Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitkolczi Ildikó

139 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeljük el, hogy egyszer Snow elnök is volt fiatal… Amikor évekkel ezelőtt megjelent Az éhezők viadala, nekem nagyon tetszett, a brutális történet ellenére is, a sztori, de legfőképp a karakterek miatt. Katnis, Gale, Peeta, Haymitch, Prim, Cinna, Ruta… mindüket szerettem, még Effie-t is, és…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 73. 2020.11.18 13:33:39
  - Juhúúú! Itt vagyok, Marikám!   - Te meg mit bujkálsz a bokorban, Olgikám? - Ne üvölts úgy, Olgikám, mert elvisznek azok a … tökösök! - Hát, az meglehet, Marikám, hogy tökösök is azok a markos fiatalemberek, de inkább úgy hívják őket: TEK-esek. - Naaa, Terikém. - Szóval… mit keresel a…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 72. 2020.04.05 14:07:09
  - …Még csak három napja ettük a tejfölös babfőzeléket, Marikám, de már háborgott miatta a vénember. Mondtam neki, ha nem tetszik, holnaptól főzzön ő, ha nem felel meg neki az én főztöm. - És? Főzött? - Főzött, Marikám. De minek. Azt mondta, olyan kolbászos rántottát rittyent nekem, hogy…..
  Olyan simán jutott át a határon, ahogyan a kés siklik a vajban. Könnyen, zökkenőmentesen. Csak a nyulat ne kellett volna magával vinnie. - Szüksége lesz rá – magyarázta előző nap a megbízója, az alacsony, kövér öregember, aki olyasmi bajuszt próbált növeszteni magának, mint amilyet Marlon…..
  Ez a regény olyan, mint egy jó és izgalmas festmény, ami tele van apró részletekkel, így sokszor és nagyon alaposan kell tanulmányoznunk, mivel minden alkalommal új elemeket fedezhetünk fel a vásznon. Vagy mint – a regényben sokszor emlegetett – Diótörő zenéje, amit akárhányszor hallgat meg az…..
  „Haragot, istennő zengd Péleidész Akhileuszét,  vészest, mely sokezer kínt szerzett minden akhájnak,  mert sok hősnek erős lelkét Hádészra vetette,  míg őket magukat zsákmányul a dögmadaraknak  és a kutyáknak dobta. Betelt vele Zeusz akaratja,  attól kezdve, hogy egyszer szétváltak civakodva …..
„Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott s hosszan hányódott, földúlván szentfalu Tróját, sok nép városait, s eszejárását kitanulta, s tengeren is sok erős gyötrelmet tűrt a szivében, menteni vágyva saját lelkét, társak hazatértét.”                                   (Devecseri Gábor…..
Ez a könyv azok közé tartozik – volt ilyen egy pár -, amit az öcsém vett ki a könyvtárból, még középiskolás korunkban, és miután kiolvasta, a kezembe nyomta, hogy olvassam el én is, mert annyira jó. És tényleg. Nagyon jó. Az egyik legjobb krimi, amit valaha olvastam, abból a régi, jóféle,…..
  „Ábrándos-bánatos lány sétál a csöndes, idilli vidéki város kertjei közt, ködös szürkületben: szerelmi csalódásán mereng… És váratlanul, akaratlanul tanúja lesz egy brutális gyilkosságnak, rémületében fölsikolt, s a gyilkos tüstént üldözőbe veszi a tett tanúját, aki egy idegen házban menedéket…..
Elmesélem 2 percben Vers 2. 2019.06.10 14:33:19
Olvasom/olvastam az Életkör - A női lét tizenhárom archetípusa című könyvet, és cseppet hatott rám. Azután írtam ezt a verset. Lányoknak, nőknek, asszonyoknak, hölgyeknek és mindenki másnak kötelezővé kéne tenni. Hogy egy kicsit fölfedezhessük önmagunkat végre.   Vitkolczi Ildikó Ahogyan…..
Elmesélem 2 percben Vers 1. 2019.06.10 14:28:53
Vitkolczi Ildikó spicc, vissza a balett követel a balett felemel amint bebújsz a balettcipőbe… egyre magasabbra emelkedve csak szállani, szállani egyre spicc, vissza spicc, vissza már a rúdnál állsz fegyelem figyelem spicc, vissza spicc, vissza tart a kar egy-kettő-három-négy tartsd…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 71. 2019.06.10 13:38:02
Kaptak a bankjuktól egy levelet. A pénzmosás felderítése érdekében… blablabla… azonosítás… blablabla… megfelelő okmányok… blablabla… Ez volt kiemelve, vastag betűsen… a többit meg nem tudták elolvasni, olyan apró betűvel volt írva. Voltak rubrikák, oda valószínűleg a személyi adatokat kellett…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 70. 2019.05.01 15:01:08
Aznap volt a negyvenedik házassági évfordulójuk. Olgi néni már úgy kelt fel, hogy azt érezte, ünnepel a szíve, a lelke, még a frissen berakott haja is… egészen addig, míg az ura kicsoszogott a papucsában a konyhába, és mogorván a reggeli tejeskávéját kérte. Semmi virág. Vagy bonbon. Vagy…..
