Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F5

67 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
F5 Nincsenek magányos hősök 2018.01.05 12:25:30
Nem tudom, feltűnt-e, de még Chuck Norrisnak is vannak barátai, akikkel együtt lóg néhanapján. A hősök nem magányosak. A sorozatgyilkosokat leszámítva – akik tényleg egyedül dolgoznak és semmi közük a hősökhöz-, minden főhős rendelkezik kisebb-nagyobb közösségekkel. Ezek a közösségek azok,…..
F5 Gondolj, gondolj! 2017.12.24 10:45:26
Az Európai Unió felnőtt lakosságának 6,8 százaléka tapasztal depressziós tüneteket magán. Az Eurostat felmérése szerint a legrosszabb Magyarországon a helyzet, hazánkban a 18 éven felüliek 10,5 százaléka vallja magát depressziósnak. Ezért nálunk (is) a karácsonyt nyugodtan hívhatjuk veszélyeztetett…..
F5 A mi Kalendáriumunk 2017.12.12 17:03:50
A reklámújságokat, szórólapokat, hirdetéseket azonnal a papírhulladék gyűjtőbe helyezem. Ezt azonban képtelen voltam beívelni az erre kijelölt tárolóba, megfogott és nem is engedett többet, úgyhogy transzban mentem vissza a házba, és csillogó szemekkel vetettem rá magam A Kiadványra. A lapokat…..
F5 Most álljunk meg egy szóra! 2017.12.10 15:47:36
A: Igen, nekem sem lett bajom a pofonoktól. B: Igen, de csak nagyon indokolt esetben. C: Tilos egy gyereket megpofozni. A nézők a B válasz mellett tették le voksukat 59 százalékban. A: 12 százalék. C: 28 százalék. 14:23-tól lehet leesett állal nézni a kérdéses részt. A résztvevők: Soma…..
Neurológusok egy csoportja a Pennsylvania Egyetemről megalkotta a teljes agyi elektromos kapcsolódás térképét 250 neurológiai beteg vizsgálatával. A projekt azért mérföldkő a kutatás világában, mert segíti annak a célnak az elérését, hogy agyi elektromos ingerléssel fokozzák a memóriagyártó…..
F5 Jól lenni nem jó 2017.11.30 10:40:09
Az élet egyébként sem azért van, hogy élvezzük. Amikor pedig éppen nincsen semmilyen megoldandó helyzet, akkor értetlenül nézünk szét, hogyan tovább. Olyan ez, mint amikor sokáig csuklasz, és egyszer csak nem ráng tovább a rekeszizom. Te pedig még egy ideig állsz, és arra vársz, hogy jön-e az újabb…..
a kép forrása Ambrus Attila, alias a Viszkis rabló „utóélete” megosztja a magyar közvéleményt. Adott egy ember, aki éles lőfegyverrel bankokat rabolt ki, embereket fenyegetett, plafonba lőtt. Elfogták, elítélték, börtönbüntetését letöltötte, szabadult. Jó útra tért, most kerámiázik, életéről könyv…..
Elképesztő potenciál rejlik a háromdimenziós szövettenyésztésben, ezt mutatja az a kísérlet is, amelynek köszönhetően deréktól lebénult patkányok visszanyerték érzékelésüket és újra önállóan jártak. Az implantált egyedek gerincvelőjében a sérülés bizonyos fokú zsugorodását is kimutatták.   A…..
Az Operett-botrány kapcsán elképedve olvastam egy kommentet. Írója azt taglalta, hogy ki az a kis senki, aki a világ másik feléről vádol meg egy itthon elismert embert. Sárosdi Lilla is kapott ilyen kommentet, mégis ki ez a nő, egy kis senki, most hallottam róla először, biztos csak így akar…..
F5 Egy határon túl 2017.10.25 13:35:13
A zaklatás, kényszerítés, szeméremsértés témája végtelenül összetett. Mivel még nincs ebben társadalmi gyakorlatunk – hiszen eddig a közbeszédben a mostanában megismert kontextusban nem kapott helyet -, a kezdetén vagyunk egy tisztázó, útmutató, igazodást kiváltó, megelőző folyamatnak. Teljesen…..
A lányom a minap – 17 éves – sírva (!) jött haza az iskolából. Kiderült, hogy azért, mert a matematika tanárnője tíz percen át alázta őt a csoportja előtt. Ismerek jó tanárokat, írtam is egy zseniálisról. Ez az írás nem nekik szól. Hanem a rossz tanároknak. És a rossz rendszernek. A lányom nem jó…..
Egy éve mozgolódott bennem, hogy szakítanom kell a médiamunkás léttel. Dolgoztam TV-ben, online és nyomtatott orgánumoknak, belekóstoltam a háttérmunkába is minden szinten. Telt-múlt az idő, mint a népmesében, és egyre erőteljesebb lett az érzés. Ha úgy döntesz, hogy karriert váltasz, akkor kell…..
