Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Indexes faszkaIapok

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ígéretemhez híven most folytatom az előzőleg már megkezdett női edzéstervet. Most jön csak a feketeleves.. ugyanis a fenék és láb edzését direkt tettem a cikk második felébe. Vannak ugyanis olyan gyakorlatok, amelyektől a legtöbb nő alapvetően irtózik, de teljes mértékben alaptalanul. Most viszont…..
Pestet körbejárva bepillantunk abba a pezsgő polgári világba, amely ragyogó vendéglőkkel, és a belvárosi családokat is „nagyobb” utazásra serkentő erős vonzerővel rendelkezett. A budai kirándulások, a dél-pesti kalandozások mellett a jó halászlé, a lelkes és hozzáértő vendéglősök Újpestre és a…..
Alkotó Részecskék Vaj házilag 2016.03.06 19:15:33
A vaj készítés roppant egyszerű, és szórakoztató. Gyerekekkel különösen az. Elfogyott itthon vasárnapra a vaj. Szaladjunk valahová, mi van nyitva ... hagyjuk. Volt itthon egy adag (200 ml) habtejszín. 30% zsírtartalmú. A folyamat a következő: Elkezdjük felverni a tejszínhabot. Én kézimixert…..
Indexes faszkaIapok 2016.03.07 12:41:45
@könyvbolond_konyhatündér:
Sőt, a vajat tejfölből KELL készíteni.
Akkor lesz vaj és író a két termék, ami keletkezik. (Az író egy kefírszerű, csak híg folyadék, nagyon finom - és az tejszínből nem lesz.)
 Dubaj – mítosz és valóság: luxusprostitúció vagy sci-fi filmbe illő hi-tech metropolisz? A legek, a rekordok városai - ahol a multikulti sikeresen működik Az államalapító Sheik Zayed bin Sultan al Nahyan híres mottója A magyar médiában sokat szerepel Dubaj, mint a luxus, az élvhajhász gazdagok,…..
Vitézy Dávid ma a Közlekedési Múzeumot vezeti, illetve újítja meg. Természetesen aktuális terveiről is beszélgettünk vele a Forbes márciusi számában megjelent interjúban, de rengeteg érdekes rész nem fért be a lapba. Ezeket két részletben közöljük itt a blogon, ez az első - többek között…..
Indexes faszkaIapok 2016.03.03 14:01:15
@Tahó Sandokan:
Valóban, nomen est omen, az indexesek tényleg faszkalapok. Vagy ha nem ezt akartad mondani, meg kellett volna tanulnod a funkcionális analfabéta szintnél kicsit jobban olvasni.

Egyébként nézz végig Vitézy családfáján. Szóval eléggé lehet megítélni az alapján. Erdőstől Hankiss Ágnesen és a Brüsszelbe pusztán családi alapon kinevezett testvérén át az unokatesó Orbán Viktorig.
Indexes faszkaIapok 2016.03.03 14:09:30
@Avgust:
Ja, Vitézy alatt bemondták magyar színészek olyan kiejtéssel és olyan szar angol fordítással, hogy az angolul tudók egy kukkot nem értettek belőle.

Mióta a kis buzit kirúgták, egy bennszülött angol mondja be, valóban angolul.

Az pedig az ő bűne, hogy 6 év alatt még mindig nem sikerült elintézni, hogy Budapesten a vonaljegy ne egy járatra szóljon, hanem egy vagy másfél órára, mint Európa összes többi fővárosában (Londont kivéve, ott viszont napi 3 jegy után nem von le többet a rendszer a kártyádról, és a kártya átadható másnak is).
Az ő bűne a lámpák piros hullámra hangolása azért, hogy a 4-6-os nyerjen 2 percet végállomástól végállomásig, de ezen az úton senki nem utazik végig, mert sokkal gyorsabb útvonalak vannak. Persze a segg csak azt említi, hogy autóval nem megy senki végig ezen az útvonalon.

Tájékoztatás kitéve angolul a metróban?
Hol?
Az ő bűne, hogy az éjszakai járatokat telepakolták ellenőrökkel, valamint hogy egy csomó busz menetideje duplájára nőtt az első ajtós felszállás miatt. Ahogy az is, hogy bármit hazudik, a haverjától, Széles Gábortól bérelt buszok sokkal többe kerülnek a BKV-nak, mintha vettek volna sajátot. Ahogy az ő bűne az is, hogy a magyar munkahelyeket teremtő magyar buszok helyett a sokkal drágább Mercedest vetette meg.

