Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Setemény

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze rengeteg olyan kiadvány van, ami valami miatt a szívemhez nőtt (legyen az akár csak a kedvenc filmjeimnél), de ezekhez van valami kis anekdóta ami miatt rájuk esett a választás. Nektek vannak ilyenek? ..
A videó végétől eltekintve spoilermentes, de jelzem, hogy hol kell kinyomni, aki nem akarja látni ..
Setemény 2012.08.03 13:34:09
@freddyD: Az eredeti Holtak hajnalában a zombik béna külsejét aláírom. De ahogy algi is mondta, a kezdés nagyon jó, engem meg onnantól elkapott a hangulata, és ez a nyomasztó érzés végigkísért az egész filmen, így engem meggyőzött a film. Az élőhalottak éjszakáját viszont érdemes megnézni(sőt a remake, amit Tom Savini rendezett, is nagyon jól sikerült), mert azzal kezdődött az egész, és az fektette le az alapjait a modern zombifilmeknek. Meg szerintem a társadalom-kritika abban a filmben működik a legjobban. Holtak napja viszont a legszórakoztatóbb darabja a sorozatnak, nagyon újat nem tud mondani, de nem is nagyon akar. A gore viszont elsőosztályúan van megcsinálva benne. Tom Savini kitett magáért. Megkockáztatom, hogy a legjobban kinéző zombik, és gore-jelenetek abban a filmben találhatóak.
Nem, itt most nem a Gyilok Gép-ről beszélek (kuc kuc), hanem egy zseniális Schwajda György : Lúdas Matyi feldolgozásról. Nemrég fedeztem fel újra és nem viccelek, sok részt még mindig kívülről fújok, pedig már biztosan nem hallgattam vagy 15 éve. Gyerekként vallásosan imádta…..
Annyira brutálisan jókat mondanak erről az emberek, hogy muszáj lesz megnéznem. Csak 3 részes egy évad, de egy epizód 90 perces, szóval talán kárpótol ezért. Aki nem tudná, ez a Holmes modern kori feldolgozása a BBC-nek és ezáltal használ mindenféle kütyüt, már ha éppen nem…..
Sosem voltam kifejezetten szeretője az elektronikus zenéknek, de ha valami mellé párosítva van (gondolok itt pl egy Rammsteinra) vagy nem csak sima tuctucból áll, akkor bizony nincs akadálya annak, hogy meghallgassam, megkedveljem. Ha már nemrég szóba jött a nosztalgia a Blur…..
Setemény 2012.05.20 07:08:28
@Lapn'Look: Én ismerem őket. A Max Payne 2 óta figyelem őket. Az Alan Wake-es zenék egytől-egyig mesterművek.
Mint lelkes comment:com olvasó, kicsit meghökkentett egy mai bejegyzés, amely borzasztó nagy égés.Történt ugyanis, hogy egy Universal Channel című csatorna küldött a comment:com médiablognak egy tájékoztatást (amit ők naívan átvettek), hogy ma este leadják a "Föld…..
Tavaly felfigyeltem, hogy a metró aluljárójában meglehetősen hálivúdi kinézető poszter virít, aztán sokadik nézésre vettem csak észre, hogy ez bizony egy magyar alkotás reklámja. Önmagában érdekesnek tűnt, mert már ebben is különbözött úgy az átlag magyar filmektől.…..
Látva a virágárusoknál a sok giccses plüsszart, csak most döbbentem rá, hogy itt a május és itt az érettségi. Ilyenkor mindig hálát adok, hogy ezen már szerencsére túl vagyok, mert bizony nem kívánom vissza azokat a hónapokat.Gyakorlatilag azt kell mondjam, úgy…..
Hetek óta példásan ment a Duna TV-n minden pénteken a nagyszerű “Élet a Marson” című sorozat, erre az előbb a port.hu-n véletlenül észrevettem, hogy nagy francokat. Egy hét kimarad... Mi jön helyette? “XVI. Benedek pápa keresztútja a Colosseumból”... Engem ez…..
Setemény 2011.04.25 15:59:13
@buster96: Ezzel megfogtál... talán, hogy kitöltsék a műsoridőt, nem tudom. Ez valóban logikátlan, fentebbi hozzászólásom is inkább amiatt született, mert véleményem szerint felesleges ekkora feneket keríteni egy ilyen apró, ráadásul ritka dolognak.
Setemény 2011.04.28 22:41:00
