Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisztinn

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kölyök Blog Anyák napja 2016.05.10 12:08:13
Anyaság. Minden nap ünnepelni kéne. Amikor már reggel nyolc órakor úgy érzed, kétszer átment rajtad az úthenger, és még csak most kezdődik a munkaidőd. Amikor a gyerekek egyszerre beszélnek, követelnek vagy sírnak. Amikor betegség, aggódás, düh, hiszti, kamaszos flegmaság vagy közöny vesz körül.…..
Nem tudom, van-e jó időpont a testvér érkezéséhez. Gondolom, sokaknál ez legalább akkora fejtörést okoz, mint hogy mikor jöjjön az első gyermek. Amíg fürdünk a babaillat, hormon- és szeretetbombák tengerében, nem hiszem, hogy akad olyan anya, aki arra vágyakozna, hogy hatalmas hassal lavírozzon a…..
Elsőszülöttemmel három évig éltünk szorosan összezárva a szigetünkön. Együtt jóban-rosszban, nevetések és könnyek között, és most kiűzöm őt a paradicsomból. Nem tehetek róla, így alakult, nemsokára óvodás lesz! Elég igazságtalanság, hogy ennek az idilli állapotnak pont akkor kell véget érnie, mikor…..
A kórházban vagyunk, egy órája született meg első gyermekem. Pihegek a kórteremben, nem is, eufórikus állapotban vagyok, az adneralin még mindig átjárja testemet. Várom, hogy karomba zárhassam a kisbabámat. Végre, itt van mellettem. Próbálom szoptatni, ösztönszerűek a mozdulatok. Szerencsére azért…..
Az élet egy újszülöttel körülbelül olyan, mint hullámvasúton ülni. Először megvesszük a jegyeket rá, készülünk, izgulunk, és várjuk a kalandot. Aztán hirtelen ott ülünk a kocsiban, száguldunk fel és le, és nincs kiszállás. Sikítunk, kacagunk, csodálkozunk és remegünk. Annyi impulzus egyszerre,…..
Gyerekkoromban alig vártam a napot, mikor egy apró szőrpamacs köszöntött minket a panellakás konyhájában. Testvéremmel irtóra szerettük az új családtagot, babusgattuk, gondoztuk, etettük, amíg velünk lakott ebben a pár hónapban. Mikor fájó szívvel továbbadtuk az immár nagyobbacska jószágot, nem is…..
A lakásunk már megint úgy néz ki, mint egy kalandpark! Akadálypálya épült egy délután alatt a nappaliban, az étkezőben és a gyerekszobában. Székek, párnák, deszkák, könyvek, poharak, dobozok, sámlik mind egymáson, takarók szanaszét, ugráló kötelek a székek lábaihoz kötözve, és még mit látok ott? A…..
Minden emberben ott lakozik a játékos gyermek, csak ki kell csalogatni. Itt egy játék, ami garantáltan kihozza a játékszenvedélyt. A drónok pár éve hódították meg hazánkat, idén karácsonykor pedig már slágerajándékok voltak.  Hogy miért? Mert a drón játék, izgalom, irányítás...
Kirándulni minden évszakban lehet. De tavasszal, a természet éledésével szinte kötelező. Alább egy mesébe illő kirándulóhely Budapest környékén, ahova a családdal vagy barátokkal mindenképp érdemes elmenni. Persze csak akkor, ha csodát szeretnénk látni...
Társasjátékot játszani jó. Ha sikerül belefeledkezni a játékba, még jobb. Ha az összes játékos ki tudja zárni a külvilágot, és egy közös világot teremt a játék idejére, akkor az élmény feledhetetlen. Mert a játék öröm. A pszichológusok nem győzik hangsúlyozni a tartalmas játék szerepét a…..
Ha felteszik a kérdést, hogy kinek, mi jut először eszébe egy tízéves gyerekről, vajon mit válaszol a legtöbb ember?! Valószínű ezeregyféle, különböző választ. Nekem most kettősség férkőzik a gondolataim közé. Tíz év már hosszú, ez alatt a gyerek életünk részévé vált, egy egészet alkotunk tengernyi…..