Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emem1967

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zentai Községi Képviselő testület 8. számú ülését február elsejére, hétfőre hívták össze, meglehetősen nagy sietséggel. A rendkívüli helyzetre hivatkozva a képviselők csupán négy nappal az ülés előtt kaphatták meg az értesítést a napirenddel és a hozzá tartozó anyaggal. Békeidőben, a szabályzat…..
Hosszas várakozás után, október 30-án, végre elkezdte érdemi munkáját a zentai Községi Képviselő Testület. Nagyjából két hónappal korábban, az első néhány összejövetelen főleg a képviselők mandátumának hitelesítése zajlott, így, a lakosságot a mindennapjaikban közvetlenül érintő esemény – a…..
A zentai községi képviselő-testület 2019. november 4-ei ülésének a két főszereplője a technika és Pataki Tibor elnökhelyettes volt. A modernnek mondott 21. században tartott ülésen többször is kifogott az ülés lebonyolítóin a technika. Majd egy órát késett az ülés kezdése, mert a képviselői,…..
Az első és a második napirendi pont váltotta ki a legtöbb hozzászólást és a legnagyobb vitát a zentai képviselő-testület sorrendben 43. ülésén – ami többé-kevésbé érthető is, hisz az elsőben pénzről (költségvetés), a másodikban pedig közvetett módon az egészségünkről (a zentai Egészségház sorsa)…..
A zentai Képviselő-testület 2019. május 22-ei ülése az előzetesen megküldött napirend alapján nem tűnt túlzottan hosszú és izgalmas ülésnek, de azután az élet mégis mást hozott (a községi kulturális intézmények 2018-as beszámolói és 2019-es tervei mellett néhány kinevezés szerepelt ugyanis…..
Március 21-én a 41. zentai KKT-ülésen a község életében fontos kérdésről döntöttek a képviselők. A három pontból a leglényegesebb előterjesztés a községi általános iskolák szétválasztását érintette. A kormány március 29-ig adott határidőt arra az önkormányzatoknak, hogy az iskoláskor előtti…..
A „civil”, némiképp naiv, esetleg nem a térségünkben élő ember azt gondolná, egy város, község vezetősége – bármely szintjét nézzük – komoly szakemberekből, tisztes polgárokból áll, az üléseken megfontolt, kulturált nézetütköztetések után a város polgárai számára a legjobb döntések születnek, olykor…..
Idei utolsó, ebben az összetételben pedig sorrendben 38. ülését tartotta december 28-án a zentai képviselő-testület. Ugyanakkor ez volt az első olyan ülés, amelyet elejétől a végéig a testület elnökhelyettese, Pataki Tibor vezényelt le (a hamarosan anyai örömök elé néző Tatjana Balo megjelent ugyan…..
November 29-ére hívták össze a zentai képviselő testület 37. ülését, 12 napirendi ponttal, de már rögtön a kezdetén a hatalmi koalíció javaslatára a két legérzékenyebbet törölték. Úgy látszik, ezek még a SZHP-VMSZ koalíción belül is gondot okoztak. E két pont történetesen a hőenergia gyártásáról és…..
  Tavaly, a zentai csata 320. évfordulóján (szerintem) joggal érezhettük úgy, hogy az ünnepünket elvették tőlünk.  Az persze nem kifogásolható, hogy a szerb és a magyar államfő (nyilvánvalóan a kerek évszám okán) megjelent a képviselő-testület díszülésén, majd az azt követő koszorúzáson is, és a…..
Elég volt abból, hogy a jelenlegi magyar érdekképviselet aprópénzre váltja a magyarok jogait Szerbiában? Elég volt abból, hogy az elsős és az ötödikes magyar nyelvű tankönyvek nem készültek el időben, s ez a jelenlegi magyar érdekképviselet szerint teljesen természetes? Elég volt abból, hogy…..
A zentai képviselő testület 33. rendes ülését július 17-én kilenc órára hirdették meg, nyolc napirendi ponttal. A 2018-as költségvetés módosítása, a turizmus fejlesztési programja, a kommunális vállalat 2017-es pénzügyi jelentése mellett még néhány kevésbé „ütős” téma volt terítéken. Az előző ülés…..
Sajnos emlékezetes dátum marad 2018. június 19-e a délvidéki magyarság életében, hiszen ezen a napon nem csak a mi kis zentai képviselő-testületünk ülésezett, hanem a tartományi is, ahol a legerősebb magyar pártnak, a Vajdasági Magyar Szövetségnek a képviselői is megszavazták Vajdaság ünnepnapjává…..
