Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kcoma

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év két szempontból is fordulópont az izraeli és a palesztin arabság életében: Izrael ezer milliárd forintnak megfelelő sékelt különít el az arab közösségének felzárkóztatására, ezzel egy időben a Palesztin Hatósággal is a korábbinál intenzívebb gazdasági együttműködésről folynak tárgyalások.…..
Kcoma 2016.02.25 07:55:30
Köszi az érdekes bejegyzést. Két észrevétel:
1. Némiképp árnyalja a képet, hogy a terv bejelentését követően (egyértelműen a január 1-i lövöldözés hatására) Netanyahu nekiállt finomítani a dolgon és a fejlesztés végrehajtását az arab szektorban a jogrend tiszteletben tartásához kötötte (ld.
www.pmo.gov.il/English/MediaCenter/Spokesman/Pages/spokestart100116.aspx utolsó bekezdése)

2. A palesztinok izraeli munkához jutásának elősegítését illetően is megvannak a magam kétségei. A bő féléve zajló támadássorozat nem csillapodik (és a pészah közeledtével a feszültségek vallási jellege újra előtérbe kerülhet, ami tovább szítaná a feszültségeket). Egyetértek azzal, hogy a megoldás a fiatal palesztin lakosság jövőképének erősítése/javítása lenne, de meglepődnék, ha (miután az eddigi kemény kéz politikája nem tűnik túl sikeresnek) nem az izraeli-palesztin szeparáció fokozása lenne a következő lépés a forrongás kezelésében.

ui: Szerintem félregépelés van az elején: én úgy láttam, hogy 15 milliárd sékelt csoportosítanak át.