Kártékony közpénzrabló takony, mint a családja összes tagja, az alma nem esett messze a fájától.
Orbán Viktor tegnap délután megtartotta 18. évértékelőjét. Az újságírók tudósítottak róla, tegnap este a digitális portálokban, ma reggel pedig a napilapokban. Jó érzékkel emelték ki az ütős mondatokat, az viszont, amelyik engem foglalkoztat, hiányzik az összeállításokból. Idézem: „Ismerjük persze a…..
Indexes faszkaIapok 2016.03.01 19:13:27
@BéLóg:
De, van olyan, hogy magyar nyelv, de az eredeti finnugor szókincsből talán 200-300 szógyök maradt meg, de egy átlag magyar számára ezeknek talán 20%-a felismerhető (kéz - keszi, vér-veri, víz-veszi (de ragozva már vede*).
Aztán ahogy távolodtunk, egyre több más szót szedtünk fel, pl. a törökből, az irániból, aztán megint a törökből, aztán a legtöbbet, mivel itt szlávok éltek, ahol éltek, és megvolt a kialakult szókincsük azokra a dolgokra, amivel a magyarok addig még nem találkoztak, hát a legtöbbet tőlük. Meg persze jó sokat a latinból és a németből is.

Kevered a nyelvtant meg a szóhasználatot. Ha a mostani formában megy tovább, akkor 100 év múlva a magyar egy nagyrészt angol szavakat használó nyelv lesz, sajátos, a maihoz képest erősen tört magyar nyelvtannal és valószínűleg kitekert helyesírással, pl. múvol, kopipésztel, szlömösödik stb. A mai magyar is kb. ennyire hasonlít a honfoglaláskorira, vagy még ennyire sem.

"Pláne a türkökhöz" nyelvileg valóban semmi közünk, a finnekhez van, de csak mint a nyelvcsaládon belüli két legtávolabbi nyelvnek.
A szlávok igen jelentős része latin betűkkel ír (horvátok, csehek, szlovákok, szlovének, lengyelek). A betűhasználat inkább a vallással, mint a nyelvvel függ össze, ahova Róma hatalma ért el, ott latin, ahová Bizáncé, ott cirill betűs az írás, persze vannak olyan kivételek, mint az örmények a saját ábécéjükkel, vagy a görögök a szintén sajátjukkal.

Az lehet, hogy a hülyeségért nagyon meg kell küzdeni, de ahogy látom, neked kiválóan sikerült a sok küzdés, mert elég hülye lettél.
Pedig tanulhattál volna is helyette.
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 01:44:41
@BéLóg:
Ez mindkettő butaság, az angolok (legalábbis aki elvégezte a közlépiskolát) gond nélkül értik Shakespeare (így kell írni, remélem, segítettem) nyelvét, a Halotti beszédet meg te sem érted, csak azért, mert amikor tanították, megmagyarázták, hogy melyik szó mit jelent. De kapásból bele tudnék kérdezni néhány szóba úgy, hogy fingod nem lenne róla, mit jelent (az isa is ilyen, csak azt mindenki bevéste iskolában, hogy az íme megfelelője, de mondjuk a hadlaua vagy a intetvinec szót kétlem, hogy értenéd netes utánajárás nélkül.
Egyébként amennyiben most a XXI. század legeleje van, az meg XII. század legvégi, akkor nem tudom, hogy lehet ezer évesnél idősebb. A magyar nyelvű szövegrészeket is tartalmazó legrégebbi dokumentum a tihanyi alapítólevél, az pár évtized múlva lesz 1000 éves.

"Úgyhogy elmehetsz a sarokba pistike, nagyafejed mégishülyevagy."
Gondolom, ezt annyiszor hallottad a gyogyóban a tanító nénitől, hogy valahogy megmaradhatott, bármennyire hülye vagy is egyébként. De igaz.

A Kárpát-medence egyáltalán nem volt üres, bár bizonyos részei valóban gyéren lakottak voltak.
A beszterce és a maros mit is jelent magyarul? Fejtsd már ki.

"sokkal több TÖRÖK nyelvi közösségünk van mint finn" - ez konkrétan baromság, olvass el bármilyen nyelvészeti könyvet.
Ja, előbb tanulj meg olvasni.
(Azt nem kérem, hogy tanulj kicsit mindkét nyelven, ahhoz némi agy is kellene, az meg nálad legfeljebb a biciklikeréken van.)

