Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hutyutyuty

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Hutyutyuty 2016.10.05 13:01:39
@Attilajukkaja: Húha, itt most több ponton erősen félreértettél:

"Nem is ot rajongom korbe, hanem az eszmet, amit kepviselt. Tenyleg olyan nehez ezt megerteni?"

Teljes mértékben értem, pont erről beszélek én is, hogy számomra épp az eszmeiségben van kivetni való, amit képviselt. Konkrétan például ilyen a szenvedés pozitív fogalomként való kezelése.

"Ki mondta neked, hogy TA-nak imponalt a szenvedes? Ezt honnan veszed??????"

Sehonnan. Ilyet én egyáltalán nem írtam. :)

"Az elet reszenek tekintette es Jezus szenvedeseit latta benne viszont. Hogy ez mennyire elfogadhato egy nem katolikus ember szamara, az mas kerdes. Viszont TA-t ugy beallitani, mint aki elvezte a szenvedest es direkt embereket kinzott, egy nagyon rosszindulatu es eroltetett interpretacio. Abszolut felreertelemzese a tevekenysegenek."

Valóban az volna, ha ezt írtam volna, de nem történt ilyen. Ezt visszautasítom, és kérlek olvasd el akkor újra, amit írtam, mert nagyon nem erről szól! Amire te magad is utalsz, az eszmeiségben, amit képviselt, abban van a szenvedésnek (szakrális okokra visszavezetve) kitüntetett, felmagasztalt szerepe. TA pedig ezt kőkeményen képviselte. Ez az, ami számomra semmilyen szinten nem fér össze a szeretet fogalmával. Ennyi.

""a szeretet és a szenvedés elvárása számomra logikailag abszolút ellentmondásos."
Talan mert nem vagy katolikus (amugy en sem!)."

Nem vagyok katolikus, ez igaz. De megfordítanám: talán pont azrt nem, mert erős ellentmondásokat vélek benne fölfedezni (pl. ezt.). Ezt meg lehet persze ugrani a nagybetűs hittel, de attól még objektíve ugyanolyan logikátlan és ellentmondásos marad.

"Igaz, az eszmek megitelese mindig szubjektiv es ki kell, hogy alljak az ido probajat. En ugy erzem, hogy barmennyire is voltak az altalunk targyalt ket embernek negativumai az eleteben, a szeretet es a beke eszmejet kepviseltek.
Es en ezzel tovabbra is azonosulok. Szentte en sem avattam volna oket, de annak is volt egy nyilvanvalo politikai uzenete a vilag szamara, amit szinten megertek."

Ez ugyanaz a pont. Szerintem pedig nem lehet hitelesen képviselni a szenvedést ilyen formában a szeretet jegyében, és nagyon nem tudok azonosulni ezzel a nézettel. Erre számomra a szakralitás sem megfelelő és elfogadható érv. Ez az amiben nem értünk egyet alapvetően, de hát ilyen előfordul.

Abban pedig nincs vita köztünk, hogy igen, az eszmék helyessége időtől, tértől és kultúrától függően változik. De attól még egyéni szinten létezhet ezekről legitim, alternatív vélemény. Az idő próbáját, meg hogy épp mi állja ki, az is jó kérdés. Most épp ezek a nézetek. De hogy hogy fog a világ hozzáállni ugyanezekhez a történelmi figurákhoz és az általuk képviselt eszmékhez mondjuk 1000 év múlva, azt nem tudhatjuk.
Hutyutyuty 2016.10.05 15:23:16
@Attilajukkaja: Kezd nehéz lenni ez a téma, nagyon félreértjük egymást, és elbeszélünk egymás mellett. Megpróbálok azért tisztázni néhány dolgot, hátha kitisztul kicsit a kép. (Ami nem ingem azt nem veszem magamra, bocsi, akkor azt a részt akkor én értettem félre, azt hittem nekem szól.)

"Ha valaki ezt emeli ki az eletmuvebol, es elfelejtkezik minden masrol, akkor legyen! Nem kotelezo ot tisztelni."

Tényleg nem akartam ennél a pontnál leragadni, sem kiemelni az életművéből. Úgy érzem, ezt épp, hogy te erőlteted továbbra is. Egy szimpla ellenpélda volt az eszme feddhetetlenségére, nem gondoltam, hogy további magyarázatra szorul, és ilyen örvényt okoz, nem ez volt a célom vele.

"Kar, hogy azt hiszed, TA elete errol szolt. :o("

Ez viszont biztos nekem szól, és egyáltalán nem értem. Nem gondolom, és nem is állítom, hogy erről szólt volna az élete. Megpróbált jót cselekedni a saját hitrendszere alapján. Ez a hitrendszer, melyben elsősorban a saját istenképét szolgálja (és nem az embereket), sok pontban - etikailag is - megkérdőjelezhető. Ennek következtében embereken segített, de egyben szenvedni is hagyta őket. Pro és kontra erkölcsi érvek, semmi extra. Nem gondoltam, hogy ragozódni fog.

