Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kecsup

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
kecsup 2021.03.27 15:46:38
@vajdasagi: "Kína terjedése pontosan oylan, mint a sáskajárás."

Ez pontosan így van. Itt Nyugaton amiatt rinyálunk, hogy a cselekedeteinkkel elvesszük a jövőt az unokáinktól. A kínaiak kulturálisan a "mában" élnek, még a holnappal sem törődnek, ha bármilyen fajta erőforrás feléléséről van szó. Az óceánokat addig fogják lehalászni, ameddig van benne egy szem hal. Ami most is történik már évek óta, még sincsen belőle nagy nemzetközi hacacáré, pedig az ilyen kínai flotillákat a vizek mélyére kellene sajnos küldeni.
kecsup 2021.03.27 15:57:21
@midnight coder: "Picit szerintem paranoiás vagy."

Nem paranoiás, Kína tényleg kizsigerel mindent, csontig. Semmire sincsen tekintettel. Lásd a veszélyeztetett állatok kipusztítása a hiedelmeik miatt, az óceánok lehalászása, Afrika nyersanyagainak kizsigerelése stb. Nem a kínai emberek gonoszak alapvetően. Példaértékű demokráciát hoztak létre Tajvanon. A tradicionális kultúrát vesztett tömegek a kontinensen viszont egy komcsi diktatúrával megfejelve viszont az egész Földre veszélyes, nem csak egyes országokra.
kecsup 2021.03.27 20:25:48
@Surko: "De attól, hogy nem kedvelünk valakit, még képesnek kell lennünk arra, hogy megértsük a motivációit. Ellenkező esetben nem értünk semmit..."

Abszolút nem értek egyet. Kína egy atomhatalom. Ugyan ki merné megtámadni őket ha kapnak cserébe pár atomtöltetet pár otthoni városra? Szerintem semmilyen esetre sem szolgálja a kínai fegyverkezés az önvédelmet, csakis a hódító háborúra való készülődés.

Hong Kong és Tajvan nem azért volt példa, mert hódít "új területet", hanem az ujgurokkal, tibetiekkel és mongolokkal egyetemben könyörtelenül leszámol mindenkivel, akivel tud. Ha kell tankkal megy át az egyetemistákon, mint 89-ben. A kommunista Vietnámot pedig pontosan területszerzés végett támadták meg 79-ben, ami nekem azért eléggé expanzívnak tűnik, ahhoz képest milyen békeszerető önvédelmisek szerinted. Természetesen egy időben Vietnám is Kína része volt, akkor tehát ez nem "expanzív" háború, volt rá jogalapjuk? Vietnám területén nem is kínaiak élnek, mint Tajvan területén. Igazából Korea is vazallus királyság volt sokáig, úgyhogy igazából oda is bevonulhatnának ezzel az erővel, aztán mehetnek a koreaiak a koncentrációs átnevelő táborokba, nem? Vietnámba azért szállt bele 79-ben, mert azt hitte, könnyen elbánik vele. Nem önvédelemre rendezkednek be, addig fejlesztenek, ameddig támadni nem fognak, főleg ha az USA tovább gyengül. Szerintem csak az USA elrettentő ereje okozta azt, hogy a kínaiak nem kezdtek el vmi csetepatét az elmúlt 20 évben. A jövőre nézve, a leglogikusabb az lenne, ha legelőször Szibériát kebeleznék be.