Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andlaca

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik ismert sportújság hétközi főcímét imitálva már minden kételyre fény derült: idehaza szenvedett vereséget a HSC Csíkszereda a szezon egyik legfontosabb mérkőzésén. Óriási embertömeg, felfokozott hangulat és az végletekig feszült izmok - hatalmas tétje volt a ma esti…..
andlaca 2013.02.23 10:26:05
@SzekelyL.: Azt hiszem, nem egy meccset neztunk.Szerintem a Brasso tegnap jobb volt, taktikusabb es eredmenyesebb is.Ugy vedekeztek, ahogy mi(szurkolok) az utobbi idoben csak szeretnenk,es ugy tunik, a legiosaik is jobbak, mert ok tenyleg viszik a csapatot. Hol voltunk mi jobbak, ha a sok emberelonybol 1 golt lottunk, ha a sok lovesnek legalabb a fele kapura dobott (nem lott) korong volt, ha a vedoink egy csomoszor eladtak a korongot, ha az ellenfel mintha konyvbol olvasta volna a tamadasepiteseket? Nem kell busulni, az esely meg megvan, de nem lehetunk annyira elfogultak, hogy ne lassuk be:tegnap nem mi voltunk a jobbak.
Az innen eligazolt jatekosok meg miert lennenek hazaarulok? Ok is a piacrol elnek, tehat termeszetes, hogy oda mennek, ahol jobban megfizetik es tobb elismerest kapnak.Vagy a most (ujra) nalunk jatszo Adorjan nem ezt tette egesz karrierje alatt?
Jo lenne legalabb a szurkoloknak leszallni a magas lorol(ha mar a vezetoseg nem akar) es elismerni, hogy ilyen jatekkal nem erdemeljuk meg a MOL PO-t.Nem lehetunk annyira elfogultak, hogy ne vegyuk eszre egyes jatekosok lanyha hozzaallasat, vagy forman kivuliseget.Tegnap is voltak olyan teljesitmenyek, ami esetleg amator szinten eleg lehet,de ezen a szinten edeskeves.Nincs amiert neveket irni, aki nezte (es latta is), az tudja kikrol van szo.
Azert a hatralevo 2 meccset nyerjuk meg, ott meg barmi lehet, ugyhogy HAJRA SZEREDA!!!
Es grat. a Brassonak a tegnapi jatekert, szurkoloinak pedig a szurkolasert.
andlaca 2013.02.23 11:34:30
@SzekelyL.: Termeszetesen hiszek a statisztikanak, mely a kapuralovesek kozott tartja szamon a kapura dobott, vagy kapura csorgo korongokat is.Mondom, szamszeruleg ment, mehetett annyi korong kapura, de ezek kozul kb.fele volt loves.Rengeteg volt viszont a nagyereju, de kaput el nem talalo bomba, meg jo, hogy a palank kibirta.
Es tevedsz baratom. Kb.42 eve jarok meccsre, ezalatt vegig csak es csakis Szeredanak szurkoltam,barhogy is hivtak a csapatot, vagy csapatokat- mert volt ido, mikor 3 is volt-, ezen a jovoben sem kivanok valtoztatni, amig jegkorong vagy barmilyen egyeb sport fog letezni Szeredaban.
Vagy szamodra mindenki Brassoi szurkolo,aki maskepp latja a dolgokat?
A ma esti meccs előzetese IDE kattintva olvasható...
andlaca 2013.01.28 14:23:30
@rmad: Azért, hogy a hátvédek egyéni tévedéseiből tucatszámra kapjuk a gólokat, nem az edző a hibás.Azért sem, hogy a góllövés nem megy, bár a helyzetek megvannak.
Van egy mondás: sz.arból nem fonsz ostort, ha meg fonsz is, nem pattogtatsz vele.
Magyarországi portyára indult a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. A csíki csapat a hétvégén három fontos mérkőzésen lép pályára. A cél minimum az öt pont megszerzése.  Miskolc, Dunaújváros és a Ferencváros lesznek a HSC Csíkszereda ellenfelei a hétvégén…..
andlaca 2013.01.24 12:29:52
Nyilván lehet szidni ezt a Cernica nevű egyént, de azt el kell ismerni, hogy a csapatáért bármire hajlandó. Nem szép dolog konspirációs elméleteket sem gyártani, de a mai klubmedzserek gyakran folyamodnak ilyen és ehez hasonló fogásokhoz a remélt siker érdekében. Emlékezhetünk a Steaua -Carlan féle időkre, ő is minden elképzelhető ezközt bevetett, hogy csapata mellé állítsa a közvéleményt.
