Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buharin

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Bűn és bűnhődés 2008.06.26 06:00:00
Orbán Viktor kitapogatta a csapdát a saját fenséges kezével. Éppen azt a vermet, amit olyan ügyesen ásott meg Gyurcsány Ferenc köré. Félmillióra saccolja a Szonda a veszteséget, ennyien tántorodtak el a Fidesztől a Kéri-beszéd hatására, ahol pedig semmi olyat nem mondott, amit…..
buharin 2008.06.29 15:59:25
A sok műmájer, látenshíró, könnyen rasszistázó figyelmébe ajánlom:

- Természetesen mondhatjuk, hogy valami, mint pl. a cigánybűnözés nincs, még akkor is, ha ez statisztikai tény és sok ember napi tapasztalata. Csak tényt tagadni baromság.
- Viszont mondhatjuk azt is, hogy inkább ne beszéljünk róla, mert ez így pc és az ügy folytonos tematizálása tovább ronthat a helyzeten ill. igazságtalan és lehetetlenné teszi a nem antiszociális cigányok beilleszkedését a társadalomba. Ezt még megérteném, bár nem értek vele egyet.
- Meg elismerhetjük, hogy a cigányság körében a bűnözés gyakoribb és ők a bűn megítélésével szemben is megengedőbbek, de mindez a többségi társadalom kirekesztése miatt van. Múltszázadi magyarázat ugyan, de rendben. Sok a hibája, szerintem egyébként önmagában nevetséges magyarázat, de aki hinni akar benne, hát higgyen.
- B változatként magyarázhatjuk a dolgot a cigányok szegények közötti felülreprezentságával, de ez ugyanaz, mint az előző, csak egy lépéssel tovább kell menni. Ugyanis ez nem magyarázza meg, miért ennyire felülreprezentáltak a cigányok a szegények között. Ilyenkor jönne válaszként a szokásos érv a társadalom kirekesztéséről.
- Egy valamit viszont nem lehet. Figyelmen kívül hagyni, hogy a cigányság integrációjának jelenlegi csődje a legkomolyabb társadalmi problémánk, amit a jelenlegi megközelítésekkel még lehet ugyan 5-10 évig kezelni, utána viszont nagy baj lesz. Ezt meg jobb lenne elkerülni. Szóval jobb lenne gondolkodni és megoldási javaslatokat keresni.
- A fasiszta, antitoleráns viselkedésetekkel meg elnyomni a gondolkodást és a véleménynyílvánítást (pl. horgadások malacka ellen), szintén kerülni kellene.
- De az meg maga a pofátlanság, hogy lefasisztázzátok mindazokat, akik védtelenek a szerintetek nem létező bűnözéssel szemben.
- A legszomorúbb viszont az állam teljes tehetelensége, hogy megvédje a polgárait. Inkább ez ellen tiltakozzatok ezerrel.
buharin 2008.06.29 18:55:49
Kollegák,
Pfúj,
A demagógiáról ill. az eltúlzott helyzetértékelésről:
Azokon a jellemzően hátrányos helyzetű településeken, ahol a cigányság egy bizonyos arányt elér ill. a nem cigány lakosság elöregedett, komoly terror van. Az áldozatok bűnözés olyan formáival találkoznak, amivel a jogrend részben tehetetlen, részben nem akar foglalkozni (mamázás, kisértékű lopások, garázdaság, nem halálos kimenetelű testi sértés stb.). Az elkövetők döntően cigányok, az áldozatok idős menekülésre képtelen idős emberek. (Nem általában a szegény emberek az elkövetők és az áldozatok is, hanem így, ahogy írtam.) A jelenségről lehet tudomást venni és lehet figyelmen kívül hagyni, mert sokkal fontosabb társadalmi problémáink is vannak (úgymint a marihuána legalizálása, a homoszexuálisok adoptálási joga stb.), de tagadni csak azon az alapon, hogy nem megy a barátok közt előtt a tv-ben, meg nincs róla nektek tetsző statisztika, úgy nem lehet. Elég lenne beszélni ilyen települések lakóival. De indirekte ezt mutatja a Szerencsi kistérség polgármestereinek nyilatkozata is. Ez elég komolyan hangzik, vagy csak dramatizálom?

