöbb embert az érdekelte, hogy miért van az, hogy az ismerőseiknek bizonyos dolgok olcsóbbak. Nos, ez nem különösebben bonyolult, de tudom, hogy sokan közületek nem beszélnek angolul, ezért nem árt, ha…..
Amit utálok, az a távirányítóimban az elem csere. Évenként 40 ilyet dobok ki, pazarlás, környezetszennyező és mindig elfelejtek magammal vinni egy adagot lemerülés esetére. Ilyenkor Murphy jól tökön rúg, majd mikor összegörnyedek, fejbe térdel, ami a levegőben a gép leesését jelenti. Hihetetlen…..
Apámnak volt egy kollégája - most olyan leszek, mint Fábry Sándor, amikor előhúz egy történetet a családi archívumból -, aki, amikor éppen műszaki rajzoltak, bejött a terembe, odament apámhoz, ránézett a rajzra és ezt mondta: "Ez szar, kettes alá" és ráírt egy piros filccel egy nagy kettes alát a…..
Volt már néhány minigépem, Cheerson CX-10, FQ777 124C, ebből volt amit szerettem, volt amit nem, de egyikben sem találtam meg azt a mindent átütő erőt, amire azt mondtam volna: ez igen. Ehhez legközelebb  az FQ777 jutott, de ezt elajándékoztam egy kórházban lévő barátomnak, de…..