Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verkli

0 bejegyzést írt és 701 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csapjunk bele a maiba, izgalmas lesz, mert valaki távozik! Zsanért láthatjuk, aki nehezen éli meg, hogy a Vezérkan IzomTibi már más kikötőbe hajózott. Zsani lassan de biztosan rájön arra, hogy pont úgy mint kint, itt bent is B vagy méginkább C -terv. A legszomorúbb, hogy fogalma sincs arról, hogy…..
verkli 2019.09.28 14:07:38
@Kószapocok24:

www.youtube.com/watch?v=h5jz8xdpR0M
^Ez volt az.

Ez volt az eddigi legjobb jelenet a műsorban. Gratulálok a zenei szerkesztőnek(?), hangmérnöknek(?). Amikor Rajmi hangja beleveszett a háttérbe, az epic volt. Persze a narrátor igyekezett elbaszni a kitűnő munkát egy béna bemondással.
Történt egy tragédia, melytől még mindig hangos a sajtó. Egy kisgyermek veszítette életét, a hírt - megrázó mivolta mellett - méggyorsabban terjesztette, hogy ezúttal egy ismert előadó kisfia volt az áldozat (nyugodjék békében!). Talán így mégtöbben "magukénak érezték" a tragédiát, méginkább…..
Most lendüljünk túl az adekvát, "hogy állunk a minekkel?"-kérdésen, és fókuszáljuk agyunk sugarát arra a tényre, hogy a közepesen ismeretlen HN Entertainment oldal infói szerint két, az Alien-univerzumban játszódó sorozat előkészítése folyik éppen...
Nehezített pálya a mostani, mert garantáltan nem engem vártatok, de az van komáim, hogy sixx atyánk bokros teendői miatt sajnos kénytelen volt ideiglenesen lemondani a trashadagjáról, ezért mára az átlagon aluli színvonal meg az ócska viccek jutottak, dehát ezt a békát most le kell nyelni. Anikó van…..
verkli 2018.11.22 22:09:20
@Adamadam:

A foskilences hiteles története:

hogyvolt.blog.hu/2011/01/20/vv4_4x36

"Anikó nincs megelégedve a hierarchiában elfoglalt helyével, hát ilyen fos vagyok? Hát kapja be mindenki, hogy higgyek magamban, ha meg vagyok bélyegezve? Én szívesen mosok, de azért mossak mert én vagyok a fekete kilences? És miért csak én hőbörgök ezen? És ezek után hogy legyen önbizalmam, ha csak szaros kilences vagyok?"
Alexandra átöltözik „kényelmesbe” miközben Gábor szolidan pillog irányába (vagy egy makákóra, csak így vágták össze). Fanni azonnal felfigyel kolléganője impozáns kebl…épességeire, amelyek jól jöhetnek még taktikailag. „Tud mozgósítani pár embert, hatással van a férfiakra…mi kell még?”, kérdi,…..
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..
verkli 2018.08.01 18:49:47
@speti1991:

Ezzel szemben a videóban ilyenről szó sincs. A (gondolom) szervezők képviselője egy szót sem ejtett kameráról, meg sajtóról. Kizárólag KA munkássága és a magasztos kultúrkör feloldhatatlan ellentétéről hadovált. A videó alapján azért nem engedte be KA-t mert egy kurvának tartja, bár persze ezt is csak körülírni merte. Ha neked vannak más forrásaid a történtekről, oszd meg velünk. A "ha kimentek volna, akkor" kezdetű mondat meg egy múltra vonatkozó feltételezés, aminek az az egyetlen jellemzője, hogy nem történt meg.
A balesetem után több műtétre is sor került a csonkomon. Az egyik utolsó direkt egy csonkformát alakító beavatkozás volt. A lábam hiába maradt meg viszonylag nagy kiterjedésben a vádlimnál rézsútosan hiányzott sérült meg, nem volt megfelelő állapotban így a…..
JogÁsz Amikor a fagyi visszanyal 2018.02.13 12:53:51
Ugye emlékeznek Ahmed H.-ra? Ő az, akit a 2015-ös röszkei határincidens miatt a Szegedi Törvényszék bűnösnek talált terrorcselekmény elkövetésében és ezért 10 év fegyházra és Magyarországról kitiltásra ítélte. Kép: NOL.hu Az ítélet szerint megafonon keresztül ő irányította a tömeget, kővel…..
verkli 2018.02.14 17:52:09
@Stenonis:

"Ha bűnösnek találják csukják le hatósági személy elleni erőszak kísérletéért, tiltott határátlépésért.
De a terrorizmus kategóriát hagyjuk már meg a terroristáknak."

A törvény szerint a terrorizmus az, hogy bizonyos szándékkal követnek el egyéb bűncselekményeket. Például azokat, amiket felsoroltál.