"Ezt irtad TA-val kapcsolatban: "És ha egy felsőbbrendű lényről azt állítják (ha jól tudom, a katolicizmusban ez a nézet él), hogy szereti az embert, de ugyanakkor elvárja tőle (immponál neki?), hogy szenvedjen... EZ MI???!!!"
Erre reagaltam."

Ilyet valóban írtam, de ezek szerint akkor még mindig félreérted. Nem állítom benne sehol, hogy TA-nak imponált volna a szenvedés. Egy olyan hitrendszert fogadott el, melyben a Legfelsőbb lénynek imponál az ember szenvedése. Úgy lehet neki kedveskedni, ha megtartóztatod magad, megvonod magadtól a természetes vágyaidból vakadó élvezeteket, a kínjaid enyhítését, vagy épp másképpen sanyargatod magad. Ennek az ég világon semmi köze TA-hoz, ez a katolicizmus eszmerendszerének egyik ellentmondásáról szól csupán.
Hutyutyuty 2016.10.05 17:11:43
@Attilajukkaja: No, akkor nagyjából dűlőre jutottunk amiben csak lehet, a legtöbb dologban egyet is értünk, vagy legalábbis megértjük egymást. Én sem ragozom tovább, és szntén köszönöm a jó kis eszmecserét! :)
Ha nem akarunk egyéb fogamzásgátló módszert használni, vagy éppen nincs kéznél semmi, mert nem úgy készültünk, a megszakításos szex általában működik - ami meglepő, hogy statisztikák szerint az interruptus a terhesség megelőzése szempontjából körülbelül olyan biztonságos, mint az óvszer: 17/18%-os…..
Hutyutyuty 2016.07.05 10:30:55
@skarlát betű: Van humán faktor a tablettánál is, de ott a nőnek ez nem bizalmi kérdés, a megszaktás viszont igen.
Hutyutyuty 2016.07.05 10:39:09
@skarlát betű: qwertzu és Tildy(UK) is írták. Remetee meg akkor esett teherbe az írottak alapján, amikor nem húzták ki időben.
Több helyen olvastam már, hogy van, akit a pornó látványa elégedetlenebbé tesz önmagával vagy a partnerével, esetleg egyszerre történik mind a két hatás, ettől aztán a normális szex egyre ritkább lesz: a pornókedvelő félnek túlzottak, irreálisak az elvárásai, vagy, ha ez nincs is így, a pornót…..
Hutyutyuty 2016.05.23 14:49:26
@Αphelion: Hmm... Kicsit bizonytalan vagyok, de ha jól értem, valahol ugyanarról beszélünk. Nem olyan tisztán elválasztható a kettő. Valahol ezt olvastam a női magazinok felépítéséről:

50% - Tanuld meg elfogadni magad olyannak, amilyen vagy!
50% - Hogyan adj le 1 hét alatt 15 kilót?

Szóval nyilván nem fekete-fehér a dolog. Persze, másoknak is és magunknak is akarunk tetszeni, meg akarunk felelni valamennyire. A lényeg, hogy milyen arányban, és milyen elvek mentén.

Szerintem VB egy olyan világképnek akar megfelelni, ami valójában nem igazán van a hasznára, hiszen erősíti (ha nem generálja) a félelmét a természetes és elkerülhetetlen öregedéstől meg az 40 feletti életkorral járó dologtól. Nem azt mondom, hogy ezek jó dolgok, de mivel nem igazán tudunk vele mit kezdeni, szerintem jobb megoldás ezeket valamilyen szinten magunk és mások számára is elfogadni. És ha mások is így tesznek a környezetünkben, egyből nem kell, hogy 30-40 évesen már a sírunkat kezdjük ásni attól való félelmünkben és bánatunkban, hogy csúnyák vagyunk.

Ő viszont ragaszkodik szépség általi maximumot meghatározó ideához, ahol a külső elvárásoknak való megfelelés van erősen túlsúlyban, és aszerint korlátozza (jelenleg) gondolatban a saját életének a lehetőségeit egy ponton túl. És ezektől a korlátoktól fél. Szerintem ez pont az az Y elvárás, ami leginkább számára nem előnyös.
Hutyutyuty 2016.05.23 18:56:54
@Αphelion: Közeledik az álláspontunk, úgy érzem. :)
Én is igyekszem minél tovább fiatalnak maradni, mint szerintem mindenki. Erre vannak is praktikák, életviteli, táplálkozási megoldások, a smink már megosztóbb, a plasztika még inkább. (Láttatok mostanában fényképet Priscilla Presleyről? Áááááááá!)

