Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akere

11 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valakit megkérünk, hogy soroljon miskolci nevezetességeket, a Barlangfürdő minden bizonnyal benne van az első háromban. A méltán híres fürdő az első, és sokáig az egyetlen ilyen látványosság volt Magyarországon, de a mai külső kialakulásáig hosszú út vezetett, mely évszázadokkal ezelőtt…..
Aki sétált mostanság a Felsőruzsin krt. 6. környékén, azt láthatta, hogy a Hőközpont melletti üres, zöld területet bekerítették. A kerítésen a következő papír áll: „Itt hamarosan egy közösségi kert nyílik NEKED!” Mi lehet ez? Kik a kezdeményezők? Ennek jártunk utána. A történet több, mint egy éve…..
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
akere 2016.06.22 07:25:47
@Grabbe: Gondolom, Rickonra nem adna engedélyt a Tűz Istene, ő nem olyan fontos karakter. :P Meg, szerintem azért figyelni fognak a készítők arra, hogy ez a feltámasztósdi csak nagyon indokolt esetben történjen, különben elveszítik a drámát, amit egy-egy karakter halála ad.
akere 2016.06.22 07:53:48
@Leadfoot: Pont ezen gondolkodtam, hogy Sansának ez az "engem senki nem hallgat meg" hisztije elég sok ember életébe került. Mert ha Jonék tudnak kalkulálni a Völgy seregeivel, nyilván másképp csinálják a taktikát, és attól még a lovasokat ugyanúgy be lehetett volna vetni meglepetésből, hiszen Ramsay nem tudta, hogy vannak.
Ramsay halála nekem mondjuk így volt kerek,, valami ilyesmit képzeltem neki. Azért, az a nézés, mikor Jon püföli Ramsay-t, majd ránéz Sansára, aki amolyan "hagyj belőle nekem is" tekintettel visszanéz, már sejttettem, hogy mi is lesz a vége. Lehet, hogy részben Sansa változását is be akarták így mutatni, hiszen az első évadokban még ijedt kislány volt csak, most meg lazán végig nézi, hogy szétszedik Ramsayt a kutyák.

Ahhoz képest, hogy most már nem kedvelem Danyt túlzottan - pedig az első évadban még ő volt a kedvencem! - a sárkányok komolyabb bevetésénél azért mindig kiráz a hideg, már jó értelemben, mert lehet az anyjukat kedvelni, vagy nem kedvelni, de ha van légierőd egy olyan világon, ahol senki másnak, az azért menő. :D
Számos olyan, országos, vagy nemzetközi ismertségre szert tevő hölgy volt a történelem során, akik valamilyen módon Miskolchoz köthetőek. A teljesség igénye nélkül szeretnénk néhányuk portréját bemutatni, elsősorban olyanokét, akik aktívan kötődnek Miskolchoz, hosszabb-rövidebb ideig részt vettek a…..
Miskolcon a rallynak nagy hagyománya van, több neves versenyzővel is büszkélkedhetünk. Most egy amatőr versenyző, Gazdig Péter szemszögéből ismerhetjük meg a miskolci rally világát.   Mikor kerültél be a rallys világba? 2003-ban. Galuska Szabi mondta, hogy van egy haverja, akinek navigálni…..
A Falon I. Mindenki emlékszik, hol hagytuk abba, a véres hóban, ott, Havas fekszik, és az élet szó szerint folyik kifelé belőle, mert megbicskázta Ser Alliser Thorne és áruló bandája, köztük a kretén Olly, aki tulajdonképpen egy óra alatt zárkózott fel Ramsay és Joffrey mellé a sorozat legnagyobb…..
akere 2016.04.27 12:20:17
@Hüpna: Amúgy, a homokkígyók "teleportálására" van magyarázat, csak balfaszul oldotta meg a rendező, vagy az operatőr, nem tudom. Szóval itt olvasható is a levél, amit kapott Dorne Jaime-től: www.makinggameofthrones.com/production-diary/objects-from-dorne
Ebben azt írja, hogy Myrcella meghalt, és Tristant visszaküldi ugyanazzal a hajóval, mert nem egy életbiztosítás neki a Királyvárban maradni. Szóval, Tristan megölése már a dorne-i partoknál történt. Csak, ezt persze az átlag néző honnan is tudhatná, hiszen nem mutatták, mi van a levélben, és Dorne herceg sem mondta el.
akere 2016.04.27 12:39:47
@Gunsmoke: Szerintem nem a nyakláncon múlik, inkább olyan szimbolikus jelenet volt. Egyrészt ráerősített Ser Davos korábbi mondatára, hogy a vörös rébék azért nem papírkutya, másrészt szerintem Melisandre megtörtségét és csalódottságát is hivatott szimbolizálni, hogy akit ő egész eddig messiásnak hitt (Stannis), az nem volt az, majd még korábban látott valamit Jon-ban is, erre ő is meghalt.
akere 2016.04.27 13:23:10
@papierusz: Ez egy jó kérdés, így is, úgy is hibádzik a dolog.