Lineth Egy éve mozgolódott bennem, hogy szakítanom kell a médiamunkás léttel. Dolgoztam TV-ben, online és nyomtatott orgánumoknak, belekóstoltam a háttérmunkába is minden szinten. Telt-múlt az idő, mint a népmesében, és egyre erőteljesebb lett az érzés. Egyrészt az alkalmazotti lét mázsás súlya…..
F5 Fakocka 2017.07.27 11:09:37
Ezt az írást az "idegenkezűleg" metróajtóba szorult "kocka alakú készítmény" ihlette. A jelenségről Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója "nyilatkozott" a Klub rádiónak. Számtalanszor tapasztalom, hogy a pontos kommunikáció kulcsfontosságú mind a munkában, mind a magánéletben. Ha nem azt mondod,…..
A döntéshelyzet sokszor gyötrelmes, fárasztó. Ha forgolódtál már álmatlanul egy-egy elhatározás után, ha képes voltál esetleg hónapokat, netán éveket vacillálni valamin, akkor ezt neked írom. Valaki szerint gondolkozz, majd dönts. Valaki szerint hallgass az érzéseidre, sosem csalnak. Simán vérre…..
F5 Az érintés az vajon mi? 2017.07.18 12:22:31
- Lineth - Érintés. Mire gondolsz, ha meghallod ezt a szót? Vajon hány dimenziója van az érintésnek? Mit jelent a mai világban az érintés? Tapasztalatom szerint az érintés ingoványos terület. Kevés az érintés manapság. Kevés, és rövid. Az emberek többsége leszokott az érintésről. Ha érintenek…..
F5 Agyagból épített szabadság 2017.07.14 07:00:00
macassy A tikkasztó hőség lelassít, ha akarjuk, ha nem. Elhagyjuk a felesleges köröket, a nagy melegben nincs erőnk mindenre, és csak a lényeges dolgok maradnak. Valami hasonló történt Béni Gabriellával is, aki az üzleti világot cserélte fel a kerámiázásra. Egy jól működő…..
A meditáció, a jóga és a tai chi nem humbug. Egy friss tanulmány ugyanis kimutatta azokat a sejtszintű reakciókat, és a velük járó pozitív változásokat, amiket ezek a mozgásformák okoznak a szervezetben. Mindenki szervezetében, függetlenül attól, hogy az illető elkötelezett spirituális gyakorló-e…..
F5 Várj a válással! 2017.06.12 13:31:42
Házasság. Magyarországon minden második válásba fullad. Valamelyik sosem működött. De akadnak olyanok is, ahol nagyon jól mentek a dolgok. És mégis válnak. Létezik egy érdekes jelenség: a sokáig működőképes kapcsolat, amiben a felek egy idő után képtelenek közös döntéseket hozni, ezért elválnak.…..
F5 Utazik a csomag 2017.06.09 16:21:24
  Utazik a laptoptáska, a szatyor, a ridikül, az ebéd, a kabát, bármi, amit maga mellé pakolhat vonaton - esetleg tömegközlekedési eszközön (mert ilyennel is találkoztam) -, az UTAS. Utaznak együtt, pedig csak az egyik vett jegyet. A magányos vándor, aki nem akarja, hogy más is mellé szegődjön,…..
F5 Elérték a céljukat 2017.06.05 10:14:02
Harry Styles neve ismerősen csenghet a füledben, ha tini vagy, esetleg egy tini szülője, vagy csak simán roppant járatos a könnyűzene világában. Én, habár egy 16 éves lány büszke anyja vagyok, eddig nem tudtam Harry létezéséről, ami pocsék névmemóriámnak és a tinipop iránti teljes közönyömnek is…..
Az agyi működés a kor előrehaladtával romlik, a kannabisz azonban képes ezeket az öregedési folyamatokat visszafordítani, legalábbis ezt mutatták ki egerekben a Bonni Egyetemen tudósai izraeli kollégáikkal együttműködve (Hebrew University of Jerusalem). A kísérletek során kiderült, az idős állatok…..
Sokkoló felismerésre jutottam ma reggel a kávé mellett. De mielőtt lelövöm a poént, vagyis elmondom, mire ébredtem rá (oh, ez stílusos volt), tisztáznék pár dolgot. Dolgozó nő vagyok, két gyerekkel, jól működő kapcsolattal, sok-sok munkahelyi stresszel. Szóval ültem és ébredeztem, miközben a…..
F5 Így nagyon nehéz lesz 2017.04.07 10:00:00
Napok óta egy (szerintem fontos) kérdés foglalkoztat a lex CEU kapcsán. Na jó, több is, de Ürge-Vorsatz Diána levele, és az utána felharsogó csak most, hol éltél eddig?! típusú kirohanások nyomán elgondolkoztam. Adott egy nő, aki most, igen, pont most, nem előbb és nem később kifakadt és kiakadt.…..
"Virágok közt veled lenniTudom, szép volna, kedvesemVirág sincsen, te sem vagy márMiért hagytuk, hogy így legyen?"  Illés Az emberi lét oktalansága pontosan az, ahogy E. F. Schumacher elegánsan leírja: „Minden látható, kivéve a szemet, amin keresztül nézünk.” Ennek a kijelentésnek fényében lehet…..