Kedves zentai választópolgárok! Önök talán mindeddig abban a balga tévhitben éltek, hogy joguk van tudni, hogy az önök által megválasztott képviselők mit csinálnak, hogy dolgoznak. Hogy jogukban áll látni és hallani, miről is döntenek, hogyan is érvelnek ott, a zentai városháza nagytermében, amikor…..
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! A Magyar Mozgalom, a vajdasági magyarság sorsa, jövője, jogbiztonsága és önbecsülése iránt egyaránt elkötelezett szervezetként két olyan időszerű kérdésre kívánja felhívni Elnök úr figyelmét, melyekben meggyőződésünk szerint Magyarországnak – amely Alkotmányában…..
A zentai KKT 2018. március 29-ei ülésének előreláthatóan legfontosabb napirendi pontja rögtön az első pont volt, s nem véletlenül generált közel három órás vitát. Ennek témája ugyanis a képviselő-testület ügyrendje volt, amely szabályozza e testület munkáját. A szakmailag alapjában véve jó…..
Tudta Ön, hogy egy, a tavalyi év végén meghozott községi képviselő-testületi döntés következtében súlyos helyzetbe kerülhetnek a zentai civil és sportszervezetek? Vagy, hogy a legutóbbi helyi közösségi választások alkalmával a 29 zentai községi képviselőből 28 tiszteletben tartotta a…..
A Zentai Községi Képviselő-testület 29. (félmaratoni) ülése cirka félórás indok és bocsánatkérési jelzés nélküli csúszással kezdődött. Már minden képviselő a helyén ült, mire az elnök asszony, az elnökhelyettes és a titkár bevonult, és elfoglalták helyüket a pulpituson, majd némi zavar után…..
Továbbra sincs egyetértés Zentán hatalom és ellenzék között, amikor a különböző adók, járulékok, illetékek emeléséről van szó. A képviselő-testületi többség (VMSZ, haladók) szerint ezek az emelések elkerülhetetlenek, mert a felsőbb szintű köztársasági szervek írják elő, vagy épp követelik, mert a…..
A zentai községi képviselő-testület 27. ülésének első pontja a 2017-es községi költségvetés első 9 hónapjáról szólt. Ceglédi Rudolf polgármester beszámolójában kiemelte, hogy a civil szervezetek és a sportklubok kéréseit csaknem maradéktalanul teljesítették, a benyújtott igények kifizetésében nem…..
Október 13-án, pénteken tartották a zentai kkt sorrendben 26. ülését, 6 napirendi ponttal. A babonásak joggal aggodalmaskodtak: péntek, 13.? Ebből baj lehet. Lett is. Ismét egy parázs vitákkal, feszültségekkel, figyelmeztetésekkel és megszakításokkal tűzdelt délelőttje lett a képviselőknek. Pedig…..
Helyi közösségi választásokat tartottak október 8-án, vasárnap Zenta község területén. Keviben a  legtöbb szavazatot (a jegyzőkönyv szerint 256-ot) Szűgyi Imre, a Szerb Haladó Párt tagja, községi képviselő kapta. A Korrupcióellenes Ügynökség ezzel kapcsolatos állásfoglalása több, mint egyértelmű:…..
A zentai KKT 2017. szeptember 25-ei ülése kapcsán előrelátható volt, hogy a városi távfűtés ügye körül fog forogni, hiszen pár hét múlva ismét fűtési szezon lesz, s ismételten elmúlt egy év, persze nagyrészt tartós megoldás nélkül. De emellett persze voltak egyéb, a képviselők hangulatát…..
Hétfő, szeptember 11-ike, körülbelül 11.30, Zenta.  A város napja alkalmából rendezett képviselő-testületi díszülés már véget ért, a Tisza-parti emlékműnél a koszorúzás még nem kezdődött el. Egy lélegzetvételnyi szünet. A város központjában levő egyik irodaház lépcsőfeljáróján nagyobb csoport…..
A zentai KKT legutóbbi, 2017. július 13-ai ülése már az első percben félbeszakadt, mert Perpauer Attila technikai okokra hivatkozva kérte ezt. A megszakított ülés folytatására (illetve valójában annak tényleges tartalmi elkezdésére) 2017. július 22-én, szombaton reggel 8-kor került sor. A szokatlan…..