@Nialis: Teljesen jogos, és nem bántasz meg, rám nézve szégyen az, hogy ez előfordult, főleg úgy, hogy tavaly tettem 5-ös emelt magyar érettségit. A poént vettem, és köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. :D
Vannak emberek, amelyek néha reménytelen esetek. Az Xpress nevű dvd online boltnál lehet filmeke kommentárokat leadni és garázdálkodik egy (pár) troll, amelynél az ember a fejét fogja. Nem is troll a legmegfelelőbb szó, hiszen egy igazi troll tudja, hogy ő hülyeséget csinál és…..
Setemény 2011.03.27 20:51:19
@algi: Igyekszem. Annyit korrigálnék, hogy talán nem ennyire szélsőséges a véleményem, de nem mondhatnám, hogy túlságosan ki lennék békülve a liberalizmussal.
Setemény 2011.03.27 23:07:47
@algi: Értem, hogy mire gondolsz, és ezen sajnos nincs mit csodálkozni...
Nagy megvetéssel néztem eddig ezekre az igénytelen papírtasakos DVD-kre, mert részben ezek is felelősek azért, hogy a magyar DVD piac mára vegetál és a lassú halál felé tart. De úgy voltam vele, hogy a fene egye meg, most már érdekel is, miféle kiadványok lehetnek ezek, ahol…..
Setemény 2011.03.15 13:07:11
@Dj G@ben: Hát bizony, mondjuk nekem a kedvenc alakítása a Candyman című filmben volt, amit minden horrorkedvelőnek szívből ajánlok.
Úgy terveztem, hogy megnézem az e héten premierkedő "Rítust", de ma munkahelyemen végigböngészve a beszámolókat, úgy gondoltam, hogy inkább mégis kihagyom. Az, hogy szinte mindenhol rossz fogadtatása volt, még nem is volna visszatartó erő (anno a Légiót is megnéztem,…..
Setemény 2011.03.13 23:05:52
@algi: Az első alkalom egy hirtelen elhatározás volt, szal csak leültem és megnéztem. A film közben van két szünet, akkor érdemes max. egy pár perces szünetet tartani (wc, cigi stb). De nem igazán szabad otthagyni. A második alkalommal barátnőmmel is meg akartam nézetni, mivel a Werckmeister harmóniák nagyon tetszett neki, de csak (megjegyzem hősiesen) négy órát bírt. Nem emlékszem, hogy különösen bekészítettem volna a dolgokat, szóval szerintem, csak szánj rá egy "kis" időt és nézd meg, ha teheted.
Setemény 2011.03.14 00:17:20
@algi: Ez így igaz, viszont a mozikban is két szünettel vetítik, ugyanezen okból. De viszont magába filmbe is bekerült kétszer (pont lemezváltáskor jön elő) a "szünet" felirat, tehát Tarr technikai okok miatt tette bele a két szünetet.
Megkeresett a PTE könyvtárának online tartalmáért felelős embere, hogy feltenné a digitális tartalmakhoz a Gyilok Gépet (mindez az olvasásnépszerűsítés jegyében). Természetesen nagyon örültem ennek és már kinn is van az oldalon, más hanganyagokkal együtt. Sőt még egy nagyon…..
Mint köztudott az Indexvideónak hála magyar filmeket lehet INGYEN megnézni és ha már van erre lehetőség, éljünk is vele. Főleg, ha a film még jó is. Egyik kedvenc magyar filmem (A Kontroll mellett) a "Tesó" című film, amelynek 2 DVD-s kiadása is megvan és komolyan…..
Kevés dologtól paráztam még úgy az életemben, mint az érettségitől. Sosem voltam valami jó tanuló, de ez leginkább annak volt köszönhető, hogy ami nem érdekelt, azt nagyon felületesen tanultam csak meg. Persze voltak tárgyak, amelyekhez szimplán tök hülye voltam, mint pl a…..
Rossz PC játékok sorozat OFF 2010.11.23 10:26:00
Most mint magánember szeretnék panaszkodni egy sort...  Megpróbáltam megoldani magam a problémát, de eddig nem sikerült kikerülnöm ezt a hibaüzenetet. Interneten rákeresve, elég elterjedt ez a szarság.Ha van valakinek értelmes ötlete, köszönettel elfogadnomUI: Kompatibilis…..
Setemény 2010.11.23 12:08:17
@ricsaka666: A Gears of War-hoz csak le kell szedned egy patch-et és működni fog. Ez a microsoft baromsága volt anno és sok gáz volt vele.