A nagyobb bajt én abban látom, hogy nekünk semmilyen hasonló menedzserünk nincs. Vagyunk mi ugyan tökös székelyek, de a sajtó, ezen belül a szélesebb közvélemény "megdolgozása" nélkül ma már nem lehet kiterjedt szimpatizánsi körre szert tenni.Bár csapatunk az Erdélyi magyarság reprezentatív csapata, ennélfogva mindig számíthat a magyarság támogatására, úgy gondolom, joggal hiányolható a klub részéről a csapatnak, eredményeinek,reprezentatív játékosainak más városokban történő reklámozása.
Brassóra visszatérve, nem az a probléma, hogy Cernica mit mond, hanem, hogy jelenleg jobb formát mutat mint a HSC. Ha az ősszel nem hullattak volna el egy rakás pontot, most biztos résztvevői lennének a rájátszásnak, a játékosállományokat és a játékot tekintve valószínüleg a mi kárunkra. Nem akarok senkit kritizálni a csapatból, de a múlt heti mérkőzéseken nem lehetett nem észrevenni egyes játékosok apatikus hozzáállását, mások formán kívüliségét.Az, hogy egy meccs alatt kb. 20 percet hokizunk, hajtunk, nem lesz elég a továbbiakban.
De azért, ha nem jön össze, akkor is Hajrá SZEREDA!
andlaca 2013.01.24 13:29:27
@csatoimi: Amit írtam, természetesen csak egy vélemény.Attól még lehet másképp gondolni a dolgokat.
Személy szerint, alig várom, hogy végre belelendüljünk....
A Románia Kupa négyes döntőjéből már csak egyetlen egy mérkőzés volt hátra, a döntő, amelyben borítékolhatóan érdekeltek voltak csíki legényeink. Ellenfelünk az utóbbi években a Steaua játékerejét felülmúló Cenk alatti gárda volt: Brassó. Népes nézőszám mellett…..
andlaca 2012.12.23 07:53:55
Látom, nagyon ki vagytok a birókra. Én sajnos csak a tévében nézhettem, lehetőségem volt tehát egynéhány helyzetet több kameraállásból is látni.Véleményem szerint a birókra fogni a vereséget nem lehet, volt egy-két vitatható itéletük ugyan, de a meccs nem azon ment el.Gondolok itt a Szőcs elfutására, volt már, hogy hasonló helyzetben büntetőt itéltek. A Tranca-Borsos pároskiállitás vitatható volt, itt szerintem tévedtek. A 3-ik Brassói gólnál igaz, hogy Borsos átkorcsolyázott a kapus területén, de a kapust nem akadályozta -viszont hol volt a védő?
Én csak azt tudom mondani, hogy a végére egyszerűen elfogytunk, nem volt erő már a fiúkban.De ez nem is csoda, ha az utóbbi hetek rengeteg mérkőzését alapul vesszük. A végén bizony sem erőben, sem fejben nem birtuk.Ezzel magyarázható Papp teljesen felesleges kiállitása 2 perccel a vége előtt(hátulról jött és palánkra lökte a brassói játékost, nem nézték el neki.Ezenkivül korábban volt még egy esete, a saját kapunk mögött durván törlesztett az egyik brassóinak, ezt szerencsére nem vették észre, mert a korong már máshol volt. Aztán ott van Góga helyzete az utolsó másodpercekben,mindenkit kifektetett, de elpuskázta.
Szó ami szó, szerintem az este Brassó megérdemelten nyert, látszott a hosszabb kispad meg a csapat összeforrotsága. A légiósaik rengeteget voltak jégen, de húzták a csapatot, a többiek is fegyelmezetten és jól tették a dolgukat.
Véleményem szerint egy jó iramú és sportszerű mérkőzésen szenvedtünk minimális vereséget egy jelenleg jobb formában levő csapattól. Büszkék lehetünk a csapatra, látszott rajtuk, hogy mindent megtettek, de a végére elkészültek az erejükkel.És jó volt látni a végén, ahogy gratuláltak a győzteseknek, szép gesztus volt, igazi karácsonyi gesztus. A brassói Rawlyk viselkedését a végén nem lehet minősiteni, de ezzel nem is kell foglalkozni.
Mindenkinek, csapatnak, szurkolóknak, szponzoroknak egyaránt szeretetteljes, békés, boldog Karácsonyt és egy sikerekben gazdag(-abb) Boldog Új Évet kivánok.