De megállítani egyelőre nem tudja az ember, és ilyen mértékben belenyúlni a természetbe, nem tudom jó-e egyáltalán, még ha esetleg lehetséges is. Ezért érdemes nem pánikba esni tőle, és nem magunk alatt vágni a fát azzal, hogy szükségtelen határokat szabunk még ezen belül is saját magunk számára külső társadalmi nyomás hatására.

Vámpírbella valahol elrettentő példaként írta:

"ahogy az idosebb csaladtagjaimat latom, szornyu dolgokat kovetnek el sex teren. oreg nagybacsik istenitenek olyan csunya noket, akik a tehen kategoriaba tartoznak, elkepzelni sem tudom, hogy birjak megdugni oket. rettenetesen csunyak!hogy abban mi az elvezet, hat fogalmam sincs."

Szerintem ebből épp, hogy erőt lehet meríteni, mert ez bizonyítja, hogy nem a szépség - különösen nem az aktuális médiadivat szerinti szépség - az egyedüli meghatározója a kívánatosságnak. Pont ezért sokkal több embernek van lehetősége örömteli, akár szexben gazdag évekre akkor is, amikor már nem 20 éves külsővel rendelkezik. És nem sajnálni vagy elítélni azt, aki örömét leli egy mások által csúnyának vélt emberben, hiszen talán ettől ő sokkal jobban élvezi az életét 50 évesen, mint aki 20 évesen meg éppen ezen parázik.
Hutyutyuty 2016.05.24 09:24:38
@vampirbella: Neked estem volna? Szó sincs rróla. Csak kíváncsivá tettél, és ilyenkor kérdezek. Esetleg belekötök dolgokba, és elmondom a véleményemet. Pont ezért vagyunk itt! :)

Nem is feltételeztem, hogy éhezteted magad. És azzal a világon semmi gond, hogy amennyire tudod, a legszebb éveidet próbálod konzerválni. Nagyon sokan ezt tesszük (sok szempontból én is), én is próbálunk olyan sokáig fiatalok maradni, amíg csak tudunk. Szerintem ezzel önmagában semmi baj nincs. Azzal sincs, hogy az ember igyekszik egészségesen, és az adottságaihoz képest szépnek megtartania magát. De a külsőség nagyon nem minden.

És az is változó, hogy mi a szép. Én például nem értem ezt a mesztelencsiga mániát, hogy még a férfiak is borotválják magukat mindenhol, még a mellkasukat is. Sose volt például bajom a fanszőrzettel sem. Persze lehet vele játszani, formára borotválni vagy lenyírni, én mindenhogy szeretem. És nem tudom, minek kéne történnie, hogy leborotváljam a mellkasomat. Pedig olyan vélemény is bőven akad mostanában, hogy aki férfi létére szőrösen hagyja a mellkasát, az igénytelen. Meg pl. vannak országok, ahol a kövéreket szeretik. Vagy a kopasz nőket. És egy csomó más jellegű szépségideál is van.

Tehát lényegében nem azzal van a baj, hogy próblod konzerválni a szépségedet, mert neked ennek könnyű megfelelni. Örülj neki, hogy ilyen helyzetben vagy, nem csúnyának születtél, nem vagy hízásra nagyon hajlamos stb. Különösen nőként itt szépen és karcsún könnyebb dolgod lesz. Élj a lehetőségeiddel, de ne a lehetetlent kergesd! Törekedj egy egészséges szintre. Tudom, nem hánytatod magad, vagy ilyesmi, nem is erre gondolok. De ennyire félni az elkerülhetetlentől, az sem egészséges dolog. Ha kicsit jobban körülnézel - nem csak a médiában, vagy a közvetlen környezetedben - megláthatod, hogy mennyi más nézőpont van, és mennyi lehetőség 30-40-50 év fölött még bőven. Amit a média meg a pornófilmek vetítenek, és amikez most kézzel-lábbal ragaszkodsz, mert most még ez neked könnyű, az egy nagyon szűk látókörű nézőpont, és nagyon szélsősées is. Ha nem próbálod meg máshonnan IS nézni a dolgokat, tényleg a saját vermedet ásod meg a félelmeidből. Persze ez is csak egy vélemény, és remélem nem lesz igazam, és sokáig jól fogod majd érezni magad a bőrödben.

Két aljas megjegyzést azért még hozzáfűznék: Neked itt most könnyű megfelelni ennek, mert szép és fiatal vagy. De ebben nagy mázlid is van. Viszont nem mindenki ilyen szerencsés. Abban pedig neked is van felelősséged, hogy erősíted-e azt a világnézetet, ahol a szépség és fiatalság ekkora előnyt jelent, és egyben félelmet kelt a folytatástól, ami nekd se jó, hiszen godolom nem a kedvenc hobbid, hogy félsz ettől.

