Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thrasea

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok tekintetben tacitusi  időket élünk, ebben igaza van Tamás Gáspár Miklósnak. Cicerói és sallustiusi időket élünk. Aki teheti, olvassa ezeket a szerzőket, egyszerre megrendítő és egyúttal vigasztaló olvasmányok. Kétezer év távolából is ismerősek egy olyan kor történetei, amelyben a legfontosabb…..
Tizenkét éves korom óta vagyok megszállottja a Star Warsnak, és túlzás nélkül állíthatom, akkor kezdett megszületni bennem a filmrajongó, amikor kezembe kaparintottam és rongyosra néztem a klasszikus trilógiát. Szeretném azt hinni, hogy Luke Skywalker, Han Solo, Obi-Wan Kenobi, Darth Vader és a…..
Állandó közbeszéd tárgyát képezi, hogy a női munkaerő mennyire alulreprezentált Hollywoodban, hogy a legtöbb álomgyári filmben férfi hősök dominálnak, és a stúdiókat begyöpösödött, konzervatív mogulok irányítják, akik nem hajlandók meghallani az idők szavát. Igen, való igaz, a legtöbb hollywoodi…..
Evickéljünk még egy kicsit Batman legújabb mozgóképes manifesztációjának farvizén! Ezúttal azt a - sokakat élénken foglalkoztató, és a Batmannel kapcsolatos közbeszédet nagyban meghatározó - kérdést fogjuk feszegetni, hogy melyik mainstream Batman-vízió a jobb: Tim Burton stilizált, gótikus…..
Thrasea 2016.03.29 22:37:13
@Alec Cawthorne: @Jegkoko: "Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks." :) Nekem mindenesetre jobban tetszenek az érvekkel alátámasztott vélemények, mint a fenti poszt is.
Ha már a hétvégén cikket közöltünk Tim Burton 1989-es, klasszikus Batman-filmjéről, akkor nem maradhatunk adósak az 1992 és 1995 között négy évadot megért, Emmy-díjjal is kitüntetett, és mai napig erőteljes kultusznak örvendő Batman-rajzfilmsorozattal sem. Már csak azért sem, mert ez a széria…..
Zack Snyder az egyik legnagyobb szélhámos, akit Hollywood az utóbbi tíz évben kitermelt magából. Azt még el is néznénk neki, ha szimplán csak arról volna szó, hogy rendezői képességei limitáltak (nem ő lenne az egyetlen az álomgyári direktorok közül), az viszont már vérlázító cinizmusra vall a…..
Thrasea 2016.03.27 23:00:39
@mojoking77: Az irónia lényege, hogy nem jelölt. Nem is értem, hogy lehet ebből a kritikából (feltéve, hogy elolvastad) mást kiolvasni, mint, hogy az egy ironikus mondat.
Thrasea 2016.03.28 17:41:41
@Gudzilla: Oszt hogy nem sikerült? Így kezdődik a szöveg: "Zack Snyder az egyik legnagyobb szélhámos, akit Hollywood az utóbbi tíz évben kitermelt magából. " És ez csak az ELSŐ mondat volt, ami után jött egy rakás hasonló. De most minden irónia nélkül kérdezem: mit kellett volna még beleírnia Alecnek, ami után a negatív véleménye Snyderről még számodra is világossá vált volna? Mindezek alapján nem biztos, hogy nagyon dicsekedni kéne azzal, hogy nem vetted észre az iróniát abban, hogy "Munkásságának eddigi két csúcspontját talán a Sucker Punch és az Acélember jelenti." Az külön szórakoztató, hogy a jelek szerint teljesen abszurd előfeltevés alapján olvastad (félre) a szöveget (amit különben el tudtál volna kerülni, ha ismernéd a blogot. De persze nem kell ismerned más szöveget innen - de ettől még nagyon mókás látni, hogy mennyire el vagy tévedve).
Amerikai Plán Batman 2016.03.19 18:28:45
Kötve hiszem, hogy létezik olyan húszas-harmincas éveiben járó fiatal, aki valamilyen formában ne találkozott volna Tim Burton 1989-es korszakalkotó képregényfilmjével. A nemes egyszerűséggel csak Batman névre keresztelt mozi szorosan összefonódott a gyermekkorunkkal. Magyarországon épphogy zászlót…..
Thrasea 2016.03.19 19:02:35
Reakciós reflexiók Alibi 2016.03.10 13:25:07
Nem, Kedves Olvasó, ez a kis szösszenet nem ürügyről, nem mentségről és nem a kriminalisztikából ismert bizonyítási nehézségről szól – vajon a terhelt a bűncselekmény elkövetésének pillanatában valóban nem tartózkodott a tetthelyen? –; ez egy nekrológ. Budapest szegényebb lett egy kultikussá vált…..
Thrasea 2016.03.10 22:49:36