Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Discordian

4 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nem tudom, szeretik-e saját nevüket? Ismerek olyanokat, akik elégedetlenek vele, mások meg büszkén viselik. De bárhogy is, ugye azt ön sem szeretné, hogy valaki elvegye az ön nevét? Márpedig most ez történik. A kormány elveszi hazánk nevét. Azt mondja, megkérdezésünk…..
Discordian 2011.04.13 16:10:16
@szkeptikus_: Angolul a hivatalos megnevezés konkrétan Republic of Hungary. És amúgy azzal együtt, hogy Gyurcsány fellépése, hát, hm, meglehetősen vicces és kínos, ez az országátnevezősdi a forradalmi kormány eddigi legfeleslegesebb és legérthetetlenebb intézkedései között van.
Én, liberálisként, eddig azt hittem, hogy a konzervatív világszemlélet az tartalmaz valami olyasmit, hogy ha egy dolog többé-kevésbé jól és megbízhatóan működik, akkor különösen nyomós ok nélkül nem kezdjük el radikálisan átalakítgatni. A Magyar Köztársaság elnevezéssel szerintem nem volt semmi gond és, őszintén bevallom, én nem látom, hogy milyen előnyei lennének vele szemben annak, hogy Magyarországra változzon a hivatalos elnevezés. Az államformát, néhány futóbolondon kívül, úgyse akarja senki megváltoztatni; az pedig nyolc általános fölött senkinek sem okozott gondot, hogy megértse, hogy a dolgok formális és informális megnevezése különböző is lehet.
Szóval egyfelől igaz, hogy Gyurcsány gáz és röhejes, de közben az átnevezősdi is furcsa ügy, és bár az, hogy Gyurcsány kiáll valami mellett, az nagyjából olyan, mint ha Piszkos Fred megdicsér, de attól még valóban választ vár az a kérdés, hogy mégis mire jó ez a névváltoztatás.
A világ, amiben élni akartam, a komoly, szemüveges férfiak és a hallgatag, melankolikus nők világa, egyszóval az a haza, amelyet mások egyszerűen csak könyvtárként emlegetnek, lényegében eltűnt, mire rádöbbentem valódi természetemre. A helyére a spektákulum mindenhová…..
A Grammy után a britek is kiosztották idei díjaikat a BRIT Awards keretében. Ahogy az ezúttal talán nem lep meg annyi embert, ezen is a kanadai Arcade Fire lett a nagy győztes. Itt az év nemzetközi zenekara és az év nemzetközi albuma címmel gazdagodhattak a londoni O2 arénában…..
Truth or dare amúgy már volt egyszer, most azonban B.A. a véleményes hétvége keretében felidézi a dolgot.Most szombaton, 2010.08.07-én néztem a Topmodell leszek-et a Viasaton, ahol a műsorban "Truth or dare" játékot játszottak a lányok. Ez a játék Magyarországon is…..
Jászberényi Sándor, a Népszabadság és a Magyar Narancs egykori újságírója egy perc csenddel akart tiltakozni az új médiatörvény ellen a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ott ahol december 21-én Mong Attila egyszer már megtette ezt: a médiatörvény megszavazása után…..
Discordian 2010.12.28 19:54:05
@carman:

"ha valamit irnék mint amerikai állampolgár egy blogpostba amiben kétségbe vonnam az iraki es afgan haború jogoságát, azt hiszem elég hamar kopogtatna a CIA, vagy lásd wikileaks..."

nyilván ezeket is mind elvitte a CIA:
www.sltrib.com/sltrib/home/50712984-76/bush-torture-anderson-war.html.csp

