Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psymon

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden kedves olvasónknak! Ígéretünkhöz híven cikksorozatunk második részével jelentkezünk. Ezúttal olyan szituációkat igyekeztünk összegyűjteni, melyek esetében eredményjavulást érhetünk el azzal, ha egy-egy hang megszólalását, vagy valamilyen részfeladatot egy…..
Üdvözlet minden kedves olvasónknak! A márkával kapcsolatos hírek sokasága után most egy újabb cikksorozattal jelentkezünk, melynek apropója az, hogy minél több felhasználó számára mutassuk be a hardware zenecsiholó eszközökkel és szoftverekkel való együttes zenekészítés…..
Sziasztok! A KAOSS-széria kedvelőinek tudásszomját kielégítendő a KORG áttekintő videót jelentetett meg, melyen a Mini Kaoss Pad 2 és a Kaossilator 2 legfőbb funkcióiba nyerhetünk betekintést.     Mik a két új modell főbb erősségei? Vajon mit is rejt az új…..
Sziasztok! Ahogyan azt az előző évek tapasztalatai alapján sejthettük, a KORG idén is számos érdekesség bemutatását időzítette a 2012-es NAMM Show-ra, melynek idén is a kaliforniai Anaheim ad otthont. Az újdonságok között mind a billentyűsök és elektronikus zenével…..
Sziasztok! Két új, igen impozáns analóg szintetizátor koncepció látott napvilágot a KORG jóvoltából. A klasszikus analóg hangképzés jegyében a monotron két újabb változata került bemutatásra. Lássuk hát, mivel kedveskedik a KORG az analóg hangzások szerelmeseinek: monotron…..
midi.blog.hu Moduláris Monotron 2012.01.03 10:24:34
Hogyan használjuk a világ legkisebb szintijét a világ legszofisztikáltabb rendszereiben? Hát valahogy így: 240 dollárért Eurorack formátumú, szabványos moduláris szintirendszerekbe építhető Monotron-verziót vásárolhatunk ezen a helyen. A Monotron-E természetesen az eredeti…..
psymon 2012.01.04 14:21:32
A Korgnak bejött a Monotron, így rögtön családdá fejlesztették: egyszerre két új típust is piacra dobtak, 60-60 dolláros áron, így megvásárlásuk minden szintis számára szükséges. Míg az eredeti készülék az MS 10/20 vonalat vitte, a kék Monotron Duo a Mono/Poly nevű…..
psymon 2011.11.23 09:32:07
Engem az eredeti Monotron egy mini Kaoss Pad-dal meg egy fülessel remekül elszórakoztat a vonaton hazafelé melóból. :) A MonoTribe meg még inkább! Nyári tábortűz melletti minimál zenélgetésekhez kiválló! :)

De tapasztalatom szerint, egy DJ szettet/ live act-et is elég jól fel lehet velük dobni. A nagyszerűségük az egyszerűségben meg a hordozhatóságban rejlik számomra.
Amíg más bajlódik vele, hogy súlyos rackekben hurcolássza a drága szintijeit, meg kontrollerjeit, amikhez tápot a legritkább esetben, elegendő helyet meg végképp alig talál a DJ-pultban, addig te csak előkapod a Monotront a zsebedből, kábel a keverőbe és már hergeled is a közönséget. :) Bizonyos stílusokban, szituációkban ez bőven elég is és az egyszerű analóg szűrőre általában meglepően jól reagál a nép(i.e. "hands in the air", vicsorít, "húzik", stb. effekteket produkál). :)

Tény, hogy nem "profi" "hangszerek", hanem sokkal inkább játékszerek. De hát a zene is valahol játék, nem? :) Önmagukban kevesek, együtt, illetve más hanszerekkel, laptoppal, CD-vel kiegészítve viszont szerintem jó móka velük a hangcsiholás. És így, hogy egyre bővül a család, lassan egy komplett modulár renszert lehet belőlük építeni "ócsóért". Csak szét kell kapni és összepatchelni őket. :)

Summázva, ízlések és pofonok, de aki szeret csavargatni, eressze el kicsit a fantáziáját és próbálja ki, hogy mit lehet belőle kihozni. Szerintem megéri. :)
A Korg tavasszal bemutatott mini analóg csodagépe most felfedi minden titkát: a cég ugyanis közzétette a hangszer kapcsolási rajzát, szélesre tárva ezzel mindenfajta felhasználói módosítás/fejlesztés előtt a kapukat. Hackerek, crackerek, menjünk ide, és szálljunk be az össznépi…..
Sziasztok! Érthető módon nagyfokú érdeklődés övezte a monotribe-ot megjelenését követően. Először Japánban, majd egyre több egyéb területen indult meg a második generációs KORG hordozható analóg zsebszintetizátor/groovebox-ának árusítása, így hát a nemrég…..
psymon 2011.08.16 19:09:33
@STBlog: Köszi az infót! Résen leszek és figyelem a híreket! :)