A gumitörvény terrorizmusnak nevez olyan szándékot is, amit a közbeszédben nem nevezünk annak. Szinte bármilyen bűncselekményre ráhúzható, hogy terrorizmus szándékával követték el. Akár egy graffitiző kölyökre is rá lehet verni, hogy a törvény szerint terrorista. A törvény rossz, és most Ahmed issza meg a levét. Holnap meg mi.
verkli 2018.02.14 18:59:20
@Kampfer:

Nem Ahmedet féltem, hanem téged. Attól tartok, hogy legközelebb, amikor a kamasz fiad valami piti ostobaságot követ el, akkor:

a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,

Mondjuk rákényszeríti arra a rendőrséget, hogy eljárjon ellene. Kap a piti ügyéért egy szigorú megrovást, ÉS bónuszként még 10 év letöltendőt terrorizmusért.
A különböző összeesküvés-elméletek nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban, ám van egy olyan teória, amely évtizedek óta a köztudatban van és híveik kitartanak mellette. 1969-ben röppent fel a teória, mely szerint a legendás Beatles zenekar énekese és basszus gitárosa, Paul McCartney egy…..
Ha van olyan, hogy NER-kompatibilis metálzenekar, az a Leander Kills, ami immáron másodjára szerepel a nemzeti dalválogatón, de először kampányolt élő adásban kormányszlogennel. Nem tudom, Köteles Leander énekes miért gondolja azt, hogy egy ilyen énekes hogyishívják a legjobb platform arra, hogy…..
  Jurák Kata szereti saját magát újságíróként meghatározni, mégis folyamatosan úgy viselkedik, mint egy jól megfizetett fideszes provokátor. Karácsony környékén emlékezetes vitát folytatott a KDNP-ből kiugrott Lukácsi Katalinnal az Echo tévén. E beszélgetés során Jurák a maga egyszerűségében…..
verkli 2018.01.13 17:33:47
@morph on deer:

Én is mindig kellemetlenül érzem magam, ha használnom kell az úrhölgy szót. És percekig töprengek rajta, hogyan tudom elkerülni, hogy leírjam. Ostoba egy kifejezés. Élőszóban nincs is helye. Nevetséges lenne egy nőt úrhölgynek szólítani, míg az úr megszólítás élőszóban is normális. Írásban is csak a megszólításban használjuk. A szomszédom Kovács úrhölgy - hahaha. Míg a szomszédom Kovács úr - ok.
Szar ügy, nem tudok rá megoldást, csak együttérezni veled.
A kereszténység emberi szabadságról való felfogása páratlanul gazdag -- ami páratlanul meglepő lehet azoknak, akik bizonyos távolságtartással, esetleg ellenszenvvel viseltetnek az egyházak iránt. Valójában azonban az a gazdag antropológia, amely egyfelől a szabad akarat teológiájában, másfelől a…..
A „passzív” ablakok, mint aktív áramfejlesztők ötlete viszonylag régi, azonban sokáig csak az ötletládában porosodott. A napelempiac jelenleg több, mint 90%-ban szilícium-napelemeket használ és a hatásfok terén már nemigen lehet további javulást eredményező újításokra számítani. Ezért is folytatnak…..
Szilvi Sylvi Andikát megszégyenítő rezzenéstelen arccal mondja fel a kamerának, hogy ma a gyerekek röplabdázni mennek, de a törpök élete nem csak játék és mese, valaki megsértődik, valaki meg megy haza a picsába. A lökhárítók felét ma már taktikusan kihagyták a képből, így nem olyan feltűnő, hogy az…..
JogÁsz Szöveg(nem)értés 2016.12.10 21:02:02
Kétségbeejtőek a PISA felmérések eredményei: óriási baj van diákjaink szövegértésével. De még talán ennél is nagyobb a baj, amikor egy magasan képzett bíróról derül ki ugyanez. Ha ez a bíró a saját „munkaeszközének”, a Btk-nak a szövegét sem képes helyesen értelmezni. Ez történt a Szegedi…..
verkli 2016.12.11 19:37:04
@monddazigazatmar: Nem kényszerítenie kell, hanem azzal a céllal kell tennie, hogy kényszerítse. A kényszerítésnek nem kell megvalósulnia a szöveg szerint. Másrészt kényszeríti is, például a felirat letakarítására. "hogy valamit tegyen, ne tegyen, vagy eltűrjön"
De szerintem érted ezt a példát is.
verkli 2016.12.11 20:20:31
@monddazigazatmar:
Már az előbb is írtam, hogy a poszt témája, a Btk. 314 §, (elsősorban) nem az egyes bűncselekményeket bünteti, hanem azt, ha ezeket a bűncselekményeket egy bizonyos céllal követed el. Az "eredeti" bűncselekményeket a Btk. már egyébként is bünteti. A 314 § -ban is leginkább linkek hivatkoznak a konkrét bűncselekményekre . Ezt a 0-10-20 évet, vagy életfogytot tekintsd extrának azon felül, amit egyébként is megkapnál Matuskaként.

De szerencsére nem nekem kell a törvényt megalkotnom, én csak azért hisztizek, mert büdös.
verkli 2016.12.11 20:41:29
@morph on deer:
Nem voltam ott a tárgyaláson, a periratokat sem láttam. A poszt írója is (nagyon helyesen) megjegyezte, hogy külsősként nyilvánít véleményt.
Én is, szóval, #szerintem:

Úgy tűnik, hogy Ahmed legalább egy "eredeti" bűncselekményt elkövetett, például a hivatalos személy elleni erőszakot. A nyakába varrtak elsőfokon még egy másik -meglehetősen komoly- bűntettet is, ami szerintem szinte bármely erőszakos tettre ráhúzható. Nem az a bajom, hogy Ahmedet terrorizmus bűntett vádjával elítélték, így járt; hanem hogy maga a törvény rossz, politikai gumilufi, ebből következően olyanokat is fenyeget, akiket nem kéne. Most Ahmed járt pórul, holnap te, holnapután én.
Ma reggel úgy keltem, hogy egyik szemem sír, a másik meg ÚGYMOND nevet. Persze hogy nevet, hiszen többé nem kell korán felkelnem, hogy agyhalottak semmitmondó, üres kurvaanyázásairól írjak, és persze hogy sír, hiszen többé nem kell korán felkelnem, hogy agyhalottak semmitmondó, üres…..