"Ezen a területen volt hogy csak latinul beszéltek"
Soha nem volt ilyen, olyan volt, hogy latinul írtak, de azt magyarul olvasták fel az írástudók. Nem véletlenül nem nagyon maradtak fel abból az időből magyar nyelvű szövegek, a Gesta Hungarorumot sem véletlenül latinul írta P. mester és Kézai Simon is. Ahogy pl. a törököknél is ugyanez volt: arabul írtak (nemcsak arab betűkkel, arab nyelven), de felolvasni már törökül olvasta fel az írnok a pasának vagy a szultánnak.

Amikor németül írtak (de beszélni akkor SEM németül beszéltek), akkor már rég nem gót betűkkel, az a latin résznél volt.

Szóval kevered folyamatosan a szezont a faszommal, seggfejkém.

A szóbeolvasztást szóátvételnek vagy szókölcsönzésnek nevezik. Lehet ezt nyelvfejlődésnek is hívni, csak nem biztos, hogy szerencsés.

Ja, Szlovák Birodalom volt, de még a magyarok ideérkezése előtt. Nem véletlenül nevezi magát szlovenszkinek a szlovák és a szlovén nép is.
Szóval tanulj, tinókám, ökör talán még lehet belőled.
Más az eszedet látva sajnos nem nagyon.
Indexes faszkaIapok 2016.03.03 11:13:25
@BéLóg:
Na, szóval bizonyítod, amit írtam: ostoba, tanulatlan, műveletlen segg vagy.
Csak azt nem értem, minek kell ezt lépten-nyomon reklámoznod.

Szerintem arról sincs fingod sem, mik azok a gót betűk. Különben nem írnál ekkora baromságokat. Baromka, a gót betűk LATIN betűk, az írásmódjuk miatt nevezik őket gótnak.
A csehek? Érdekes lenne, a cseh nép valójában szlovák nyelvet átvett német (ahogy a porosz a német nyelvet átvett szláv), de ne zavarjon.

Seggfejkém, a Beszterce a Bisztrica magyarítása, a régi magyar iratokban is így fordul elő, szláv név, és azt jelenti: gyors folyású.

Öcsém, te folyamatosan égsz...

(Arról nem is beszélek, hogy magyarkodó baromhoz méltóan a magyar helyesírást azért nem bírtad megtanulni...)
Kétféle ember van, az egyik, akinek a vakondról a kertésznadrágos cuki mesefigura ugrik be, a másik, akinek a randa földhalmok a kertjében. Tulajdonképpen úgy is fogalmazhatunk, hogy a kert nélkülieknek a vakond egy aranyos kisállat, a kerttulajdonosoknak meg ádáz ellenség, a két csoport között…..
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 22:26:21
@Dave68:
Nem méregzöld, sötét zöld (nem keverendő a sötétzölddel).
Lófaszt, a föld mindenhol tele van rovarlárvákkal, de azok jó része nem károsítja a növényeket. A vakond meg igen.

"de miért ne hagyjuk, hogy a munka egy részét valaki elvégezze helyettünk"
Nem a munka egy részét végzi el, hanem tönkreteszi azt, amiért dolgoztál. Sajnálatos, ha ezt egy agrármérnök nem érti meg.

A házalapos vakondról nem én írtam, azt neki címezd.
Indexes faszkaIapok 2016.03.03 01:36:10
@ubu1:
Gondolom, a vakond azért nem hülye, megismeri, hogy egy vakond hangját hallja-e, vagy egy számára ismeretlen digitális akármit (már ha arra gondolsz, hogy az EEPROM állítja elő a hangot valamiféle tárolt mintákból).
Akár még az is lehet, hogy amikor egy vakond visít, az jelzés a többinek, hogy menekülni, mert gáz van. Ahogy, ha a kutyák ugatását is megfigyeled, általában ugyanúgy (hangmagasság, hossz hanglejtés) ismétlődő sorozatokat - mondhatnám: kódokat - ugatnak, tehát valószínűleg nem csak a zajkeltés a cél, hanem üzenete is van.
Indexes faszkaIapok 2016.03.03 11:03:28
@Leylandi:
Hogy mi van a kurva édesanyáddal?
A fiúk ma nem mentek iskolába...
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 20:54:53
@Punxsutawney Mormota:
Ezt anyád üzente a sarokról, faszfejkém?
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 22:22:45
@Punxsutawney Mormota:
Ahol a húgod van, akinek anyád sem ismeri az apját?
Indexes faszkaIapok 2016.03.03 01:31:09
@Punxsutawney Mormota:
Dehogy.
Csak ismerem a családodat, hiszen nap mint nap láttalak benneteket a kocsisoron. Mostanában meg kint a Thökölyn tolja anyád is meg a húgod is.
De azt is tudom, hogy anyád téged is árult vén buziknak bablevesért cserébe, és azóta te is buzi lettél.
Minden kapcsolatban elérkezik az a pillanat, amikor feltesszük a kérdést magunknak: más párok vajon milyen gyakran vannak együtt? És bár a válasz nem egyszerű, mégis regényeket lehetne írni a témáról. Ezt bizonyítja, hogy több tanulmány is készült ennek kiderítésére. Na de mit mond erről a…..
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 12:19:12
@Kicknick:
Pedig alapvetően igaza van. Olvasd végig, amit írt.
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 21:12:21
@Kicknick:
"A háttérben minden korban ment a kufirc falun/városban/tanyán/királyságban is..."

