Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gulashhollywood

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai posztban egy érdekes időugrást hajtunk végre (amúgy Tarantino módjára, ha már a napokban volt az Oscar-gála), hiszen a múlt héten már olvashattátok Tamás írását arról, miként élte meg az első tíz napot Los Angelesben. A mai poszt arról szól, hogyan jutott el egyáltalán odáig, hogy felmerüljön…..
gulashhollywood 2016.03.03 22:47:42
@Mr Long: Az a baj, hogy sajnos van ok az aggodalomra. Sok államot most elvitt az előválasztásnál. A napokban láttam egy érdekes videót, ahol a riporter Trump programját Hitler propaganda mondataival cserélte ki. Fel sem tűnt az embereknek.
gulashhollywood 2016.03.03 23:28:56
@adg: Igazad is van meg nem is. A retorika az egész megfogalmazásmód, a mondanivaló sokban egyezik egymással. Éppen ez az ami megdöbbentő. Ha nem sokkolod az embereket, sokszor nem veszik észre mi a pálya. Az videóban elhangzott, hogy ezeket nem Trump mondta. Erre a válasz: ha ezeket Hitler mondta, és Trump tőle idézne, akkor is egyetértenék vele. Ez zsákutca.
gulashhollywood 2016.03.03 23:59:29
@adg: Mégis hogyan lehet megállítani egy ilyen őrült folyamatot? Az emberek ingerküszöbe nem eléggé alacsony, kb sokkolni kell őket sokszor, hogy felfigyeljenek egy-egy témára. Rövid videók futnak csak és annak is ütnie kell. Saját tapasztalatból beszélek. Ezt a "műfaji" kötöttséget nehéz kiszolgálni objektív, független és okos videókkal vagy tartalmakkal. Amúgy a fenti ötlet nem rossz. :) Simán bevennék. Mint ezt is: langologitarok.blog.hu/2016/03/03/dave_grohl_nelkul_megy_tovabb_a_foo_fighters?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
A mai poszt előtt annyit el kell mondanom, hogy alapvetően egy fotós beszámolónak indult volna, de aztán kérésemre Tamás írt pár sort is a fényképek mellé. A szöveg így nem hosszú, ugyanakkor mindig érdekesnek találom, hogyan is látja új lakhelyét valaki, aki éppen csak megérkezett. Márpedig mai…..
gulashhollywood 2016.03.03 23:10:25
@retrovírus: Kell a rácsodálkozás is. A megfogalmazás lehet kicsit furcsa volt, de van hol laknom, van mit ennem azért nem olyan huha természetes. Azok akikkel együtt dolgozom nagyon kedvező feltételek mellett biztosítják mindezt. Mert ha alaphangon "kiesel ide" és csak egy repjegyed van akkor úgy indul a dolog, hogy körülbelül 6-7000 dollárod bánja az elején hogy "legyen hol laknod", ha egy nagyobb helyen akarsz lakni mint egy szoba. De alaphangon 700-1200 egy havi bérlet és akkor bazi messze vagy a város belsejétől. A van mit ennem pedig megint csak egy szerencse, mert ugyan mostani számításaim szerint 100-150 dolcsiból kijön 2 heti kajám - ez szendvics alapanyagokból, sok organikus gyümölcsből, vízből és normális mennyiségű sajtból állt most legutóbb -, de alapvetően a napi egy étkezés, amit a hely biztosít napi 15 dollár spórolást jelent. Szóval egy szó mint száz a bejegyzésben a lelkendezés annak szólt, hogy úgy kezdhettem új életet, hogy nem a nullából kell indulnom és jó partnereim vannak hozzá. Ez csak nagyon ritkán adatik meg.
gulashhollywood 2016.03.03 23:15:19
@Tsteinar: Nem hasonlítom össze őket. De újságíróként és hétköznapi emberként az a gyűlölködés, ami a menekültáradat közepette megcsapott sokkolt. 10 nap alatt ennyit láttam, biztos szerencsém volt, hogy csak ennyit. Ez egy szubjektív vélemény.
gulashhollywood 2016.03.03 23:20:35
@Lutriboy: Migránsnak lenni sok mindent jelent. Én is az vagyok. Lehet nem menekülnöm kellett, de itt az vagyok. Elveszem adott esetben valakinek a munkáját. Vagy teremtek egy olyat, ami másnak nem jutott eszébe. De ezért nem tiltakozik senki óriásplakátokon. Mert nem ez számít. Kaptam egy lehetőséget, amit azok akik a határnál álltak nem kaptak. Hosszan írhatnám a véleményemet a menekültkérdésről, de nem teszem, mert nem ez a cél és a bejegyzésnek sem ez volt. 10 nap, élmények. Ennyi nem több nem kevesebb.