Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marosi László

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyereknevelésnek sok csínja-bínja, praktikája van, számos módszer létezik arra, hogy a gyereket lebeszéljük valamiről vagy rábeszéljük valamire. Néha azonban a legmodernebb pszichológiai tudás is csődöt mond, a cérna elszakad, és jön az "ősi módszerek" valamelyike: a szülő elkezd prédikálni,…..
Marosi László 2016.03.04 22:56:50
@Munyi cica:

Még egy kis kifejtés:
Az általam említett állatos példát vizsgáljuk meg. Annyit szögezzünk le, hogy senkit sem ítélek el azért, mert húst eszik, vagy bőrövet hord, ezt csinálják/csinálták a szüleink és az ő szüleik is, az egész emberiség számára ez a természetes. A lényeg, hogy most észérveket szeretnék leírni.

Szóval a kérdések:
Előre visz ez engem az életben, az egészségemet szolgálja?
Lehet, hogy jóllakom állati eredetű táplálékkal, de a túlzott fehérjebevitel elsavasítja a szervezetet, ami rákhoz vezet. Az a rengeteg állati zsír, amit magunkhoz veszünk, emeli az LDL koleszterinszintünket, lerakódik az érfalakon, majd magas vérnyomás, szívinkfarktus áldozatai leszünk. Érdemes egyébként megfigyelni, hogy Magyarországon hányan szenvednek ilyen betegségekben. A legnagyobb hidegzuhany viszont, hogy a WHO kutatása szerint Magyarországon minden 4. ember elhízott, ezzel kivívva az ez európai első helyezést, szorosan loholva Amerika nyakában. Mire vannak a statisztikák? Hogy következtetéseket vonjunk le belőlük. Mi a következtetés? Hogy valamit nagyon nagyon nem csinálunk jól. Mitől hízik el főként az ember? A rossz táplálkozás (melyhez rosszabb esetben kevés testmozgás társul) következtében. Ha egy egész országra ilyen súlyos átlag jön ki, az azt jelenti, hogy az általános táplálkozási szokásainkban keresendő a hiba: rengeteg cukor, tojás, tej, hús, sajt.. Milyenek a jó magyar ételek? Zsírosak, húsosak, fűszeresek, a süteményeket pedig több száz gramm cukorral készítjük. Tehát kijelenthetjük, hogy a mi fejlődésünket ez nem szolgálja.

Milyen hatással van ez a környezetre, Földünkre?
Vajon milyen hatással van egy tehénre, hogy egy éven keresztül ellésben tartja egy teljesen más faj egy szűk ketrecben csak azért, hogy megihassa a tejét?
Milyen hatással van a marhára, hogy kivéreztetik? A disznóra, hogy levágják? Milyen hatással van ez a családjukra? (Igen, az állatoknak is van családjuk.) Miben különbözik egy cuki háziállatnak tartott kutyus egy bocitól? Az előző hozzászólásomban leírtam a nagyipari állattartós példát, az szerintem kellőképp szemlélteti a környezetre gyakorolt hatást. Tisztában vannak az emberek azzal, hogy közel száz faj halt ki, a legtöbbjük miattunk? Felfogják, hogy ez mit jelent? ELTŰNT, NINCS TÖBBÉ. Szégyenteljes. Milyen jogon tesszük meg mi emberek mindezt? A Föld nem a miénk, bármennyire is hisszük magunkat az evolúció csúcsának.
Marosi László 2016.03.04 23:01:00
@Munyi cica:

De persze az állat kérdés csak a jéghegy legalja, az emberiség összes kultúráját alapjaiban kellene megváltoztatni, és újra felépíteni egy sokkal tudatosabb felfogással. Az összes függőség, beleértve a szexualitás, külső megjelenés (saját magunkról alkotott képünk, oktatás, egymáshoz való viszonyulásunk, ezek mind-mind reformálásra szorulnak.