vagy pl. itt két vezető amerikai tévés személyiség beszélget arról, hogy helyes-e Bush-t háborús bűnösnek beszélni:
www.rawstory.com/rs/2010/11/stewart-technically-true-bush-war-criminal/
Természetesen csak arról folyik köztük a vita, hogy célszerű és pontos-e az efféle jelzőhasználat: azzal mindketten tökéletesen tisztában vannak, hogy a szólásszabadságba bőven belefér a politikusok kemény jelzőkkel való illetése.
comment:com Hírek kávé mellé 2010.12.16 09:30:00
Nagyon meredek pletykát hoztak le a brit bulvárlapok: Simon Cowell állítólag mindent elkövet annak érdekében, hogy az X-Factor USA agyonverje az American Idolt, és Mick Jaggert, valamint az Oasisból ismert Noel Gallaghert is megkínálta egy-egy ajánlattal. Az utóbbi tökéletes…..
Az Inside és az Alias című sorozatok mutatós szőkenője, Rachel Nichols lesz a Gyilkos elmék új állandó női szereplője AJ Cook helyén. Azt ugye eddig is tudtuk, hogy Cook szerződését nem hosszabbították meg, és azt is, hogy Paget Brewster  kevesebb epizódban kap szerepet…..
 Április 19-24., Corvin Sétány!   Igen, pogram...
  Köhögsz. Próbálod visszafojtani. Eltitkolni. Egy pohár vizet innál. Nincs sehol víz. Nincs pohár. Te magad is alig vagy. A négydimenziós tér síkra vetítve könnyen összetéveszthető a standard, háromdimenziós térrel. Jobban kell majd figyelned. A kapcsolódások…..
  Burzsuj félművelt lévén nem tartom számon Lukács György születési és halálozási dátumát, és amúgy a csávó hosszú olvasmánylistámon sem szerepel. Akkor inkább már Sík Sándor Esztétikája. Azonban vannak, akik számon tartják, és ha már a a komcsi ikon a…..
Discordian 2010.04.13 20:53:10
Discordian 2010.04.14 00:34:46
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Amennyit a neten találtam a dologról, nekem úgy tűnik, hogy nem csak úgy puszta gonoszságból lövette agyon őket, hanem azért, mert elmenekültek a csatából és ezzel veszélybe sodortak más katonákat is.

Találtam egy beszámolót a tizedelésről ezen az oldalon: www.valtozast.hu/web/index.php?option=com_content&task=view&id=262&Itemid=36 - nekem kifejezetten kommunistaellenesen elfogult oldalnak tűnik, úgyhogy nem hinném, hogy szépíti Lukács szerepét:

"Része volt Kiskörén nyolc vöröskatona kivégeztetésében. Három zászlóaljjal ő védte Tiszafürednél a hídfőállást, két zászlóalj bátran tartotta magát, de egy pesti zászlóalj, noha előzőleg egész napon át velük foglalkoztak, az első támadásra elmenekült, így a másik kettő is kénytelen volt visszavonulni, hogy el ne vágják őket. Mikor átjutottak Tiszafüredre, tanácskozott Sárói Szabóval, hogy kell valamit tenni, különben a két, addig harckész zászlóalj sem lesz megbízható többé.

Ezután állapodtak meg Sárói Szabóval, aki különben nagyon tisztességes kommunista elvtárs volt, a zászlóalj megtizedelésében.”

Nem vagyok igazán járatos a korszak hadtörténetében, de erős a gyanúm, hogy hasonló szituációban más hadseregekben is valószínűleg kivégezték volna őket. Azt tudom, hogy a nyugati fronton az angolok simán kivégeztek "gyávaságért" katonákat, több százat is.
Úgy tűnik, hogy ez a többi hadseregben is bevett eljárás volt: www.greatwar.nl/frames/default-shotatdawn.html

Ettől persze nem lesz emberséges, amit Lukács csinált, hanem egyszerűen csak pont annyira embertelen, mint a Világháború többi katonatisztje.
Discordian 2010.04.14 07:14:58
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Az oldal, ahonnan az idézetet találtam szemlátomást kifejezetten komcsiellenes, (nekem egyenesen széljobbosnak tűnik), szóval szerintem ha lenne kompromittálóbb verziója a történetnek, akkor azt tették volna fel. Ha úgy történtek a dolgok, ahogy leírta (és más verziót nem találtam a neten, hiába kerestem), akkor szerintem amit csinált, az nem különbözött lényegesen attól, amit más első világháborús katonai parancsnokok csináltak volna a helyében. Amúgy például az amerikai hadseregben a "gyávaság" (cowardice) még ma is halállal büntethető cselekmény.

Az meg, hogy a vörösterror híve volt az természetesen rossz dolog és mentegethetetlen, viszont nem ok arra, hogy az egész életművét kidobjuk a kukába. Nyilván a politikai pamfletjeit max. történelmi érdeklődésből olvasgatjuk, és a huszas évek után írt dolgaiból is, amikbe beleolvastam, azok elviselhetetlenül ideologikusak, de ez nem változtat azon, hogy a korai írásai jók.