Hát nem.
alun sok ember úgy halt meg akár 70-80 évesen (tovább azért nem nagyon éltek akkoriban), hogy nem látta a feleségét meztelenül soha életében.
Dugni ugyan dugtak, ez eltartott néha 2-3 percig is (akkoriban a női öntudat még nem volt azon a szinten, hogy egyáltalán tudtak volna arról, hogy női orgazmus is van, de ha tudtak volna, akkor sem mertek volna ilyet kérni apjuktól, mert egy visszakezes pofont kaptak volna helyette), sötétben, dunyha alatt. Ha anyjuk megpróbálta volna leszopni apjukot, akkora pofont kapott volna a tetves büdös kurvája, hogy hetekig kereshette volna a fogait a tehénszarral felmázolt padlón. Ha ugyanezt az orált kérni merte volna, akkor meg még a ganajozó vasvillát is feldugják a seggébe.
A dugás arról szólt, hogy apjuknak jó legyen, minél gyorsabban, baszás volt, szeretkezés nem, az az utóbbi 50 év találmánya, az emancipáltnak lenni akaró nőket hülyítik vele szélhámos férfiak.

Persze mindenki akkora hülyeséget gondol, amekkorát akar.

Kár, hogy egy csomó idióta nem tud tovább látni visszafelé az 1970-es éveknél.
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 21:12:51
Ezzel az ártatlanul feltett, mégis mellbevágó kérdéssel kezdte hétfő éjjeli műsorát Baló György az RTL Klubon...
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 01:07:08
@Void Bunkoid:
Te kezdtél el pattogni, baromka, hogy mit lehetne tenni. Akkor mi a faszért nem teszed, miért csak a pofád jár?
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 01:09:37
@Zsolt Herrero Blacksmith:
Ez közel 4 hónap, szerintem vegyél egy pár galambot, és azokat etessed inkább.
Indexes faszkaIapok 2016.03.02 01:10:11
@Indexes faszkaIapok:
Bocs, közel 3 hónap, de a lényegen nem változtat.
A Disney jó ideje nem csupán a másoktól felvásárolt gyermekkori kedvenceket eleveníti fel – legyen szó képregényes univerzumról vagy távoli galaxisról –, hanem saját, legnagyobb sikereit szintén újramelegíti az élő szereplés jegyében, akár egy szál gyerekszínész köré, komputerekkel generált…..
Tagadhatatlan, hogy ma már egyre elfogadottabb két nő egymás iránti szexuális vonzalmának ábrázolása - ami azt illeti, egy valamirevaló sorozat már szinte meg sem lehet egy véletlen elcsattanó női csókolózás nélkül. A trend elérte Magyarországot is: a Csak színház és más…..
Indexes faszkaIapok 2016.02.25 19:00:00
@Nadó Tor:
Igen, vannak heterók, én is az vagyok.
Még ha számodra ez elképzelhetetlen is.

Tudod, aki heterónak tartja magát, de néha a saját nemével is kalandozik, az kb. olyan, mint a tolvaj, aki azzal védekezik, hogy de hát a nap 24 órájából 23 óra 50 percben nem lop, miért nevezik őt tolvajnak.
Indexes faszkaIapok 2016.02.25 19:40:55
@skarlát betű:
Ez sajnos nem így van.
Aki lop, arra például azt mondják, hogy tolvaj, hiába gondolja ő magáról, hogy becsületes ember.

Aki meg a saját nemével is folytat szexuális viszonyt, az NEM HETERÓ, bárminek is gondolja magát.
Amore: A szerelem. Vitathatatlan, hogy Egész Itália kitűnő díszlet szerelmes légyottokhoz, mert vagy a tengerparti homokban ülünk a végtelenbe révedve, vagy egy hegytetőről bámuljuk a várost, vagy a Colosseumnál, esetleg a Ponte Vecchio mellett beszélünk meg egy randit. Ráadásul senki nem…..