A másik, hogy persze jól esik az, ha az ember nincs egyedül, és van aki mellé áll. De nem mindig az tesz veled jót, aki egyetért. Néha az segít az embernek a legtöbbet, ha megmondják neki, hogy lóf@sz a seggébe.

Persze lehet, hogy most pont nem így van, és csak hülyeségeket beszélek, de lehet, hogy nem, és egy kis gondolkodást talán megér a dolog.:)
A napokban szavazta meg a francia Parlament, hogy skandináv példát követve a jövőben ők is a prostituáltak fizető vendégeit fogják büntetni, nem a hivatásos szexmunkásokat. A svédek már 1999 óta így tesznek, a prostitúció csökkent is, de persze attól messze van, hogy megszűnt volna. Amíg a világ…..
Alibanya jegyzetel Breaking News 2016.04.07 14:07:18
http://www.mirror.co.uk/tech/sex-gone-within-30-years-7642207?ICID=FB_mirror_main Nagyon sok rossz hír kering a világban, vannak itt országok atombombával, meg van, ahol törvényt hoztak, hogy nem lehet az utcán fészbukozni, na de ez, ez tényleg feldolgozhatatlan: Rettenetes jövő előtt állunk! A…..
Hutyutyuty 2016.04.13 10:23:24
@FemmeFatal: A SexQ bennem is pont felmerült, hogy az vajon hol van? Mert azért - ha van is köze hozzá - az EQ alá begyűrni a szexet kicsit erős szerintem.

Amúgy ha a Szexuális Intelligenciára rákeresel, van egy csomó hivatkozás. SI és SQ rövidítés alatt is fut. Még teszt is van.

Natessék, SQ-ból már kettő is van. Mondom én, hogy osztódik! :)
Hutyutyuty 2016.04.13 10:26:33
@FemmeFatal: Az FF cukorka engem is kezd érdekelni. Elképzeltem magam előtt egy izzadt, kócos cukorkát. :))))
Hutyutyuty 2016.04.14 13:28:27
@csevely: "De , a világ leggusztább dolga, merthogy árasztja magából a feromonokat és annyira , de annyira cukifalatok:)))))) Attól már csak a tavasszal rügyező mellbimbók az igazán csábítóbbak! És mindet megszagolni, megkóstolni, megsimizni. . . . "

Na ezt szépen leírtad! Nagy LÁJK!
Olykor olybá tűnik, mintha minden kislányt és nőt permanensen zaklatnának. Mintha ennek elkerülésére nem lennének módszerek. Van, akit durván, fizikailag is molesztálnak, van, akit "csak" paskolgatnak, fogdosnak, van, aki a szóbeli változatnál többet nem tapasztalt. Néha úgy tűnik, hogy az összes…..
Hutyutyuty 2016.04.01 21:59:41
@skarlát betű: Több olyan élményem volt már, hogy nem tudtam hova tenni bizonyos emberek viselkedését, egyes mondatait. Akárhogy törtem a fejem, sötétben tapogatóztam, mi állhat a háttérben. Aztán belépett a terembe egy igazi nő, és viccen kívül 10 mp alatt felmérte, hogy kinek kivel van viszonya, ami mindent megmagyarázott. Mindezt abból, ahogy egymásra néztek. Jó, hogy ez nem egyetemes női képesség, de férfiaknál még ilyet nem láttam.
Hutyutyuty 2016.04.13 12:17:05
@Kulics: Örülök, hogy tetszik! Szerintem is tök jópofa. Ritka az ilyen ötletes agressziómentes kandikamera.
Tagadhatatlan, hogy ma már egyre elfogadottabb két nő egymás iránti szexuális vonzalmának ábrázolása - ami azt illeti, egy valamirevaló sorozat már szinte meg sem lehet egy véletlen elcsattanó női csókolózás nélkül. A trend elérte Magyarországot is: a Csak színház és más…..
Hutyutyuty 2016.03.08 23:24:19
@VivienChristin: Valahogy kihúzta eddig. Nem tudom, teszteli-e magát időnként vagy sem. Lehet, hogy lappang benne valami, de ezzel az életvitellel simán lehetne föld alatt már 20-30 éve. Azzal is szerencséje van, hogy még él.
Hutyutyuty 2016.03.08 23:28:26
@VivienChristin: Poénkodsz a nevemmel? Ejnye, kis csintalan! ;)
Hutyutyuty 2016.03.09 16:19:55
@VivienChristin: Hát ezt csak te tudhatod. Talán mert egy csintalan nő(?)személy vagy?