Az én öltözködési stílusomba nem fér bele a tűsarkú - nem tudok benne gyalogolni, holott a gyaloglást kifejezetten imádom, a legfőképp azért, mert jól lehet gondolkodni közben -, ahogy a gyémántos fülbevalók és gyűrűk sem, mivel folyton a frász törne, hogy valamelyiket elhagyom (például gyaloglás…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 69. 2019.02.04 16:16:06
  Ma váratlan vendégük volt, mesélte Olgi néni a késő délutáni sétáltatásnál. Megjöttek végre az unokák, kérdezte felragyogva Marika néni, mire Olgi néni morcosan azt felelte, nem jönnek, mert náthás mindkettő ebben a büdös, szeles és szmogos időben. A létrás ember járt náluk, tette még hozzá,…..
Ádámnál és Évánál fogom kezdeni, tehát aki nem bírja a hosszú blogbejegyzéseket, az most lapozzon.   Köszönöm.   Szóval.   Boldogult gyermek- és ifjúkoromban egy szobában laktunk a nővéremmel és az öcsémmel, ennek minden előnyével és hátrányával.   Az egyik hátránya - ahogyan én akkoriban hittem…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 68. 2018.12.24 10:19:11
Az idei karácsonyi történetemet az édesanyámnak ajánlom, azt is elmondom, miért. Már jó ideje töprengtem, milyen karácsonyi Edés történetet írjak, de nem volt semmilyen ötletem – egészen máig. Ma anyával a piacra készültünk – mentem vele cipekedni, intézni a karácsonyi beszerzéseket -, és a…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 67. 2018.12.05 12:10:39
    Lement a Mikulás is… hogy az ördög vitte volna el! Ekképpen morgott Ede bácsi a kocsmában, miközben a monoklis szeméhez nyomogatta a jéghideg söröskriglit. Csak épp most a másik szeméhez… Csak nem ment neki valaminek a sötétben, miközben Mikulásnak öltözött, kérdezte aggódva a pultos…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 66. 2018.11.30 12:15:29
…volt a szaloncukor a közértben, mesélte Ede bácsi borongva a borozóban. Melyik fajta, kérdezte Béla szaktárs felcsillanó szemmel, de Ede bácsi csak legyintett, hogy bánja is ő a szaloncukrot. Mert a zselés még csak-csak, de ott van az a fránya karamellás, ami mindig beleragad az ember fogába……..
Amikor megtudod, hogy az ország, amiben élsz, a világ talán legapróbb országa.     Ja, és Champinának hívják.     És még inkább hűha, az anyád az elnöke.     Ezért szokott havonta egyszer elmenni Monsieuir Grimandi vendéglőjébe megbeszélésre/elnöki gyűlésre/akármire… nem csak úgy simán enni vagy…..
Elmesélem 2 percben Hagyaték 2018.11.01 12:45:18
Mióta a három gyerek az eszét tudta, Dédi mindig ott volt. Eljött minden szombaton és minden karácsonykor. Szombatonként süteményt sütött, pihent kicsit, beszélgetett, és délután hazament. Karácsonykor ott is aludt, mert nélküle elképzelhetetlen lett volna az ünnep.      Dédiben az volt a jó, hogy…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 65. 2018.10.22 13:19:41
Mosolyszünet van, mesélte borongva Ede bácsi a borozóban.     Megint, kérdezte a pultos Erzsike részvéttel, Béla szaktárs viszont – akinek még mindig volt egy érzékeny pont a fején, ahol Olgi táskájának csatja korábban eltalálta - a söröskrigli mögé rejtette a vigyorát.     Pókok, folytatta búsan…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 64. 2018.10.15 12:04:48
 Fotópályázatot hirdetett a helyi nyugdíjasklub.     Az ősz szépségei volt a címe, és szabadon lehetett fotózni: tájat, állatot, embert, szóval bármit, aminek köze van az őszhöz.     Szakértő zsűri vállalta, hogy értékeli az alkotásokat, és a legjobb fotót elkészítő pályázó hétvégi utazást…..
ELEANOR WEST OTTHONA CSELLENGŐ GYEREKEK SZÁMÁRA. HÁZALÓK, LÁTOGATÓK, ELLENŐRÖK KÍMÉLJENEK! A gyerekek hajlamosak eltünedezni, ha adja magát a lehetőség. Átlépnek a szekrény hátulján, becsusszannak egy tükörbe, beesnek a nyúl üregébe, vagy egy vén kútba, hogy aztán egy merőben más helyen bukkanjanak…..
Elmesélem 2 percben Ede bácsi 63. 2018.08.06 11:54:51
Cipők…   Már a főutca se a régi, borongott egy hideg fröccs mellett Ede bácsi a közeli kocsmában.     Béla kartárs – akivel csak itt találkozhattak, nagy titokban, mióta az asszony eltiltotta őket egymástól – kíváncsian emelte meg felé a saját söröspoharát.     Bevásárolni mentek, még reggel,…..