Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greener One Zoli

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kivételesen nem magyarországi, hanem egy kaliforniai startupról lesz most szó. A Greener One-t félig Magyarországról, félig Kaliforniából fejleszti egy lelkes magyar programozói csapat. (Miért onnan? Kettőt találhattok.) A webes szolgáltatás alapvetően egy környezetvédelmi…..
Greener One Zoli 2008.03.21 23:45:31
Kutacs, eloszor is koszi, hogy enyire fontosnak erzed a temat!

Az energiafogyasztas (pl hutoszekrenyeknel) az egy dimenzio alapjan hasonlit ossze termekeket. Egy atfogo kornyezetvedelmi besorolasnal alapvetoen tobb dimenzios matrixrol van szo es meghozza ezen dimenziok nem kompatibilisek egymassal. Ez azt jelenti, hogy amikor osszehasonlitasz termekeket valamilyen mertekben sulyoznod kell a dimenziokat. Hogy pontosan hogyan sulyozod annak egyreszt tudomanyos, de persze masreszt velemeny alapja van.

Tehat ha teoretikus szempontbol nezed csak a dolgokat akkor kimondhato, hogy egy hasonlo multidemenzios osszehasonlitas nem 100%-osan tokeletes tudomanyos alapokon all.

A kerdes, hogy kell-e tokeletes megoldas, vagy elegendo-e a jo megoldas. Az egy teny, hogy jelen pillanatban az atlag vasarlonak szinte nincs semmi informacioja nincs a termekek kornyezetvedelmi hatasarol. A mi velemenyunk az az, hogy ha a piacon lenne ilyen konyen elerheto es ertheto informacio (lasd A, B, C, D stb besorolas) akkor az emberek ezt felhasznalnak es ennek a kornyezetunkre pozitiv hatast gyakorolni, tehat a kornyezetszennyzes csokkenne.

Ez motival minket, meg akkor is, ha tudjuk, hogy semmilyen rendszer nem lehet 100%-osan tokeletes. A piac ami alapjan dontunk, hogy mit veszunk, az sem tokeletes (messze van attol), es mi ennek a piacnak a reszesei vagyunk. Ha jobba tudjuk a helyzetet tenni mint ami most van, tehat a piacon jelenlevo informacio vakumot valamilyen szinten csokkenteni tudjuk, akkor mar sikeresek vagyunk.

Koszi az erdeklodest.

Zoli kukac greenerone.com