Cigánybűnözés, mint társadalmi jelenség:
Nyilván általánosítás, és mint ilyen igazságtalan a nem deviáns cigányokkal szemben. De. Mit mondanál, ha a felnőttkorú cigány népesség jelentős része börtönviselt. Akkor van vagy nincs?
Pusztán az általánosítás perojatív jellege miatt a muzulmán fundamentalizmusról, arab terrorizmusról, meg semmi más (egyébként használt) fogalomról sem beszélhetnénk, hiszen a kijelentés valószínüleg a közösség nem minden egyedére igaz ezekben az esetekben sem.
Azt hogy társadalmilag jó-e a fogalmat használni, avagy sem, az más kérdés. Arról beszélhetünk.
w Temetném a munkát 2008.06.13 05:05:00
Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a…..
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
buharin 2008.04.19 10:38:33
Van az a (liberális?) világkép, hogy mindenki (és minden közösség) egyforma.
Azaz, ha a deviancia az egyik közösségben nagyságrendekkel gyakrabban fordul elő, mint a másikban, akkor itt csakis külső hatásról lehet szó. Szükségszerűen tehát az adott közösség külső körülményei mások, mint kevésbbé deviáns közösségeké. Tehát a szegénység, vagy a többségi társadalom kirekesztése lehet pl. a külső ok. Ha ezeket megszüntetjük, akkor minden tuti lesz és a világ virágba borul. A legtöbb liberális vélemény vmi ilyesmit akart kifejezni.
De, szerintem ez hamis.
A közösségek ugyanis nem egyformák, hanem pont hogy különbözőek.
Vannak közösségek (a cigányság bizonyos csoportjai nem teljeskörűen, de ilyenek), ahol a szabályszegésnek, a csoportos megtorlásnak, az erőszaknak kultúrája van. Nem a szegénység miatt és nem szegregáció miatt. (Az igaz, hogy mindkettő csak ront a helyzeten.)
A megoldás tehát.

Először nem tabusítani a témát. Mert ha nem merünk róla beszélni, ugyanis okostojások lerasszistáznak miatta, akkor nem is találunk megoldást. Másodszor a furkósbot és mézesmadzag taktikáját alkalmaznám. Sokkal több támogatást nekik (nem pénzt!) és a szabáyszegést pedig erősen büntetni.
A jelenlegi hivatalos (liberális?) álláspont egyfajta felmentést ad minden probléma (és annak keresése) alól.
Bűnözés? Ja, hiszen szegények, meg a többség rasszista. Hát minden csak ezért van.:-))

Összegezve. Szerintem a helyes liberális vélemény az, hogy a közösségeknek jogaikban egyenlőnek kell lenniük, de nem egyformának. Ha egy közösségben több a deviáns, akkor az adott közösség saját felelőssége is nagyobb abban, hogy ez megszűnjön. Ne csak kívülről várjanak valamit, de tegyenek maguk is a felemelkedésükért.

Nem tekintem szitokszónak a liberális jelzőt, mielőtt vmelyik reagáló kommentes besorolna jobbra. Ugyanis az elején megfogalmazott világképet sem tekintem liberálisnak, csak tévesnek, amely nagyon sok bajt fog még okozni, ha e témakörben nem változik.
Aki meg lerasszistázna, az menjen a fenébe.
w Tégy a gyűlölet ellen 2008.04.11 06:30:00
Valami Charta-féleség bújt elő a héten, a jóérzésű polgárok kimennek az utcára, és demonstrálnak a fasizmus ellen. A társaság egészen szívderítő: fideszesek, liberálisok, szocialisták állnak ki együtt, mert bár alig valamiben értenek egyet, de most mind veszélyben érzik…..
buharin 2008.04.13 09:58:03
Az antiszemitizmus / rasszizmus az szemétség, ahogy minden agresszív előítélet az.

Nálunk viszont az antiszemitizmus vádja a leggyakrabban csak pártpolitikai eszköz. Ennek már unalmas és egyre inkább hatástalan. Felhívnám az érintettek (és különösen a zsidóság) figyelmét arra, hogy a gyakori (és indokolatlan) használat nem kívánatos mellékhatásokat okoz. Így az antiszemitizmus megbélyegző ereje csökken, mert minden héten, minden szirszar ügy esetén felvetik. Így az emberek egyszerű kampányérvnek fogják csak tekinteni. Ennél rosszabb nem is történhetne ebben a tekintetben.

Szerintem nem lenne az sem baj, ha a bősz antiszemitázók / rasszistázók, minden kisebbségellenes megnyilvánulásra hasonló intenzitással reagálnának, különösen a határon túli magyar kisebbségeket illetően. Mivel ez nem így történik, sokan úgy gondolják, hogy az kevésbbé fáj, azaz nem a kisebbségek általános védelméről van itt igazán szó az antiszemitizmus elleni felhorgadás esetében, hanem csak éppen egy meghatározott kisebbségnek jár a védelem. A többi kisebbség a "jogvédőknek" ennyire nem fontos téma.

A zsidók állama ill. a zsidó közösségek esetleges társadalmi megnyilvánulásai nem lehetnek tabutémák. Ha kritika illeti őket, az még nem antiszemitizmus. Ha minden megjegyzésre az antiszemitázás a vád, akkor megintcsak hitelét veszti ez a jelző és nem fog már akkor hatni, amikor viszont tényleg kellene.