Ki ne szeretné, hogy gyermeke érdeklődést mutasson a szülei hivatása iránt, és később azon a pályán helyezkedjen el? Sokan talán nem tudják, hogyan ösztönözhetik saját maguk is a magántanár vagy pályaválasztási tanácsadás mellett erre gyereküket, vagy mi lenne ennek a helyes mértéke. Most tippek…..
akere 2016.04.24 21:26:14
@MonsoonInfo: Abszolút! Kell, hogy minél szélesebb legyen a gyerek látóköre, hogy el tudja dönteni, mi érdekli.
Miközben a televíziós műsorok számos olyan egzotikus helyszínen folyó játékkal kápráztatják el a nézőket, amelyek köszönő viszonyban sincsenek az élet valós kihívásaival, a Szociopoly színházi társasjátékban a mélyszegénységben élők helyzetével, kihívásaival, döntési helyzeteivel szembesülhetünk.…..
akere 2016.04.20 20:20:12
@Zsuzsi25: Ez sem olyan egyszerű azért, mert a fogamzásgátlás is drága. Most fizettem ki 6800 Ft-ot a gyógyszerre. Igen, három havi adag, ha leosztod, alig több, mint 2200 Ft havonta, de ha egészen minimális pénzből kell megélned, még az is drága. Szóval, a probléma komplexebb, mint aminek látszik.
Sétálok az utcán, előttem egy férfi megy, inge hol betűrve a nadrágjába, hol nem. „Hogy lehet valaki ennyire pacuha!” gondolom magamban. Oldalt, a játszótéren, a gyerekek boldogan lipityókáznak, kicsit arrébb, egy építkezésen a munkások furikkal hordják a sittet. A szép nyári idő egy-kettőre…..
Bizonyára sokan hallottak már arról, hogy újra nyit a miskolci cementgyár, és néhányan talán arról is, hogy ez ellen több zöld civil szervezet, polgármester és magánszemély is tiltakozik, mivel úgy vélik, hogy a kb. 300 új munkahely nem éri meg a város egyébként sem tiszta levegőjének további…..
Mivel hétvégére jó időt ígértek, néhány barátommal azt gondoltuk, elmegyünk egy könnyű kis túrára. Némi keresgélés után rá is leltem a Barátok Útja tanösvényre, mely nem az erdő mélyére, hanem a Barát-hegyen található kertek közé vezet, és a maga 5 km-es hosszúságával, kis szintkülönbségeivel épp…..
Ki hallott már a Batyu-Téka étteremről, miskolci állatmenhelyről, az Utánam Srácok! fesztiválról? Talán nem elegen, pedig ezeket mind miskolci civil szervezetek hozták létre. Ezekre az egyesületekre, alapítványokra az ember hajlamos amolyan háttérben tevékenykedő csoportokként gondolni, ami részben…..
Egyetemista koromban jártam először Lyukóbányán, mikor antropológus hallgatóként kérdőíveztem a területen. Számos régi és új lakóval beszélgettem, köztük nem egy özvegyasszony volt – bányász özvegy, akik sokat meséltek a völgy fénykoráról, és a bányászéletről. Sokuk nem sokkal azután vesztette el…..
Mit Miskolc adhatott A tömeg ereje 2016.02.04 17:01:27
Rég nem mozdult meg akkora tömeg egy ügyért Miskolcon, mint február 3-án, szerdán a Herman Ottó Gimnázium nyílt levelére épülő tiltakozás részeként szervezett tüntetésen. Több ezer ember vonult az utcára a szakadó eső ellenére, hogy kifejezze szolidaritását a pedagógusokkal, és kinyilvánítsa…..
Mikor először látogattam meg Anna barátnőmet az otthonában, Gömörszőlősön, az utazás alatt az első gondolatom az volt, hogy nem is olyan egyszerű ide eljutni, legalábbis busszal. Átszállás Putnokon, várakozás a másik járatra…kissé aggódtam, hogy tudom-e majd, hol kell leszállnom, de Anna…..