Freddy: Ha Panzers nem fut, mert nincs hozzá megfelelő patch, az sajnos nem a készítők hibája, mivel a Stormregion sajnos már évek óta nem létezik...
Új sorozatot indítanék, ahol felsorolom a kedvenc akármilyeimet. DVD gyűjteményemet látva feltűnhetett nektek, hogy bizony aktívan fogyasztom a horror műfajt is, úgyhogy nem feltétlenül sorrendben, de íme kedvenc horrorfilmjeim: 1. Texas Chainsaw Massacre (Remake): Ez az…..
Setemény 2010.11.14 00:51:18
@Clois: Az ördögűző most jelent meg hiper-szuper DVD-kiadásban. Ha látatlanban nem szeretnél ennyit kiadni érte, akkor egy kölcsönzést javaslok, de szerintem nem csalódnál. Az It már sajnos joglejárt, így azt csak kölcsönözheted, sajnos vaterán és teszveszen se láttam most. Talán máshol még lehet, járj nyitott szemmel. Ja és szerintem, ne maradj a Falunál...:) Shyamalannak szerintem csak két jó filmje van: Hatodik érzék, Jelek, a többi filmje...hát... Bár ez az én véleményem.

A Ragyogás szerintem igenis nagyon jó film, bár tényleg nem egy hatalmas horror. Szerintem az volt a baj, hogy úgy ültetek le, hogy majd nagyon félelmetes lesz meg ilyenek. Az meg hidegen hagy, hogy King mit gondolt róla. Számonkérte egy művészen azt, hogy kreatív mert lenni. Oké tudom, hogy könyvfeldolgozás, de Kubrick nem volt egyszerű eset. :)
Setemény 2010.11.14 12:29:53
@algi: :D

@Clois: Érdemes csemegézgetni a horror műfajban. Rengeteg kiváló alkotás született az évtizedek során (és rengeteg hulladék). Mellesleg én se csak horrort nézek. Kedvenc filmem a Werckmeister harmóniák. :)

Egyébként erre a Kubrick-King kapcsolatra visszatérve. Érdekes, hogy nagyjából ezzel egy időben, a Szovjetunióban forgatott egy bizonyos Tarkovszkij-Lem páros. A dolog pikantériája az, hogy az addig baráti kapcsolatot ápoló rendező és író a forgatáson összeveszett, nagyjából hasonló okok miatt. Megjegyzem maga a film zseniális mestermű, amelyet az amerikaiak remake-eltek (milyen meglepő). A remake amúgy teljesen korrekt. Amúgy ti nem vagytok rosszul ettől a remake-áradattól? Értem itt a régi filmek remakejeit, vagy a remek európai, ázsiai filmek (szinte mindig pocsék) remakejeit.
Setemény 2010.11.16 13:00:20
@dreamZ: Az Ideglelés első megtekintésre nem volt rossz, de én másodjára kifejezetten untam. A második rész, háát... A rettegés háza szintén egyszer-nézős. De ez az én véleményem. A Drag me to hell egész jó, bár a Gonosz halott szerintem jobb. :)
A tett helyszíne, a csodálatos és nem klímás 173E busz. Felszállásom után ellenőr trió egyből razziázik, amikor fennakadnak két (...)csán. Azon fajtából valók, akik felületességüket büszkén közszemlére teszik és gyanítom 40 évesen egyedül fog majd dekkolni, mert…..
Tudom, hogy ennek nem szabadna itt lennie, mert Wii játék, de valaki mondja már meg, hogy mi az isten folyik itt? Köszönöm a beküldőnek, aki érthető okokból anonim akart maradni :D ..
+++SPOILER+++Ezt is megéltük. Nincs többé pittyegő óra, nincs többé "immunitás for everyone", soha többé "dammit". Legalábbis egy tv-sorozat keretében nem. Imádtam ezt asorozatot, az első 5 évadot ahogy illik tv-n izgultam végig hétről hétre. Főleg az első 3…..
+++Spoileres+++ Anno az első évadot csak amiatt néztem meg, mert hatott rám a promó. Hűha, ez biztos jó lesz. Heti egyszer néztem a tv-ben, függő nem voltam, de azért lekötött. A második évad első epizódjának első 5 perce lehetett az, amire azt mondtam, hogy…..
Valahol azért van egy határ... Soundtrack:Carl Douglas - Kung-Fu fighting Na jól van...Múltkor 2,5 óra kellett, hogy privátból publikus videó legyen, most elég volt 8 perc?Mi a ...? Na mindegy, akkor itt van előbb...18:55 20:51 helyett. ..