(Talán)Sajóbábony önkormányzati testületeinek vezetői voltak, akik a parlamentben panaszolták be az élhetetlen és veszélyes életkörülményeiket, amelyet alapvetően egy etnikai kisebbség képviselőinek a rovására írtak. Rögtön lerasszistázták őket, de segítséget nem kaptak. Szerintem veszélyes, amikor közösségek panaszaira a politika, meg a véleményformálók nem figyelnek. Megoldást nem szállítanak, de erkölcsileg megbélyegzik őket.
A helyes magatartás az lett volna, hogy konkrét segítséget is adank ahhoz, hogy az adott közösségben fel se merülhessen a fenti probléma.
killtheradical Tom & Jerry 2008.04.11 14:36:00
"2008.04.11. 17:32 · Url: http://killtheradical.blog.hu · bs395 Komment erre: killtheradical / Tom & Jerry ezt még sokszor le fogom írni: a xenofóbia az xenofóbia. amikor külföldi nem szereti a magyart. amikor a magyar nem szereti a magyart, az milyen fóbia? ez lenne a posztban…..
w A sajtos pogi ára 2008.04.08 06:00:00
Ahogy körbenézünk Nagy-Magyarországon és vidékén, egyre többen csodálkozhatunk rá a helyzetre, hogy jé, ezek a tuskó, nemzetként nem is létező tótok, meg a bocskoros, szőröstalpú oláhok, szóval az elcsatolt területek egy jelentős része valahogy... többre vitte. Elég keserű…..
buharin 2008.04.09 00:18:16
Van valami abban, amit a Tóta leírt a Kádár rendszer, meg a mai közállapotaink közötti összefüggésről. (Valószínüleg az 56-ban beszart kommunisták tapasztalata állította elő a legvidámabb barakkot és nem a jóindulatuk. De ez mára már mindegy.)
De bosszant az a gyermetegség, ahogy TW meg néhány kommentes izzad, hogy megmagyarázza a jelenlegi szart. Ezzel a nagy F által fémjelzett teljesítményre gondolok.
A hülyébbje egyszerűen tagadja a bajt. Ezekkel nincs mit beszélgetni. Fanatikusok és kész.

TW ennél rafináltabb és ezért egyszerűen csúsztat. Veszi a jól hangzó baromságot, miszerint a szlovákok mélyebbről indultak, így azt a pályát futják be gazdaságilag, amin mi már túl vagyunk. Ehhez támaszték pl. az a valós tény, hogy az átlag életszínvonal Szlovákiában valóban a magyar alatt van. Igen. MÉG!
De drágáim. Egy ország felosztható jövedelme a lényeg és ebben az utóbbi 6 évben (figyelem! feltűnő azonosság a maszop kormányok periódusával!:-))) a szlovákok megelőztek minket. Az, hogy a megtermelt jövedelmet hogyan osztják fel és kik között, az jövedelempolitikai (azaz egyszerűen csak politikai) kérdés.

Azaz egyszerűbben a szoc fanoknak.

A szlovák torta már nagyobb, mint a magyar (és riasztóan nő a különbség a hátrányunkra). Azt, hogy ebből mely társadalmi csoport (ill. jövedelem tulajdonos) mekkora szeletet kapjon, az meg döntés kérdése. (De a kisebb magyar tortából nem tudsz többet adni. Az nem politikai elhatározás kérdése. Egyszerűen F-ék elqrták és szarnak arra, hogy mi lesz az országgal, csak legyen még két szép évük.)
w 2010: Az Úr odüsszeiája 2008.04.04 06:00:00
Milyen lesz az élet 2010-ben? Efféle kérdéseket gyakran tettem fel magamnak huszonvalahány éve, kisgyerekként. Mágnesvasutakat, robotokat, és űrhajókat láttam magam előtt, politikával nem foglalkoztam. Hogy ez a nagy modernizáció a szocializmuson belül valósul meg, vagy annak…..
w Az új tulajdonos 2008.03.27 08:00:00
Ez a topik az itt nyüzsgő tőzsdecápák, -pontyok és -teknősök eszmecseréjének helye. Tippek, jóslatok, eeekkora shortot fogtam!, satöbbi.Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc azt találta ki, hogy részvényhez juttatja a magyar lakosságot, mire az gyorsan bepolgárosodik, felismeri a…..
Mert valahol elrontottuk. Sőt. Elkúrtuk, ugye.A többes szám első személyű rejtett alany itt nem véletlen. Mert itt nem csak róluk van szó, ez bizony vastagon a mi sarunk is. Mi szavaztunk rájuk, mi viseltük el, vagy mi nem tudtuk megakadályozni az ő hülyeségeiket, mi nem…..
 A Heti Hetesben politikust aláznak, de nagyon. Fletókát. Hogy ugye kampec. Vége. Alkalmatlan. A Népszavában Debreczeni kesereg és félti az országot, hogy most mi lesz. A kőbalos kolléga mondja: „ezekre nem fogok szavazni 2010-ben, jöjjön inkább e Fidesz”.  Hát…..