Hajrá Sport Club Az utolsó menet 2012.03.19 13:26:00
 Elérkeztünk a 2011/2012-es jégkorongidény utolsó eseményéhez, a román bajnoki döntőhöz. A finálé előtti napon Nagy Béla edzőt kérdeztük.  Az idei szezonban egyetlen alkalommal szenvedtünk vereséget a brassóiaktól, Borsosék a román kupa elődöntőjében győztek…..
andlaca 2012.03.23 12:16:24
@steven seagal: Abban téved a tisztelt B-közép, hogy jelenleg Csíkszeredát egyetlen felnőttcsapat képviseli.Ezért illik neki szurkolni, akárhogy hívják a csapatot, még ha Csíkszeredai Steaua lenne, akkor is (Isten őrízz...). De nem tévedek, ha azt mondom, hogy a HAJRÁ SZEREDA jó régen nem hangzott el a Sportklub, HC, vagy HSC meccsein. Viszont volt annál több minősíthetetlen bekiabálás, olyan rigmusok, amik enyhén szólva nem hoznak dicsőséget a városnak.
Tény és való, hogy ha nem szólal meg a B-közép, a nagy többség ül mint a moziban.De azért be kellene férni bizonyos határok közé...
Szóval, HAJRÁ SZEREDA!!!!
  Ma este rendezték a román bajnoki döntő első mérkőzését a Vákár Lajos Műjégpályán. Talán túlságosan is magabiztosan léptek a fiúk jégre, ez is lehetett az oka a gyengébb teljesítménynek. Kikaptunk, amit el is viselünk, de nem ilyen áron...  Jól kezdjük a…..
andlaca 2011.03.20 11:50:49
@Jégkorong: A büntető kapcsán: azt miért nem említi senki, hogy a büntető előtt Góga mekkorát hibázott? Szerintem a büntető nem volt egyértelmű, de a meccs nem azon ment el, hanem a játékosok katasztrofális teljesítményén.
És tiszteljük azért a brassói magyarokat, mert nekik sokkal nehezebb magyarnak maradni. És eddig még nem olvadtak be, de megtanulták, hogy ha ebben az országban érvényesülni akarnak, együtt kell éljenek a többségi nemzettel, még akkor is, ha nem tetszik. "Rómában mint a rómaiak" egy klasszikus mondás szerint, anélkül, hogy feladnák a magyarságukat.
Emellet pedig, részemről az ember a fontos, bármilyen nyelven is beszéljen az illető. Mert volt a személyes tapasztalataim között olyan, hogy saját fajtám miatt szégyellnem kellett a magyarságomat, persze a román állampolgárságra sem voltam-vagyok büszke.
A sportban pedig, az egészséges rivalizálás jó dolog, de az ellenségeskedés a bukaresti bandáknak való, ne legyünk olyanok, mint ők.
Üdv.
Hajrá Sport Club Változás 2010.04.23 16:42:00
A Sport Club Szurkolói Egyesület kérésére közöljük, hogy a kedden 19 órakor kezdődő gyűlés zártkörű lesz. Ezen a gyűlésen csak regisztrált egyesületi tagok vehetnek részt!..
andlaca 2010.04.28 13:44:11
@Sport Club Bob!!!!: S vajon apáink, nagyapáink hogyan gondolták anno, amikor Csíkszeredát IPEIL, Akarat, Termés, Lendület, SportClub képviselték (sorrend mellékes), ök nem voltak igazi szurkolók, ha kimentek az új névvel felruházott csapat meccseire?
Ugyan már, hagyjátok a bukaresti kaptafára ráeröszakolt fanatizmust, szereda hokija a mienk volt és az is lesz,nekünk ez van,ezt fogjuk szeretni, mert nem lesz más.Volt idö, mikor lehetett választani, kinek szurkolsz, (Lyceum, Haladás, HC), de arra, hogy egymást kiutáljuk mert egy másik csapatnak a játéka szimpatikusabb és esetleg akad ember aki neki szurkol, csak a legutóbbi év(ek)ben került sor - és itt kár az okokat keresni, olyan volt ez mint amikor a bukarestiek mondják, hogy "stelist pana la moarte". Azt vettük át tölük, amit nem kellett volna, amiért nem szeretjük öket.
Térjünk észhez, egymást ne mocskoljuk, inkább álljunk a dolgok mellé, külömben megtörténhet, hogy pár év elteltével a szeredai felnött hoki múlt idöben fog létezni.
Benyújtotta lemondását Ábrahám Előd, a Csíkszeredai Sport Club igazgatója. Az ifjúsági és sportminisztériumban döntését elfogadták, utódja kinevezéséről később intézkednek. További részletek ITT...
andlaca 2010.04.06 12:50:42
Súlyos dolgokat mondott ki végre a polgármester, még ha név nélkül is említve a játékosokat.