És hogy lehet-e koszorúzni? Az attól függ, hogy úgy gondoljuk-e, hogy a művek megérdemlik-e az életrajzi bűnök ellenére. Ha Heideggert, Hamsunt vagy Carl Schmittet lehet, akkor Lukácsot is. Ha őket nem, akkor Lukácsot se.
Konzervatórium Kétharmad 2010.04.13 18:20:00
Schlagwortokban a következőkre lehetne használni a kétharmadot: 1, adatvédelem: az adatvédelmi törvényt két okból kell megváltoztatni: egyrészt nem hatékony; adataink védelmét ígéri, de nem képes azt teljesíteni, másrészt hiányoznak belőle az elmúlt 18 évre reagáló…..
  Magyarországon eddig az összeesküvés-elméletek a (szélső)jobboldal privilégiumának számítottak. Szabadkőművesek, New York-Tel-Aviv-tengely, Moszkva-Brüsszel Habsburgok, stb. Ezt a baloldal kinevette, elítélte. Emlékszünk, amikor sokan megkérdőjelezték a 2002-es…..
Discordian 2010.04.12 13:08:42
@szempontpuska: Egész nap hosszú sor volt a máshol szavazók számára kijelölt szavazóköröknél. (Jó, hajnalban talán nem, de az egyetemisták vasárnaponként köztudottan nem hajnalok hajnalán kelnek.)

Amúgy meg teljesen logikus reakció, hogy ha valaki azt látja, hogy mikor odamegy szavazni három háztömbnyi sor van, akkor abban reménykedve, hogy hátha idővel csökken a sor, inkább hazasétál és visszanéz pár óra múlva.
A Lángoló Gitárok szerkesztősége is visszatekint 2009-re, meg kicsit előre is az idei évre. Megmondjuk mi tetszett nekünk tavaly a legjobban a megjelent lemezek közül, mik voltak a legrosszabbak, mik a csalódások, mik voltak a jó koncertek, mik voltak a szánalmas pillanatok és mit is…..
w Sorstalanság 2009.12.17 05:00:00
Valaha sokat, eleget írtam arról, hogy melyik konkrét tévéműsor miért és hogyan szar. Majd amikor számot vetettem az addigi munkásságommal, feltettem magamnak a kérdést: vajon miért nézek tévét, ha egyszer szar a műsor? Ezt egyébként egyes olvasók már évekkel korábban…..
Fuck, fuck, fuck. A Crocodile 2 című film a Zsvilág egyik gyöngyszeme, valószínűleg erre rájöttek készítés közben. Ezért logikusnak tűnik a rendező reakciója, hogy mindenki káromkodhatott ahogy akart. Ha szar, legaláabb próbáljon meg kultikus lenni. Nem…..
  Ezer szélsőbalos tüntető tombolt a BBC londoni központjának épületénél csütörtökön, mert ellenezték Nick Griffin szélsőjobbos parlamenti képviselő médiaszereplését. A Brit Nemzeti Párt (BNP) elnöke és europarlamenti képviselő ennek ellenére bejutott az…..
Discordian 2009.10.24 16:30:44
Na, azért Griffinből meg a BNP-ből ne csináljunk Pim Fortuyn-t... Griffin nem egy nem-polkorrekt, de az európai szabadságjogokat védő libertariánus, hanem egy rasszista, homofób holokauszttagadó, aki erőszakos szélsőjobbos bűnözőkkel (igen, ez nem retorikai túlzás, konkrétan bűnözőkről van szó) cimborál.
példákért lásd pl. ezt a cikket:
www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/johann-hari-the-looming-threat-of-terror-that-comes-from-the-far-right-1802167.html

"He reacted to the Soho nail-bomb by one of his own party's members by attacking the victims, saying they were "flaunting their perversion in front of the world's journalists, [and had] showed just why so many ordinary people find these creatures disgusting"."

Ha valaki egy homofób terrorcselekményt arra használ fel, hogy az áldozatokat szidalmazza, az a legkevésbé sem jó arc.
comment:com Hírek kávé mellé 2009.10.21 09:36:00
Nemcsak minket, az amerikaiakat is veri az Isten faszkalap celebekkel: Jon és Kate Gosselin házasságát a tévé jóvoltából milliók követhetik, ennek eredménye ötven magazincímlap, gratula. A Vanity Fair ment utána a történetnek.Az amerikai Weather Channel mostantól filmeket is fog…..
Félrefordítások A barbár 2009.09.05 11:29:00
Krisztián beküldése következik:Nem tudom, meg lett-e említve már, de Eddie Murphy Coming to America c. filmjében vannak kemény dolgok ;)A jelenetben, ahol összegyűlnek a vendégek a hercegi hitves bemutatására, az egyik vendég italt tölt és azt mondja:- It's a real vintage. Magyarul:…..
A hős. Olvasóm, te leszel a hősöm. Ez a te történeted. Tudom, hogy arra vágytál, hogy végre rólad meséljen valaki, hogy ne csak kívülről, a papíron túlról kelljen lesned a történeteket, hogy ne legyél kizárva, hogy te is ide tartozhass közénk, papír-emberek közé. Most neked…..