Talán fel kellene vállalni, hogy néhány rutinos játékos mellé fiatalokat építeni be, amint fentebb említve is volt, a "sztárokat" meg el kellene küldeni . Ha meg az ismert nevek hiánya miatt nem jön egy-két évig a közönség, hát ezt is vállalni kell.A 90-es évek elején sem volt közönség, de amikor a steaua-val kezdtek jönni a szorosabb eredmények, lassan visszaszoktak.Akkoriban bizony a mostani B-középböl nem sokan jártak meccsekre, vagy mert kiskorúak voltak, vagy mert nem érdekelte.
Egy dolgot azért jó volna szem elött tartani tisztelt kékfehér barátaim: a színek, a csapat(-ok), a szurkolók, mindenki aki mellette áll és tesz -vagy nem tesz a csapatért, Csíkszeredát képviseli, a csapat színe legyen bármilyen is. Mert az idök folyamán viselt a csapat több nevet, játszott kék-fehérben, zöld-fehérben, még piros-fehérben és kékben trikolóros sávval is, volt olyan is, nemcsak a közelmúltban, amikor két együttesnek lehetett szurkolni, de mindig ezt a várost képviselte mindegyik. Mióta azomban a HC fel-majd letünt, a VL-ben nem hangzott el, hogy HAJRA SZEREDA, pedig az idén lett volna ennek helye a döntön.
Szóval, ha kell a szponzorok pénze, el kell fogadni, hogy a szponzor diktál.
Csató Imiröl, bár személyesen nem ismerem, annyit tudok, hogy a Volán mezekre és a pályára nem a saját, nem egy cég, hanem Csíkszereda nevét iratta, ez pedig sokatmondó gesztus...
Tehát fel a fejjel Imi! Bármi is lesz a vége, én Szeredának fogok szurkolni, legyen SC, HSC,HC vagy akár Csillag (najó, steaua azért mégsem kellene).
andlaca 2010.04.16 13:08:26
@Szintiboy:
Vagyis:Hadsereg Sport Klub?- mert valamikor az átkosban így fordították azt, hogy ASA Tg.Mures:Marosvásárhelyi HSK.........
Najó, ez vicc volt.
Alig ült el a jégcsarnok körüli hercehurca, ismét kellemetlen ügy elé néz Zalaegerszegen Kercsó Árpád edző. A múlt szombati Zalai Titánok–UTE kölyökmeccsen történtek miatt fokozott figyelem hárul rá, merthogy az újpesti szülők nyílt levélben fordultak a szövetséghez,…..
andlaca 2009.01.23 13:12:01
@guriga uram jr.: Igen, de az egy tényleg jó generáció volt. Csiki ugyan tévedett abban, hogy Selanne ellen játszott Szeredában a Barátság kupán, (ahová Magyarország nem küldött csapatot) 1987 -ben, de láttuk itt játszani Jagr-t, Buret, Kozlovot egy olyan 18 éves román válogatottal, amely nem vallott szégyent. A Játékosok pedig azért nem vitték többre, mert akkoriban szüntették meg az iskolákban a sportszakosztályokat és kezdték lassan megölni a hokit - hisz a súlypont a székely megyékben volt.
Kercsóékkal kapcsolatban: határozottan emlékszem sok brutális és triviális megnyilvánulására,(úgy az övére mint Kercsó Csabáéra), volt olyan, hogy az ellenfél játékosait bottal kezdte ütni, saját játékosait pedig nemegyszer biztatta arra, hogy vonják csak ki forgalomból az ellenfél egyik-másik játékosát. Ugyanis a 80-as években volt szerencsém a legtöbb ifi mérközést élöben követni.
Lehet valaki jó edzö, de a brutalitás - föképp, hogy 12 éves gyerekekröl van szó- elitélendö dolog.Akár törvényesen is.
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
andlaca 2009.01.22 13:21:52
A fentieket olvasva eszembe jutott egy hasonló eset:
ha jó emlékszem, 1989 februárjában történt, hogy párommal Bukarestben jártunk szalámibeszerzés céljából.Akkoriban ugyanis, Csíkszeredában ilyesmit még feketén is ritkán lehetett kapni, tehát havonta-kéthavonta az ember felült a vonatra, bement Bukarestbe és reggeltöl estig sorokat állt a föváros külömbözö boltjaiban nyáriszalámiért.
Na szóval, tudtam, hogy éppen zajlik a román ifibajnokság döntö tornája, és két sorbanállás között elmentünk megnézni a Csíkszeredai Sportiskola- Gyergyó ISK meccset. Akkoriban ebböl a két csapatból + a Galaci csapatból került ki az a 18 éves válogatott, amely '87-'88 - ban az A csoportos EB-n a legjobbak között képviselte romániát.Azóta csak lefelé vezetett az út...
A meccs kiegyensúlyozott volt, az eredményre úgy emlékszem, hogy Szereda nyert, hogy mennyire az homályba vész. Ami viszont megmaradt: a meccs vége fele a gyergyói csapat egyik játékosa, név szerint Csíki (FTC, Progym)fejbe rúgta az egyik földön fekvö szeredai játékost, minek következtében többek részvételével kisebb tömegverekedés alakult ki. A Gyergyói csapat edzöje a cserepadról egy hokibottal kezdte ütni a padon ülö szeredaiakat. Ezt az edzöt emlékeim szerint Kercsó Csabának hívták. Talán Baróti emlékezhet is az esetre...
Miért írtam ezt?
Mert szerény véleményem szerint a pszihikailag labilis, beteg embereknek nem kellene helyük legyen a sport körül, föleg gyerekek közelébe nem kellene engedni öket. Mégha oly kiváló eredményeket is tud esetleg felmutatni.
Ennyi, és bocs a beszólásért.
A negyedik találkozás alkalmával ismét hosszabbításra volt szükség az SC és a HC Csíkszereda közötti mérkőzésen. Harmadszor fordult ez elő. Érdekesség, hogy mindkét csapat kétszer nyert, és mind a négy alkalommal az idegenben játszó gárda jött le győztesen a pályáról.…..
Még nem akar Gyergyószentmiklósra költözni a HC Csíkszereda jégkorongcsapata, de szerda délutáni állás szerint a hét végén nem tudja a Vákár Lajos Műjégpályán rendezni Mol ligás mérkőzéseit, írja a Csíki Hírlap. A lap szerint a fiatalabb csíki együttes és a…..
andlaca 2008.09.19 21:09:31
Az a baj, gyerekek, hácésok és klubosok, hogy lennénk itt a környéken jópáran, akik mostanig a hokiért jártunk ki a Vákár Lajosba.Nem tartozunk a fiatal generációhoz, magam is vagy 35 éve járok meccsre, úgyhogy láttam már pár dolgot.Az elmúlt szezonban a HC és az SK meccseire is kijártam, mikor egymás ellen játszodtak, akkor mindkettönek tapsoltam.Hogy lehet ez? Elhangzott bizonyos fórumokon, hogy egy ember csak egy csapat szurkolója lehet. Pedig csupán arról van szó, hogy szeredai ember, aki a hokit szereti és a szülövárosát is szereti, egyik vagy másik csapat színeiért nem tagadhatja meg azt a várost, ahol született, felnött és mai napig él, dolgozik stb.Ami pedig most folyik, szurkolók és vezetök között, hát úgyszólván elvette a kedvemet attól, hogy kimenjek a pályára, ez szégyen, a szeredai hoki arculköpése.
Távol álljon tölem, hogy Kurkónak igazat adjak, de azt elmondanám, hogy az Antal módszereivel sem lehet egyáltalán egyetérteni. Hogy a legprózaibb dolognál maradjunk, ott vannak mindjárt a jegyek. Ezeknek az árát tavaly is önkényesen hol megemelte, hol meg visszavette.Idén pedig a jegyek ára megduplázódott, mint tudjuk 10 ron lett egy belépö.Namármost, a meccsekre sok olyan ember látogatott ki, akinek idén a 10 lej bizony sok, és ez az elsö meccseken meg is látszott.A jegyeket pedig nem más, mint az a bizonyos KFT bocsátja áruba....
\
Tisztelt polgártársak! véleményem szerint ebben a vitában senki sem birtokolja a teljes igazságot, sem a vezetök, sem a szurkolók. Az egymás mocskolása nem vezet sehová, viszont a szeredai hoki és közönsége már eddig is sokat veszített a kedvezö imázsból anyaországi barátaink elött, és nemcsak. Ez pedig akkor is szomorú, ha itt sokakat nem érdekel.\
Köszönöm.
Jégkorong Bajnok az Alba Volán 2008.03.20 22:04:00
A bajnoki döntő negyedik felvonásán sem volt képes komolyabb ellenállásra a HC Csíkszereda, az Alba Volán 6-0-ra nyert, a meccs embere Sofron volt. A számtalan aranyérmen túl különdíjakat is osztottak, mindegyik fehérvári játékosnak…..